Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 233 / 6 / 0
mniej wiecej od 8 lat popalam, czasami do cpania kupuje sobie ramke ale miewam przerwy po tydzien -2, czasami kupuje sobie tez cygarete ale to max 1 dziennie moze tez dlatego ze na szlugi mnie nie stac tak malo pale ;p
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 1 / 0
Jestem takim przypadkiem, palę ewentualnie tylko gdy częstują (od kilku lat). Sam kupiłem tylko kilka paczek, które długo 'męczyłem' i w większości porozdawałem w ramach rewanżu.

ps. nie jestem wolny od nałogów %-D
  • 46 / / 0
Pale regularnie, najczejsciej gdy ktoś poczęstuje, własnej paczki nie kupilem od ponad pół roku, ale zdarza mi się raz na jakiś czas kupić cygaretkę. Po 1-2 dniach bez fajki czuję głód, jestem w stanie to wytrzymać nawet 4-5 miesięcy. Wcześniej paliłem koło 5 lat.
  • 3854 / 316 / 0
Kurwa, zazdroszczę wam. Gdybym tak potrafił, to w ogóle bym nie rzucał, bo naprawdę lubiłem zapodać śmierdzący dymna płuco. Jednak jakby nie patrzeć, to wybór o rzuceniu jest jak najbardziej słuszny.

A tak stając okoniem do tematu:

Czy można walić konia i się nie spuszczać ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Ja np. lubię sobie zapalić jak zapijam czy jestem pod wpływem innej substancji a na codzień nie pale
  • 50 / 2 / 0
a mozna jak najbardziej
moi chlopcy nieraz mnie czestuja jak sami pala a ja w zaleznosci wezme szlugensa lub nie
ja juz po prostu wyroslem z papierosow bo uznalem ze tak jak alkohol nic dla mnie nie daja
  • 35 / 1 / 0
Popalam sporadycznie "jak ktoś poratuje", sam z siebie nie kupiłem paczki już od jakichś dobrych 4 m-cy.
  • 24 / 1 / 0
Ja palę zawsze jak ktoś częstuję dla towarzystwa i na weekendowych imprezach , po alko zawsze jest ochota żeby zajarać.
Na pewno nie jestem uzależniony, nigdy nie zdarzyło mi się jeszcze kupić własnej paczki
  • 45 / 4 / 0
Popalam od ponad pół roku. Przez ten czas zdarzyło się kilka razy, że spaliłam paczkę w ciągu dnia, w sumie może 3 razy się z kimś składałam na fajki, reszta tylko jak ktoś częstował.
  • 48 / 9 / 0
zawsze wydawalo mi sie ze jak ktos nawet popala tylko na imprezach czy po spaleniu ziola ''na dojebke'' to i tak predzej czy pozniej uzalezni sie.
wsrod ludzi ktorych znam tak bylo zawsze. jesli nie uzaleznili sie wczesniej jako malolaci, to pozniej zaczynajac powiedzmy tylko na imprezach do piwka czy wodeczki w wekend. w sumie tez popalalem pare razy ale jakos nigdy nie ciagnelo mnie do tego i uwazalem ze to strasznie bez sensowny nalog wiec nawet nie zabieralem sie za papierosy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.