Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 867 / 253 / 0
niedaleko pada jabłko od jabłoni
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 389 / 28 / 0
@adverse I've read the psychonaut's instruction, already ;)
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 101 / 0
There's a very detailed instruction of the extraction, but it doesn't seem any cheaper than antidol at all %D Z resztą, mieliśmy gościa, który wykazywał uczulenie na NLPZy i jak zrobił ekstrakcję prawidłowo, to nic mu się nie stało, i używał tylko tego sposobu.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 867 / 253 / 0
Chodzi o część instrukcji, która podaje, że górną część roztworu (tę bardziej klarowną, choć jak wiadomo w przypadku Nurofenu i tak jest mętna) należy odsączyć strzykawką lub pipetą i przefiltrować. Natomiast w osadzie na dole najprawdopodobniej zostaje nadal mnóstwo kodeiny, więc warto by jednak przefiltrować całość. Choć oczywiście w takim przypadku do produktu końcowego przedostanie się też więcej ibuprofenu.
  • 306 / 19 / 0
Jeżeli chodzi o Antidol to też tylko jedną paczke sprzedają?
  • 867 / 253 / 0
Tak, tu nie chodzi o konkretny produkt handlowy tylko o zawartość kodeiny - a więc wszystkie leki z nią obowiązują takie same zasady sprzedaży. Jedna paczka, 18 lat.
  • 21 / / 0
27 stycznia 2021StanislawZoneLol pisze:
Jeżeli chodzi o Antidol to też tylko jedną paczke sprzedają?
Powiedz tak, Dzień dobry, poproszę 2 paczki antidolu. Nie mogę panu sprzedać 2 paczek bla bla. Powiedz jej, żeby wystawiła Ci na 2 rachunki, u mnie to zadziałało kilka razy, jak miałem ciśnienie, mało czasu i ograniczoną ilość otwartych aptek. Tylko nie skacz z pyskiem, jak powie, że nie, bo nie, to musisz się zgodzić na jedną paczuszkę.
  • 776 / 106 / 0
Dokładnie. Jak spoko farmaceutka/farmaceuta to sie zgodzi, tylko nie zgrywać kozaka bo jak sie wkurwi to może w ogóle nie wydać ani jednego. Ja jak kupowałem na dwa paragony i sie pytali czemu dwa potrzebuje to mówiłem, że mamie/siostrze/bratu bo jest na kwarantannie a nie będzie mial kto im kupić :p Może i głupie ale działało zawsze. Wątpie że jakaś apteka będzie robiła większy problem z tego. Dla nich to jest zysk tylko podchodzą do tego ostrożnie aby nie narażać sie na potencjalne kary w dziesiątkach tysięcy.
  • 184 / 25 / 0
Mam takie jedno pytanie, dla mnie jest to sytuacja poważna, ale dla was pewnie nie aż tak, więc nie widzę sensu zakładania nowego wątku czy czegoś w tym stylu.

Mianowicie, przed chwilą skończyła mi się kodeina, jak i pieniądze, jak na moje szczęście lub też i nie. Znalazłem w domu tramadol, od niego byłem uzależniony, w sumie dalej jestem tylko jak go nie ma to zastępuje go kodeiną. Już nie raz go kradłem różnym osobą, ale tym razem mam duże wątpliwości. Chcę, muszę, ba! Pragnę go wziąć ale jedyną przeszkadą jest

" ale co ja powiem schorowanej osobie po raz kolejny kiedy kradnę jej leki "

Być może brzmi to jak pytanie jakiegoś dzieciaka z gimnazjum ale pytam się całkiem poważnie. Jakiego dobrego argumentu, wymówki mogę użyć kiedy wszystko wyjdzie na jaw? Nie musi być zgodna z rzeczywistością ale na pewno musi być przekonująca. Stoję na rozdrożu nie chcę tego robić ale będę musiał. Dziękuję za wysłuchanie, jak i z góry za odpowiedź jeśli komuś będzie chciało się to czytać.
  • 867 / 253 / 0
Idź i daj dupy jak każdy szanujący się narkoman zamiast okradać schorowaną babcię, psa czy kogokolwiek innego.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.