Alfa po 2 dniach mi w moczu już nie wychodziła. Obstawiam, że mmc i cmc mogą 2-3 dni być wykrywalne.
Dochodzą koszta sądowe zwykle 2,5-3k średnio jak dobrze pójdzie i jak to był tylko buszek i nie spowodowałeś wypadku to Ci prawko ujebią na np 3 lata i dojebią jeszcze 5000 grzywny np. THC ma niestety morderczy ten okres poltrwania.
Przykładowo jeśli ktoś z rana (np. w poniedziałek) weźmie z 2 tabletki antidolu (30mg kodeiny) lub Doretę (75mg tramadolu) czyli są to ilości terapeutyczne.
I kolejnego dnia (we wtorek) też z rana,ew południe będzie wypadek nie z tej osoby winy, ale wszystkich wezmą na badanie krwi . I wyjdą takiej osobie opioidy.
To ona normalnie traci prawo jazdy? Nie ma czegoś takiego jak z alkoholem, że od pewnego stężenia w organiźmie?
Żaden lekarz nie informuje, że one tak długo się utrzymują w organiźmie nawet małe dawki które psychoaktywnie nie działają.
A mam kilku znajomych co na na ostry ból lub nawet na noc , wezmą niską dawke dorety/antidolu i dzień później jadą samochodem, nie wiedząc o konsekwencjach. Sam też tak jeździłem z myślą, że jak "nie działa już od 12h to mogę jechać".
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".