Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3899 / 241 / 13
@walterblack A widzisz średnik cieciu? Może najpierw wróć do szkoły i się naucz interpunkcji, ewentualnie znajdź jakiś dobry tutorial.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1095 / 34 / 0
Jasna sprawa, że szkoda kasy na niedziałajace suple, bo w 99% to jest marketing i wysysanie kasy.

Ja odczułem mocno odczuwalną poprawę działania głowy jak zacząłem jeść codziennie jajka na śniadanie.

Warto wspomniec, że już jedno jajko (a wlasciwie żółtko) pokrywa zapotrzebowanie na witaminy i minerały w 100% na dzień. 3 jajka dziennie to jest takie mocne optimum, żeby być ponad standard.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 9 / / 0
A jak będzie z dieta IF (okno od 13 do 21) i EPH? Bo przy stymulantach potrzeba wielu rzeczy z pokarmu, ale według zalożeń IF to tak krótki post nie powoduje niedoborów. Jak to ma się do tego, że dzień zaczynam o 6 i czasami przydał by sie EPH. Chociaż z (krótkiego) doświadczenia widzę, że jestem mniej śpiący przed posiłkiem i lepiej działa herbata. Proszę o pomoc i dzieki.
  • 849 / 289 / 0
Myślicie, że można płynnie przeskakiwać z LG na ketozę? Tydzień temu tak zrobiłem i powiem, że od razu poczułem ketonowe pierdolnięcie. Myślicie, że to wkręta czy jest to możliwe?
PS. Na początku każdy ma takie zamotanie jak po DXM, czy tylko ja?
  • 3363 / 355 / 0
Mozna.
Tak, jak adaptujesz sie do ketozy mozesz odczuwac skoki pewnosci siebie, dobre samopoczucie czy jak to okreslasz 'ketonowe pierdolniecie'.
  • 849 / 289 / 0
Czy z tego tekstu co wrzuciłem nie wynika, że na LG organizm w swego rodzaju ketozie i nie ma gwałtownych wyrzutów insuliny i to dlatego tak szybko można obracać między właściwą ketozą a tą LG?
  • 3363 / 355 / 0
Nie za bardzo. Adaptacja do ketozy calego organizmu i kazdej komorki to jakies 2 tygodnie. Adaptacja do glikogenolizy: kilka godzin.
  • 294 / 11 / 0
@FajnieJest
"Jak myślisz że ludzie przed era neolityczna się odżywiali? Przecież homo sapiens sapiens wyewoluowal na ketonach. "

Dobra, wrzuć jakieś linki do jakichś chociaż dywagacji naukowych na ten temat, bo o dowodach to chyba mogę zapomnieć.
  • 3363 / 355 / 0
  • 294 / 11 / 0
"low carbohydrate (22–40% of total energy)"
Biedne 2000kcal * 20% = 400kcal = 100g węgli dziennie przy dosyć ostrożnym szacowaniu.
Czy to już jest dieta ketogeniczna?
Uważasz że dieta ketogeniczna była kiedykolwiek naturalną dietą ludzką?

Byłem kiedyś na podobnej diecie, przy czym <50g węgli, ale stopień skomplikowania życia jest jak dla mnie o wiele zbyt duży.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.