Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 19 / 2 / 0
Mam nadzieje, ze to minie. Generalnie mam przejebane ostro bo się to nasila. Bóle mięśniowe są okropne, prady mnie przechodzą przez całe ciało. Drgania pojedynczych wlokien mięśniowych i szczypanie. Słuchajcie, nawet odczuwam to w okolicy układu rozrodczego, na pośladkach, juz na plecy wchodzi. Wibrują mi te mięśnie ostro. Codziennie sprawdzam sile mięśniowa ale z nią jest wszystko okej. Generalnie czuć, ze obwodowy układ nerwowy konkretnie u mnie dostał po dupie. Twarz również czasem pulsuje, pojebana faza. Do tego dochodzą juz myśli samobójcze, okropna nerwica i stresy. Nie życzę tego nikomu, nawet największemu wrogowi. Odrobina wiary w to, ze może kiedyś to przejdzie jedynie trzyma mnie przy życiu. Serio 24godziny na dobę jestem sfokusowany na tych objawach. Są one tak mocne, ze nie mogę zasnąć normalnie i wstaje z okropnym strachem. Dochodzą nowe dziwne, jak piski w uszach. Podczas doznań mocno emocjonalnych mrowieje mi całe ciało, co jest dowodem również ze oun jest spieprzony. EEG również nic nie wykazało, żadnego ataku padaczkowego nawet we śnie(myślałem ze może jakieś wyładowania były jak spałem po melanzu) chuj wie… człowieka to dobija i dlatego sięgnę po wenlafaksyne i jakoś żyje z myślą, ze może się poprawi. Dobija również szybka progresja, właściwie z tygodnia na tydzień i z dnia na dzień nowe objawy się pojawiają, kolejne pojedyncze włókna mięśniowe pieką i kłują, pulsują i drgaja. Unerwione przez grube włókna ruchowe( u mnie w badaniu na bardzo wysokim poziomie przewodnictwa) oraz przez cienkie włókna i ich zakończenia receptorowe prawdopodobnie są podrażnione. Tego feralnego dnia czułem jak przechodzi mnie fala uszczypnięc (wyładowań) głównie przez nogi i rece oraz plecy - i w tych miejscach najmocniej pojawiają się te chore objawy. Nie wiem czy to możliwe ale czekam na moment kulminacyjny żeby to scierwo się zatrzymało i może się zacznie łaskawie cofać za jakiś czas… najgorzej ze właśnie obroniłem dyplom i mogę ruszać z tematem w którym się dużo lat kształciłem %-D Będę raportował
  • 26 / 3 / 0
No ja miałam tak, ze czułam jakby ktoś gorącym żelazkiem mi po plecach przejechał. Powiem tak. Coś mi się na pewno zepsuło z przekaźnictwem nerwowym. Nie wiem jak to ująć. Ale każda dawka alkoholu działa mnke neurotoksycznie. Ostatnio przepłukalam sobie jamę ustna z dodatkiem alkoholu i psiknelam na afte trochę sprayu z alkoholem i znów mam nadwrażliwość na wszystko. Na wiatr, czuję zimno jak trzymam łokieć na poduszce. To jest tragedia. Znów mam gorsze czucie pp prawej stronie. Ciekawe ile to się będzie regenerować znów. To jest tragedia. Nie wiem co w tej emce było. O ile to była emka. W ogóle byłam taką idiotką wtedy, że spokojnie powinnam zgarnąć nagrodę Darwina. Jak coś to proszę o aktualizacje.
  • 563 / 104 / 0
@Arachne9898 co u Ciebie w w ogóle ,też poprosimy o aktualizacje
  • 1121 / 153 / 0
Nie da się zniszczyć życia do końca, tutaj nawiązuje do nazwy tematu, nigdy nie jest za późno na zmianę, z najgorszego gówna można się wyczołgać na powierzchnię .
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 26 / 3 / 0
02 lipca 2023Miki12 pisze:
@Arachne9898 co u Ciebie w w ogóle ,też poprosimy o aktualizacje
Mam gorsze czucie po prawej stronie ciała i mam lekkie problemy z poruszaniem się. Konkretnie chodzi o stopę. Mam problem z nadwrażliwością skóry na stopie. Źle ją czuję w bucie. Ogólnie staram się żyć, ale co to za życie. Są lepsze i gorsze dni. Póki jestem młoda, to jeszcze ujdzie, ale co będzie później? Nie piję alkoholu, staram się zdrowo odżywiać i dbać o sen. Ale nerwy się niestety nie regeneracyjne, a mam wrażenie, że z czasem jest coraz gorzej.
  • 1070 / 135 / 0
Też dawno nie robilem update-u. Oczywiście wszystkie badania git. @MasterLysol81234 na pocieszenie to te najgorsze objawy, w sensie te elektryczne bóle, ukłucia przeszły. Ale czuję, że mam zjebany oun i tą polineuropatię drobnych włókien. Tylko na razie nie da się zrobić badania na nią. Ciężko było przeżyć wesele na trzeźwo. Napiłem się jednego drinka i kilka godzin później zaczęło się pieczenie i kłucie lewej strony ciała. Od stopy aż po kurwa samą szyje. Wiem, głupi jestem, że w ogóle piłem. Na szczęście po kilku dniach to przeszło. Widocznie już do końca życia czeka mnie abstyencja od wszystkiego.
Acha i drętwienia poranne rąk, które myślałem, że minęły znów atakują. Czasem kilka poranków pod rząd, potem kilka spokój i znów. Przerażające uczucie.
I ta nadwrażliwosć stopy i kłucia też mnie dobijały. Marzyłem tylko o tym żeby zdjąć buta i skarpetkę. Teraz to mam bardzo delikatne, ale wystarczył ten drink na weselu żeby wróciło na kilka dni.
  • 19 / 2 / 0
@Arachne9898 Autorko, wspominałaś o osłabionej sile mięśniowej po tej akcji - otoz juz pewnie się wczytalas wcześniej ale w badaniu Ci to wyszło (uszkodzenie aksonalno - demielinizacyjne). Akson przekazuje impulsy a mielina(osłonka) reguluje szybkość tego przewodzenia. Widocznie Grube nerwy czuciowo - ruchowe zostały uszkodzone, jednak martwi mnie fakt, ze nie ma u Ciebie jakiejkolwiek poprawy. Odnośnie siły mięśniowej… nic Ci się nie poprawiło?

