Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 26 / 1 / 0
W Krakowie w ogóle coś rośnie? Swego czasu tam szukałem ale nie udało mi się nic znaleźć.
Może ktoś powie jak sytuacja w górach? Np. Gorce? Jest sens w ogóle się wybierać?
  • 34 / 5 / 0
ktoś chętny z podkarpacia, oferuje podwózkę. prv
Uwaga! Użytkownik topkek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Ktoś z mazowsza już coś znalazł ? Ja szukałem 2 godziny i nic coś lipnie ;/ ale to może przez brak opadów
  • 21 / / 0
Zbierał ktoś już na Mazurach? Ogólnie chyba jeden z gorszych rejonów, tak mi intuicja podpowiada. Co powiecie Panowie?
  • 10 / / 0
Pomorskie jeden okaz znaleziony... Słabiutko jak na razie....
  • 560 / 9 / 0
Za krótko padało. U mnie dwa dni, jeden przerwy i dzisiaj trochę. Trzeba będzie poczekać do końca miesiąca.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 349 / 8 / 0
No masakra. U mnie jak narazie zero deszczy. Ziemia sucha jak w środku wakacji... Masakra. Zaczyna mnie to porządnie irytować :-(
  • 80 / / 0
Północny zachód Polski, nic nie pada, nic nie ma.
Pamiętam jak w środku wakacji wychodzę z domu i uderzyły mnie grzybowe zapaszki... A teraz nic :)
Pogoda, ty chuju
  • 4 / / 0
Veramid, u mnie podobnie (Małopolska). Podobno ma jeszcze padać do końca tygodnia. Myślicie że będzie sens się wybrać w sobotę wtedy? Myślę o wyprawie w Beskid Śląski i tam poszukać.
  • 560 / 9 / 0
''Pogoda, ty chuju''-haha! W moim rejonie(południe polski), po tych kilku dniach opadów i zimnych porankach(rosa), pojawiają się już młode owocniki. Wie ktoś jak wygląda młoda łysica- malutka? Podeśle ktoś foto? Zrobiłbym to, ale nie mam ładowarki do aparatu i lipa a telefon poszedł do lombardu...
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.