Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 440 / 32 / 0
Mnie tam mango nie przekonuje. Po kilku próbach zawiodłem się i jestem wręcz pewien że jest to efekt placebo.
"Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł"
  • 12861 / 2510 / 0
Ale jak się tego używa? W sensie jaka kolejność? Zjeść mango, odczekać aż się strawi i zapalić? W sumie to raz w życiu jadłem mango i nie pamiętam, czy paliłem wtedy. Swoją drogą niezbyt smaczny owoc - a przynajmniej to, co można kupić u nas w marketach.
W ogóle mam wrażenie, że do nas trafiają najgorsze owoce. Jak zobaczyłem pierwszy raz u nas cherimoye (którą wcześniej jadłem wiele razy w Chile - polecam) wielkości gruszki (a nie dużego melona), to zniechęciłem się od razu.
  • 1974 / 528 / 0
Raz paliłem drugą dobę, ten sam temat, działanie już zaczynało być słabsze i zamulające, zrobiłem sobie jakieś 3h przerwy od bucha, w trakcie których zjadłem jedno duże, dojrzałe mango (swoją drogą, jak ktoś lubi soczyste owoce to polecam na gastro), dałem mu godzinę na strawienie, po czym złapałem jednego bucha, który po 5min upierdolił mnie jak trzy.
Ostatnio zjadłem tylko pół, nie do końca dojrzałego mango i nie zauważyłem wzmocnienia, więc polecam jeść przynajmniej jedno całe, duże i dojrzałe mango oraz dać mu kilkadziesiąt minut na strawienie. :krowa:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 437 / 267 / 0
04 lutego 2019cosmo6 pisze:
Po kilku próbach zawiodłem się i jestem wręcz pewien że jest to efekt placebo.
To nie jest efekt placebo.

Mango zawiera mircen, który jest obecny także w bace i ma wpływ na intensywność fazy - najprawdopodobniej zwiększa biodostępność THC i sam z siebie ma lekki efekt sedatywny, chociaż jedzeniem mango raczej nie da się naćpać.. Niektóre odmiany konopi mają mało mircenu, więc przyjmowanie go razem z mango pozwala zwiększyć fazę. Inne mają go dużo i wtedy mango nie działa. Mircenu jest na ogół dużo w indicach, a niewiele w sativach.
Poza tym, mango dostępne u nas w sklepie to w większości niedojrzały szit, a mircen jest przede wszystkim w dojrzałym mango. Nie czerwono-zielonym, tylko takim pomarańczowo-żółtym. Dzisiaj widziałem takie mango w Lidlu w cenie 30 pln za kilogram. Te dojrzałe faktycznie działają, te czerwono-zielone nie bardzo. Sprawdzałem jedne i drugie.

Generalnie: dojrzałe mango + zapalenie godzinę później jakiejś sativy lub hybrydy z przewagą sativy, nawet niezbyt mocnej = sroga faza. To nie jest mit.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 1 / 0
Dobra koniec głupich pytań , pytanie poważne
Czy jeśli dostaje towar np na paczkomat bądź kurier mi przywozi to jak wygląda sprawa sprawdzenia paczki przed zapłata za pobraniem zakładamy oczywiście ze taka opcja jest czy dochodzi do absurdalnej sytuacji w której Kurier Widzi co zamówiłem w sensie Zioło czy jak?
  • 1974 / 528 / 0
Ja dodam, że na mnie podziałało przy typowej indice.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 567 / 51 / 0
To samo,jak sie ma jaka kolwiek ilosc procentow :wino: we krwi nawet marne 0,10-0,20 promila,to mocniej klepie,to tez nie jest mit(bo rzekomo rozrzerza naczynia krwionoscne i wiecej THC idzie do krwi). :liść:.A jeszcze jakies owoce maja ten mircen ?
THC :liść:
  • 1864 / 703 / 0
up Ja słyszałem teorię, że THC zwiększa stężenie alko we krwi, choć może być jedno i drugie.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 567 / 51 / 0
A ten mircen to tylko w mango jest ? czy w czyms jeszcze ?
THC :liść:
  • 927 / 139 / 0
^ G o o g l e i Wikipedia nie gryzą.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mircen
Spoiler:
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.