Fuzja - 909

@dash Tobie również z tego co pamietam wyszła latencja fali F w badaniu ENG - tylko nie mam siły się wczytywać czy to włókno czuciowe czy ruchowe u Ciebie zostało uszkodzone, ale mniemam z objawów ze czuciowe??? Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Fuzja x2 - 909

Przeczulice mam również na stopach, pieczenie, bóle i od strony podeszwowej dziwne uczucie jakby się podeszwa przyklejała do podłoża. Pytanie do Was - czy przeczulica pojawiła Wam się od razu, szybko? Czy narasta ? Polineuropatia cienkich wlokien potrafi się cofnąć. Ja mam okropne bóle mięśniowe, drgania, wibracje oraz ich bulgotanie(w zależności od miejsca). Właściwie u mnie obie nogi są jak ja to nazywam „rozjebane” dłonie tylko w małej części. Mijaja 2 miesiące jakoś. Daje sobie 2 lata żeby to minęło, jeśli nie minie to chujnia z patatajnią.

Fuzja x3 - 909

Czy bierzecie jakieś leki??? Antydepresanty cokolwiek?? Mi coaxil ledwo co pomaga.. trochę zdjął nerwice i mam wrazenie ze złagodził bóle oraz fascykulacje ale będę się do wenlafaksyny przymierzał jak wrócę z wakacji <proszę o scalenie>
  • 1070 / 135 / 0
@up Na bóle neuropatyczne dobra jest pregabalina. Ewentualnie duloksetyna.
  • 505 / 110 / 0
A najlepiej jednocześnie :)
  • 19 / 2 / 0
Ja podejrzewam u siebie uszkodzenie cienkich wlokien nerwowych, albo samych zakończeń nerwowych umiejscowionych w skórze i mięśniach. Bóle neuropatyczne, bóle mięśniowe, drgania i wibracje mięśniowe. Masakra. Myśle, ze to kwestia trefnego towaru. Ciekawe czy się cofnie kiedyś.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".