Ja odczułem mocno odczuwalną poprawę działania głowy jak zacząłem jeść codziennie jajka na śniadanie.
Warto wspomniec, że już jedno jajko (a wlasciwie żółtko) pokrywa zapotrzebowanie na witaminy i minerały w 100% na dzień. 3 jajka dziennie to jest takie mocne optimum, żeby być ponad standard.
PS. Na początku każdy ma takie zamotanie jak po DXM, czy tylko ja?
Tak, jak adaptujesz sie do ketozy mozesz odczuwac skoki pewnosci siebie, dobre samopoczucie czy jak to okreslasz 'ketonowe pierdolniecie'.
"Jak myślisz że ludzie przed era neolityczna się odżywiali? Przecież homo sapiens sapiens wyewoluowal na ketonach. "
Dobra, wrzuć jakieś linki do jakichś chociaż dywagacji naukowych na ten temat, bo o dowodach to chyba mogę zapomnieć.
https://en.wikipedia.org/wiki/Low-carbo ... Prehistory
Biedne 2000kcal * 20% = 400kcal = 100g węgli dziennie przy dosyć ostrożnym szacowaniu.
Czy to już jest dieta ketogeniczna?
Uważasz że dieta ketogeniczna była kiedykolwiek naturalną dietą ludzką?
Byłem kiedyś na podobnej diecie, przy czym <50g węgli, ale stopień skomplikowania życia jest jak dla mnie o wiele zbyt duży.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.