Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 120 / 28 / 0
@p420
Z tego co widzę faktycznie ten generyk jest tańszy. Kosztuje 27zł, a egzysta 32zł.
Oczywiście ceny w aptekach się wahają ale zapewne teraz będzie to najtańszy zamiennik.

Edit.
Podałem cenę opakowania 150mg/56tabs
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 3901 / 561 / 0
@p420

Wg cen na mppl
najtaniej zł/mg wychodzi preparat Tabagine

56 kapsulek 150mg mozna dostac za 17.5zł
  • 390 / 95 / 2
Biorę od wielu tygodni pregabalinę, teraz 375 mg, oczywiście w dawkach podzielonych, do tego escitalopram i benzo. Spałem do tej pory nieźle dzięki pregabalinie i nagle przestała mi pomagać. Nie mogę zasnąć. Zastanawiam się, czy podnieść dawkę.
!מרנא תא
  • 492 / 17 / 0
Czy możliwe jest zwiększenie niepokoju i drażliwości po wzięciu pregabaliny?
  • 120 / 28 / 0
@mucha__
Jeżeli wziąłeś pregabalinę i czułeś się rozdrażniony to właściwie sam masz odpowiedź.
Co do mojej opinii i wiedzy to tak, pregabalina potrafi powodować takie objawy, lecz głównie zaobserwowałem to między poranną i wieczorną dawką. Wtedy kiedy po kilku godzinach euforia i motywacja opadają lub gdy wezmę większą dawkę i nie mogę wysiedzieć w miejscu. Mam dobry humor ale jak na czymś się skupię i ktoś odwraca moją uwagę totalnie niepotrzebnie wtedy to się wyłania.
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 102 / 17 / 0
29 października 2021mucha__ pisze:
Czy możliwe jest zwiększenie niepokoju i drażliwości po wzięciu pregabaliny?
Możliwe, jest coś takiego jak reakcja paradoksalna na jakiś lek.
  • 241 / 31 / 0
Wszystko miodnie ogólnie z pregabą, działa na mnie dobrze, zacząłem podejmować progresywne decyzje typu zmiana pracy etc, uboków nie mam typu puchnięcie, ale dzisiaj po zapodaniu łącznie 525mg, w trakcie biegania odczułem ból lewej nerki. Już przeszło ale nie wiem czy powinienem zmniejszyć dawkę albo odstawić, miał ktoś podobne objawy?
  • 512 / 56 / 0
W jesteś pewny że to nerka? Może przez bieganie cię po prostu w plecach coś postrzyklo :p
  • 1344 / 145 / 8
walicie pregabe donosowo?
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 512 / 56 / 0
Tak brałem, szybciej się ładuje jakieś 30-40min ale za to działa krócej, trochę się marnuje też :p

@misspill Pisałaś w swoim FAQ że na odstawce pomaga Pikamilon, a np łączenie pika z pręga ma sens? Np. 150mg pregi i 600mg pika podbije działanie pregi?pozdr.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.