Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1152 / 230 / 7
słonka pisze:
najszybciej pomagało MDMA i b-ketony, nawet w małych ilościach wtartych w dziąsło
To znaczy że podbicie 5-HT u Ciebie skutecznie leczy migrenę, na tej samej zasadzie działają (udowodnione naukowo) LSD i psylocybina, nawet wymyślili analog LSD który nie jest psychodeliczny a leczy: https://en.wikipedia.org/wiki/2-Bromo-LSD
Możesz wypróbować 5-HTP albo tryptofan :-)
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 257 / 11 / 0
Ależ ja jaram trawę naprawde regularnie od kliku lat nawet hehehehe.
A może po prostu wezmę się zrobienie aktualnych badań. Tamte miały ponad 10 lat.
Blue, zapomniałam dodać, że biorę antybiotyk od 2 tygodni. Może mix trawy i antybiotyku powoduje częstsze bóle głowy również?
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 766 / 136 / 6
Seks. Koleżanka polecała.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 257 / 11 / 0
Seks działa dopóki sie go uprawia, potem masz z 15 minut na powrót bólu. Ciężko uprawiać Seks bez przerwy i to no w robocie. Ale sposób znany, dzięki :-)
  • 37 / 1 / 0
Blue_Berry pisze:
shacodupa pisze:
Myślisz, że to klastrowe?
Nie widziałam Twojego EEG, ale sporo objawów się zgadza. Dość łatwo pomylić migrenę z klasterowymi, dlatego Cię o nie spytałam. Pomyślałam, że może byłaś już w tym kierunku diagnozowana i masz pewność, że to migrena.
Napięciowe?
Pytałam o podłoże psychosomatyczne - czy tych dolegliwości nie powodują schorzenia psychiczne, nagromadzenie stresu, myśli itd . Dobrze też, żebyś zbadała się kardiologicznie, możliwe, że masz zwiększone ciśnienie wewnątrzczaszkowe, którego przyczyna najczęściej leży w wadach układu krążenia. W takim wypadku ból często promieniuje do karku i szczęki, co właśnie opisałaś.
oh kobieto glizdowa ! ja przez 5 lat chodziłem z bólem takim jakby mi ktoś kowadłem walił w potylicę i nie wiedziałem że to właśnie przez ciśnienie ! a żonka namawiała idź się chłopie zbadaj idź a ja głupi nie słuchałem i męczyłem się aż w końcu taki jeden dottore mi łepetynę przebadał i mówi panie to trzeba kardiologicznie leczyć :old: dostałem leki na nadciśnienie i zdrów jak rydz ! żeby panienka młoda wiedziała jakie to bóle musiałem znosić dniami i nocami to gdybyś takie bóle miała to nawet ten czempionek by ci nie pomógł :old:
  • 257 / 11 / 0
E E!! Mam niskie ciśnienie, wysoki puls. Bardziej działa zmęczenie fizyczne podciągające krążenie niż obniżanie. Obniżenie ciśnienia u mnie powoduje chodzenie po ścianach i brak logicznego myślenia.
Znowu biorę antybiotyk. Znowu łeb boli częściej, ale to na bank od zatok.
  • 367 / 7 / 0
od jarania boli często głowa
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 594 / 34 / 0
To wykopię temat w imieniu znajomej, którą łapią ataki, rzekomo migrenowe 2x na tydzień (nie miała EEG, a CT czy MRi ma mieć za 10 miechów bo nie stać na priv), takie w czasie których przy ciężkim bólu głowy dochodzą narastające mdłości prowadzące do zwymiotowania, a kiedy mdłości po rzygu odpuszczą to może zasnąć i przespać resztę męczarni na ibupromie.
Lekarz przepisał 'grzybkowy' lek o nazwie zolerilis, ale dziewczę jak zobaczyło 2 piguły za 35zł to sobie odpuściło.
W związku z tym proszę o poradę w kwestii leku czy diety pomagających w walce z migreną. Też i opinii na temat tych cudownych pigułek w cenie, rzekłbym, ulicznej, mianowicie czy warto to jednak kupić.
Dodam, że wspominana opisywana osoba nie zażywała, ani nie zażywa żadnych dragów, zamierzać też nie zamierza ;-)
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / 1 / 0
Mam/miałam migreny od co najmniej 5 lat, czasami ból był tak silny, że z łóżka wstawałam tylko po to, żeby zwymiotować. Często ból trwał kilka dni pod rząd, czasami ustępował na dzień czy dwa, i znowu wracał. Z leków przeciwbólowych próbowałam chyba wszystkiego, jedynym w miarę skutecznym środkiem bez recepty był rozpuszczalny Solpadeine. Byłam u wielu lekarzy, którzy albo rozkładali ręce, albo wypisywali mi leki które nie działały. Byłam na obserwacji w szpitalu, miałam rezonans głowy i inne cuda- nic nie wykryli. Aż w końcu, całkiem przypadkiem, przy okazji wizyty (nie związanej z migrenami) u lekarza rodzinnego, temat zszedł właśnie na bóle głowy- lekarz przepisał mi Aulin i zalecił brać go ciągiem przez miesiąc, a potem doraźnie, jak zwykłą tabletkę przeciwbólową. Mówił że sam męczył się kiedyś z tego typu bólami, i sam zrobił sobie "terapie" aulinem która pomogła. Trochę sceptycznie nastawiona zaczęłam go brać, i od tego czasu naprawdę zapomniałam o bólach głowy, a nawet jeśli się zdarzają, to po wzięciu tabletki przechodzą po 10-15 minutach. Ten lek uratował mi życie, i uważam że warto spróbować ;-)
  • 307 / 19 / 0
Pomóżcie mi zrozumieć czym jest migrena. Nie wiem czy to są jej objawy ale bolą mnie lekko oczy i oczodoły, czuje takie mrowienie, jakby lekki prąd przechodził mi przez oczy i tak jakby „czuje światło” które wpada mi do oczu. Po zapaleniu mj zwiększa się ten efekt.
Dodam ze zaczęło się to kilka miesięcy temu razem z piskiem w głowie i nieustannym lekkim bólem głowy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.