Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1737 / 277 / 0
@AngelSentinel brałem amisulpryd w 2013 kiedy nie robiłem nic poza ćpaniem stymulantów i było mi zajebiście. Z tym że to było tylko 200 mg, ale uważam że ta dawka pomogła mi uniknąć poważniejszych konsekwencji brania ogromnych ilości prawie non stop. Teraz biorę 400 mg sulpirydu i takie A-PVP robi robotę, chociaż myślę że bez tego leku byłoby jednak lepiej choć bardziej niebezpiecznie.
  • 1078 / 280 / 0
20 czerwca 2025alelota pisze:
Jeśli zależy mi na działaniu aktywizującym, to co ile dorzucać?
Zacznij od 50mg i ewentualnie po 50, aż dojdziesz max do 200 dziennie.

@zburzony

Tak, bo te dwa leki są właśnie przeznaczone m. in. do takich schiz po ćpaniu, tudzież chlaniu. Ja też sulpi stosowałem parę lat temu równolegle z maczanami i na zjazdach ten lek ratował mi życie z uwagi na to, że schizy od maczan w miarę postępu uzależnienia są coraz bardziej nie do zniesienia. W przypadku ketonów też wyrównuje fajnie dopaminkę, jak zniszczymy sobie nimi głowę.
  • 1737 / 277 / 0
@GermanskiOprawca to dobrze się składa bo biorę aktualnie 400 mg sulpirydu. Myślisz że jeśli wezmę po nocce ketonowej większą dawkę to będę spokojniejszy, bardziej normalny z zewnątrz?
  • 1078 / 280 / 0
@zburzony

Mysle, że to już będzie wystarczająco.

Mnie potrafiły ratować psychicznie już dawki 50mg, aczkolwiek miałem jeszcze do tego karbamazepinke przepisaną 200mg i to jest właśnie bardzo dobry mix na ćpuńskie schizy i powrót do normalności.
  • 7 / / 0
Witam. Czy amisulpryd w niskich dawkach pobudza do działania tylko psychicznie tzn. ogarnięcie, jasność myślenia, koncentracja bez pobudzenia fizycznego, bez podniesionego pulsu takiego jak np. po modafinilu lub amfetamine ? Proszę o informacje
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2025 przez JestMiWstyd, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 19 / 11 / 0
Tak, bez.
  • 1737 / 277 / 0
Amisulpryd tak samo jak sulpiryd pobudza, również na krótko tylko. Chociaż na mnie wcale nie zadziałał aktywizująco jednak w dawce 200 mg bardzo fajnie wyciszył i uspokoił bez żadnej sedacji.
  • 683 / 174 / 0
Dosyć długo działa. Pełne działanie to około 8-12h i drugie tyle czasu półtrwania.
Z początku nawet niskie dawki mogą lekko usypiać, ten efekt ustępuje po tygodniu gdy mózg się dostroi.
  • 7 / / 0
Planuję zamienić 2 mg risperidonu na amisulprid. Już w miarę doszedłem do siebie po wykańczającym ciągu na stimach. Ale nadal potrzebuję chemicznej powłoki która to chroni przed wszystkim co jest na zewnątrz i daje możliwość uporządkowania tego co jest w środku. Stawiam na amisulprid bo ma mniej efektów ubocznych. Ponad to w ilości 200 działa aktywizująco i jednocześnie stabilizująco . Mam nadzieję że pomoże uporządkować resztki po ciężkiej pizdzie. Dzieki niemu czuję że mam lepszy wgląd w to co się dzieje w rzeczywistości, nie jest tak ostry jak risperidon i nie zakrzywia percepcji.
  • 7 / / 0
Witam. Biorę amisulpryd 100 mg, uspokaja natrętne myśli, nie analizuję już aż tak wszystkiego ale niestety nie daje napędu i motywacji. Chciałbym dorzucić do tego bupropion. Brał ktoś te dwa leki jednocześnie ? Czy są jakieś interakcje ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.