Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1533 / 196 / 0
kac to dziwka , staram sie go leczyc caly dzien na rozne sposoby ale tak naprawde nie da sie go uleczyc , jedyna opcja to przetrwac dzien i isc spac dopiero na nastepny dzien sie czujesz spoko , ale kto by czekal tyle:D wiec standardowo z ranca magnez + wit C do tego zielona herabta , prysznic, rosół/jajecznica i drzemki w ciagu dnia i idzie przezyc zeby o 17 wyjsc na piwo i po 2 juz jest spoko :D
  • 1533 / 196 / 0
zrobimy eksperyment , zaraz ide spac dzis wypilem 12 piw ale od jakiejs 17 więc duzo godzin minelo a pilem na kacu , w sumie kaca mam codziennie już, ciekawe jak bedzie rano : ) wstawie tu posta jak sie przebudze czy zyje czy zgon

mam nadzieje ze bedzie spoko bo dzis tylko 12 piw wjechalo a wczoraj do piw nalewka jeszcze i na koniec blant , wiec rano mam nadzieje ze beddzie lajcik..

kac jest przejebany, ja codziennie mam kaca skurwysyn nie chce puścić tylko trzyma jebany ale chociaz sie nie pierdoli na kacu w glowie az tak jak po klefedronie co nie ogarniasz nic

nie no , na kacu jak masz go codziennie to sie jebie w bani i to ostro .. kurwa
  • 468 / 25 / 0
12 piw i mówisz, że mało? Grubo kurwa. Ja kaca (bo nim nie możemy nazwać delikatnego bólu głowy z rana) z reguły nie miewam, albo go nie odczuwam po prostu, a tankuję do pełna codziennie, bez wyjątków. Jak już mam kaca to z reguły jak przesadzę zdecydowanie i przysłowiowo zjeżdżam po stół.
W klipach możesz kurwa palić stuzłotówki
Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
  • 1533 / 196 / 0
wstałem i nawet jest spoko :D

delikatne wibracje ekranu i susza w buzi ale takto luz
  • 468 / 25 / 0
[OT] Ile lat już pijesz?
  • 1533 / 196 / 0
ciezko stwierdzić , jak skonczylem 18 lat to zacząłem popijac ale rzadko a od jakis 2 lat amplituda idzie znacząco w góre , jakies 4 lata pije ale ostrzej to od roku, jakaś stopka musi wjechac niedlugo bo alko mi niszczy moralnosc xd
  • 468 / 25 / 0
Stopka, łatwo powiedzieć, ja lecę w ciągu ponad 8 lat, zacząłem taki prawdziwy ciąg też w wieku 18 lat.
  • 760 / 68 / 0
Panowei drodzy to o czym piszecie to nie jest KAC - u Was to są objawy abstynencyjne w czystej postaci a między jednym a drugim jest spora różnica :-)
Inaczej leczymy kacyka u nie alcusów a inaczej u wjebanych leczymy objawy absty. Pisałem o tym już dość dużo wcześniej :-)
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 468 / 25 / 0
Zgadzam się w pełni, u mnie nie ma czegoś takiego jak kac, tylko najzwyczajniej w świecie objawy abstynencyjne, tutaj nie wystarczy jajeczniczka i kefirek :)
  • 1533 / 196 / 0
musze zacisnac zeby i nie pic dzisiaj , jutro najlepiej też , i powinno sie poprawic psychicznie i fizycznie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.