Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Laku1411 »
Nie ma co się dziwić. W końcu jego działanie jest tak słabe, że zazwyczaj ciężko jest dojrzeć.
Coś czuje, że trzeba by było z pół paczki na raz wypić by coś poczuć, ale to bezsensu.
Uwaga! Użytkownik Laku1411 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
Laku1411 pisze:
fenyloetyloaminy znajdują się także śladowe ilości morfiny, kokainy
extra chuje my?? :-D

jesli samo kakao nie dziala zawsze pozostaje ekstrakt ale nie probowalem bo wydaje mi sie ze szkoda kasy.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 3959 / 149 / 0
Nieprzeczytany post autor: eso »
mi sie to dzialanie kakao bardzo podoba, ostatnio nawet wole kakao od kawy, wale 3-5 pozadnych lyzek i zalewam 0,5 litra wody, bez cukru oczywiscie. nie jest to zadne odurzenie ale takie fajne samopoczucie, w sam raz na wieczorny czilaucik przy dobrej muzie.

orientuje sie ktos jak z tolerancja w przypadku kakao? %-D
niedojebanie genetyczne
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Kakao jest nieziemskie. Świat po kubku kakao jest jak ze snów, niesamowicie nabiera kolorów, nie pobudza tępo jak kawa tylko wysyła w niebiańską krainę relaksu. Niesamowicie rozjaśnia umysł, rozmarzyć się można.

Tylko kupsko jest później kamienne.
  • 3959 / 149 / 0
Nieprzeczytany post autor: eso »
Babydoll pisze:
Tylko kupsko jest później kamienne.
to juz kwestia diety, ja nie mam takich problemow po kakao ;]
niedojebanie genetyczne
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Hehe, poszedłem kiedyś za radą kogoś z HR i wypiłem kakao z 0,5l mleka i prawie całej paczki. I powiem szczerze, że takich mdłości i złego samopoczucia nie miałem nawet po powoju :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Nacpac sie kakao? To cos w stylu palenia cukru pudru ;p

A to czy bedzie kupsko czy nie to chyba zalezy co oprocz kakao miales na zoladku, albo jak zadziala na Ciebie spora ilosc mleka. Acodin sie fajnie zapija kakao :) Mleko ma odczyn kwasny, myslicie, ze wysoka zawartosc tluszczu w kakao moze wplywac na czas ladowania DXM?
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 1 raz.
Feel free. Of me.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
lekko zasadowy mon, zapewne lekko spowolni loading
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
czytalem w poprzednich postach o ekstrakcie z kakao. Niby nic specjalnego ale moze kogos zainteresowac, calkiem niedrogie.

http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... Itemid=127
Feel free. Of me.
  • 56 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nowadays »
Na mnie kakao zadziało jak heroina po złotym strzale
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób

Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".