Wsypalem 450 mg dhc (5 rozwalonych tabsow) i wsypalem na to "na oko" podobna ilosc sody. Pomieszalem, zrobil sie bialy proch. I teraz uwaga nr 1.
Po pierwsze, jedna uncja czyli 28 ml wody na kazde 90-120 mg dhc to przegiecie, u mnie wyszlo ponad pol duzej szklanki wody (wlalem 90 ml na 450 mg dhc, czyli i tak niby ciut za malo), nigdy tyle plynu nie wlewalem na taka ilosc dhc i zawsze bylo git. Po drugie, 12-18 kropel koncentratu to duzo za malo, nawet dobra pianka sie nie zrobi, trzeba polac napewno wiecej na takie ilosci jak 90 ml wody z nasza mikstura. Wtedy faktycznie mozna zauwazyc podczas mieszania rozwalanie sie "platkow".
Pomieszalem tak chwile, stwierdzilem ze i tak juz tak ladnie sa rozdrobnione na pyl doslownie (widac je w szklance podczas mieszania) ze mozna chlupnac, tak klarownego dhc jeszcze nie pilem. Juz sie zaczyna robic dobrze
[mention]Jamedris [/mention] skarbie, Ty zawsze cos fajnego znajdziesz hehe. A co do dorzucania, u mnie tam dziala, fakt sedacja jest ale upierdolenie ogolne caly czas sie zwieksza, nie mowie o dorzutkach co godzine, ale co 5... jest ok ;-)
to jest tzw. zakwaszacz do herbaty?
No mozna tak to nazwac, popros o koncentrat cytrynowy, ja taki kupilem, 99 koma 97 %
Cóż Jak normalnie rozgryzałem bądź wrzucałem tabletki do mocno ciepłej wody licząc że wosk się rozpuści parząc sobie niemal przełyk i gardło, nie odczuwałem praktycznie nic.
Tutaj coś odczulem, różnica nie jest kolosalna, ale metoda działa. Także dzięki i sypię karmą poprawiłem thiocodinem i było w miare okej, ale mogłem wrzucić dwa.
[mention]Kofel[/mention]
DHC
Właściwości
Temperatura topnienia - 112,5 °C
Temperatura wrzenia - 248 °C (15 mmHg)
Wg wikipedii. Tam sobie myslalem, czy najprostsze rozwiazanie nie bedzie najlepsze. Pokruszylem tabletki standardowo, zmieszalem z soda i zalalem... wrzatkiem. Polewajac to kwaskiem cytrynowym juz nic sie nie pienilo. Caly (?) wosk skleil sie w jednego glutka, plywajacego na powierzchni plynu, ktorego to mozna bylo sciagnac lyzeczka. I wychodzi roztwor w teorii bez-retardowy. Na probe wzialem 1,5 tabletki zeby zobaczyc co w ogole z tego wyjdzie, ale zapowiada sie dobrze.
Co o tym sadzicie? Szczegolnie Jamedriska.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
a co do tego wosku jeszcze, jak sie zamiesza lyzeczka to robi sie taka "kaluza" z wosku na srodku plynu, jak sie rozdrobni to warto zamieszac, tak jakby ten wosk ciagnal sam do siebie po zamieszaniu, latwiej wtedy go sciagnac, czy to pompka czy sie bawic lyzeczka. Swoja droga, wyglada to identycznie jak wosk z MST w Twoim faq o majce.
i nie wiem czy to robi roznice, ale kupilem sok/koncentrat 100 %, a tamten 99,97 % zostawiam sobie do herbatki :P
Według mnie DHC ma o wiele lepsze działanie niż sama koda, na plus oczywiście większa euforia i długość działania - bynajmniej w moim przypadku.
Idealnie nadaje się również jako substytut do odstawiania innych mocniejszych opiatów, u mnie sprawdziła się w odstawce Tramalu który czasem już w dawkach 1-1,5g na dobe nie dawał prawie żadnych efektów których bym oczekiwał...
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.