Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
moze tez to byc kwestia indywidualna. ktos mi jeszcze mowil ze po 2 tabs poczul tez ale oficjalnie to lek ma sie ladowac...
  • 2497 / 49 / 0
A co ma sie w nim ladowac? Mao blokuje, jak tylko ma z nim kontakt, okres polrozpadu selegiliny, to jakies 3h, potem czuc jeszcze tylko l-metaamfetamine(chociaz nie sadze, zeby ktos poczul jej dzialanie i tak przy normalnych dawkach, bo biodostepnosc wynosi kilka procent przy podaniu doustnym. Na ulotce napisane jest, ze pelne dzialanie odczuwa sie chyba po 2 dniach, ale po pierwszej juz wyraznie wszystko czujesz i nie wiem, czy po 2 dniach jest jakas odczuwalna roznica.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
A co ma sie w nim ladowac?
SSRI laduja sie kilka tyg. Przeciez hamuja tylko wychwyt 5ht, wiec czemu ma to tak dlugo trwac? Calkiem oczywiste, no nie? Ale chyba tylko pozornie ;)
  • 2497 / 49 / 0
lata sobie czasteczka sele, trafi na czasteczke mao b, robi pyk, laczy sie z mao, przez co mao przestaje dzialac i hurra. Stabilny poziom zablokowanego mao jest wlasnie chyba po 2 dniach, pelna regeneracja po 2 tygodniach(bo to nieodwracalny inhibitor). SSRI dlugo utrzymuja sie w organizmie(i dlugo gromadza sie, zeby uzyskac stacjonarne stezenie), a selegilina "dziala" nawet, jak juz dawno "jej nie ma". Taka jest moja teoria, ale to nic popartego badaniami ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
A nie musi uzyskac odp stezenia? Moklo tez jest imao a musi ok 2 tyg sie ladowac.
  • 2497 / 49 / 0
Hmm, no to poczytam w takim razie o tym.
  • 104 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arakon »
Ciekawe jest to, iż osoba stosująca Selegiline musi być świadoma tego że w przypadku większości popularnych narkotestów, uzyska pozytywny wynik na amfetaminę / metaamfetamine. Lek Selegiline po części metabolizuje do l-metaamfetaminy(która jest podobno odpowiedzialna za lekkie pobudzenie podczas przyjmowania leku) oraz mniejszej ilości l-amfetaminy(nieaktywna). Okazanie ulotki(tudzież ksera recepty) powinno zalawic sprawe. Pzdr

Źródło
http://dmd.aspetjournals.org/content/25/6/657.full
Ostatnio zmieniony 17 marca 2010 przez arakon, łącznie zmieniany 2 razy.
Let a man walk alone, let him commit no sin, with few wishes, like an elephant in the forest.
  • 2497 / 49 / 0
Recepty? Przeciez recepte oddajesz przy zakupie. Moze chodzilo ci o ulotke?
  • 104 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arakon »
My mistake, oczywiście masz rację. W polsce, po zakupie leku dysponujesz tylko ulotką oraz paragonem. Tłumaczyłem z angielskiego jak leci, nie myśląc co piszę. Natomiast, nie jest to wielki problem zrobić ksero recepty, przed jej realizacją. Dla security of corse.
Ostatnio zmieniony 17 marca 2010 przez arakon, łącznie zmieniany 1 raz.
Let a man walk alone, let him commit no sin, with few wishes, like an elephant in the forest.
  • 200 / 3 / 0
Może jestem naćpany i gadam głupoty, ale wydaje mi sie, że w Polsce recepty wszędzie wyglądają tak samo. Czyli są wypisywane przez pana doktora w książeczce RUM (rejestr usług medycznych) i kochana pani w aptece wyrywa sobie tylko białą karteczkę, a jej żółta kopia zostaje w książeczce. U mnie na zachodzie kraju tak to przynajmniej wygląda, nie wiem jak u was.
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.