Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 2 / / 0
Udało się nam właśnie zalogować na IKP ale wyświetla się na czerwono w miejscu gdzie sprawdza się ubezpieczenie NFZ. Przez internet gdzieś da radę?
  • 4603 / 2204 / 1
Z osobami z Ukrainy wyświetla na czerwono, ale podmiot wypełnia taką rubrykę u siebie i dostaje płatność z innej puli. Także to, że widnieje brak ubezpieczenia nie jest podstawą do odmowy przyjęcia u jakiegokolwiek lekarza rodzinnego. Idźcie do pierwszej przychodni i tam od ręki sprawę załatwicie jeszcze dzisiaj.
  • 58 / 8 / 0
Nie wiem czy dobry temat, jeśli nie proszę o przeniesienie. Mianowicie często brałem jednego dnia e recki na ten sam lek od kilku lekarzy. Teraz chce iść coś dostać od rodzinnego, a z tego co wiem oni widzą wszystkie recepty. Normalnie do rodzinnego iść czy przypal i etykieta ćpun jak zajrzy w historie?
Spójrz w oczy faktom.
  • 186 / 36 / 0
Przypał wisi w powietrzu, ale już tego nie odwrócisz. Jest ryzyko jest zabawa... Prędzej czy później to wypłynie, więc myśl już teraz co dalej.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 1997 / 120 / 0
17 grudnia 2021furyofpatientman pisze:
wlasciwie przy dobrzej bajerze idzie wyjac tramal od lekarza nocnej teleporadzie? ze zgubione dokumenty z leczenia bolow kregoslupa i wymyslic jakies tam objawy wiadomoo.
Idzie. Właśnie dostałem reckę na poltram retard 100 x 30, napisałem że potrzebuje na ból pleców. Na pytanie o dokumentację odpisałem że lecze się za granicą i tylko chwilowo jestem w pl, i oczywiście nie mam papierów.
  • 1344 / 145 / 8
jak miałem ciąg to dzięki telemedycynie ogarnąłem mnóstwo tramalu i pregabaliny na e-recepty, z różnych stron. póki co żaden medyk mnie nie zgłosił, minęło ponad pół roku
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 336 / 68 / 0
Jak myslicie w receptomacie da sie wyciagnac Wellbutrin? Widze pregabralina to nawet do wybrania jest w opcji tez moze sobie zamowie, dziala to?
Z L4 nawet jest stronka, kumpel z roboty sobie wzial tydzien za stowke, nawet przez telefon z nikim nie gadal L4 online.
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 247 / 26 / 0
Sam chciałem wyrwać relanium albo xanax, ale mi odmówili. Zaproponowali w zamian pregabaline więc wziąłem. Działać działa. Bez tolerki w dawce 150mg mną chwiało 🤭😄bez tolerki
%-D
  • 336 / 68 / 0
Zaznaczylem na receptomacie ze chce trzy paki po 300 mg ze bralem kiedys znany mi lek.
Dostalem wiadomosc od jakiegos doktorka przez receptomat, kiedy bralem i skad recka.
Napisalem ze od prywaciarza ze strony znany lekarz dawno temu.
Pozniej wiadomosc ze otrzymalem kod do erecepty.
No ale niestety na dwie paki pregabraliny 150 mg.
W sumie to samo od internisty bym dostal ale wiadomo za duzo lekow nie wypisze internista roznych.
A nastepnym razem sobie welbutrin wykupie na receptomacie na testy, a moze nawet se polacze z paroksetyna taki mix.
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Mówisz, że jesteś pod opieką psychiatry na stałe, ale nie mogłeś być na ostatniej wizycie, i kończy ci się lek jak tam chcesz.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.