Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
Co za głupie pytanie. a na chuj Ci jakiekolwiek używki?
Hidden mefedron User
  • 90 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: odwykowiec »
wcale nie głupie, MJ, kox, czy kilka piwek nie robią takiego spustoszenia, że później musisz wpieprzyć kolejne pół apteki, aby usnąć, i kilka środków, aby rano powstać. No sorry Winetou.
  • 83 / 2 / 0
co racja to racja, ale jak się takowych w mniejszości używa, to trzeba sobie radzić.
wracając do neuroleptyków vs inne usypiacze
próbowałem zabijać fazę benzo, wódą, jaraniem czy czymkolwiek co w ten sposób działało.
można rzec - daje radę.
ale tylko po neuro sen można nazwać snem.
a pobudkę obudzeniem się ze snu.
po wszystkim innym mam wrażenie że, fakt, usnąłem. tyle że nie spałem.
Uwaga! Użytkownik homopsychosisnarcosis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
odwykowiec pisze:
wcale nie głupie, MJ, kox, czy kilka piwek nie robią takiego spustoszenia, że później musisz wpieprzyć kolejne pół apteki, aby usnąć, i kilka środków, aby rano powstać. No sorry Winetou.
tak tylko zapomniałeś o kosztach. Koks może i nie sieje spustoszenia w bani ale w kieszeni zdecydowanie. Z drugiej strony co za problem, wcinam benzo i po pobudce czuje działanie uspakajające które moge z pożytkiem wykorzystać do smacznego lenistwa w rytmie chillout ;)
po wszystkim innym mam wrażenie że, fakt, usnąłem. tyle że nie spałem.
tu masz niestety rację, usypia sie lecz cięzko to nazwać regenerującym snem. Niemniej nie wyobrażam sobie w ogóle nie zasnąć . Toż taki zjazd musi być straszny. Jakie neuroleptyki byś polecił na taki właśnie dobry, mocny sen. Byle tylko nie obudzić sie z poczuciem że intelekt prysł i jestem śliniącym sie dałnem?
Hidden mefedron User
  • 83 / 2 / 0
popieram kwetio.
dawkę dobrać wg uznania
myślę że od 25mg wzwyż będą efekty.
Uwaga! Użytkownik homopsychosisnarcosis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 30 / 0
a jakie efekty uboczne? I czemu nie piszą że działa usypiająco?
Hidden mefedron User
  • 83 / 2 / 0
tabletek jest dużo, od 25mg do 200, możliwe że 400 też są/będą.
dlatego (sorry) trzeba uważać, żeby się nie załatwić, jak wspomniał kolega wyżej.
obawiam się, że nawet po 200mg na pierwszy raz, można sobie zafundować reakcję ze strony układu pozapiramidowego. a na pewno, skołaciały język (nie można się kompletnie dogadać), delikatny ślinotok i oczywiście kurewski ból wszystkich mięśni. i to wszystko przez dwa dni jak we śnie. wszystko zależy od reakcji osobniczej.
kwetiapina, jak większość nowoczesnych neuroleptyków, ma skomplikowaną strukturę chemiczną i dodatkowo wysoką selektywność. tak jak efekt da się ubrać w ogólne ramy, to już zakres i siła działania zmieniają się mocno z człowieka na człowieka.
oczywiście pozostaje jeszcze problem prawdopodobnie wyższej neurotosyczności, w połączeniu narkotyków z neuroleptykami. badań jest niewiele, raczej stwierdzenia ad hoc w pojedynczych przypadkach.

jest jeszcze jedna grupa usypiaczy, mianowicie niebenzodiazepiny, jak zolpidem i reszta, ale ja zarzuciłem badania, bo w moim przypadku bardziej wchodziły w synergię z dragami, niż usypiały.
xanax mniej ale podobnie, trzeba było 2-3 mg zajebać, żeby faktycznie usnąć, taki efekt mam już po 50mg kwetiapiny, czyli około minimalnej efektywnej terapeutycznej, która dla porównania dla xanaxu wynosi chyba z 0,25mg. wybór jest prosty :)
jeszcze jedno, że tych leków raczej nie przepisuje się pacjentom mocno psychotycznym, a zważywszy podobieństwo stanu, wywołane większością stymulantów/euforyków/psychodelików, wnioski również nasuwają się same.

po tym krótkim streszczeniu wikipedii zasłużyłem sobie, myślę, na małe grzanie :)
  • 2179 / 30 / 0
Verv pisze:
homopsychosisnarcosis pisze:

jest jeszcze jedna grupa usypiaczy, mianowicie niebenzodiazepiny, jak zolpidem i reszta, ale ja zarzuciłem badania, bo w moim przypadku bardziej wchodziły w synergię z dragami, niż usypiały.
tak. Zolpidem potrafi uhalucynogennic leciutka postymulantowa paranoje
Bo nikt nie czyta ulotki gdzie wyraźnie jest napisane aby brać lek już W łóżku a nie przed położeniem sie spać.
Hidden mefedron User
  • 2179 / 30 / 0
Verv pisze:
Nie nie, naprawde wszystko bylo dobrze zrobione. Mnie tak nie odwalilo, ale znam przypadek, w ktorym zolpidem wziety w lozku zamiast uspic straszliwie wystraszyl
heh mi też sie nigdy nie zdarzyło ale ja nie z tych co to listki wcinają a potem sie tłumaczą że nie wiedzą jakim cudem to sie stało ;) Choć dopuszczam myśl iż niektórych to nie usypia a schizuje ;]
Hidden mefedron User
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
Verv pisze:
Nie nie, naprawde wszystko bylo dobrze zrobione. Mnie tak nie odwalilo, ale znam przypadek, w ktorym zolpidem wziety w lozku zamiast uspic straszliwie wystraszyl
ja też znam, z własnego doświadczenia.
na początku byłam zaskoczona, potem zirytowana, a na sam koniec przestraszona i wkurwiona. i zmęczona, bo nie mogłam zasnąć - oczywiście.
{szczegóły halucynacji pominę, wspomnę tylko, ze byli tam Murzyni}
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...