Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
no kurwa chyba nie wiecie co mowicie, ale ok, kazdy ma swoj typ ja uwazam ostrego za najlepszego polskiego mc! i tyle, ale jak mi typ wyskakuje z wiejskim chłopkiem PEdrylem to kurwa chuj mnie strzela, że on lepszy od ostrego ? no jaja sobie robisz chyba. Fakt lubie piha, może nie zawsze jego styl - dissujemy wszsytko co się rusza - ale nagral kilka naprawde dobrych numerów i nie raz cytowałem fragmenty jego tekstów.
OSTRego to ja kocham, uwielbiam i w ogóle, moze dlatego ze mieszkam z nim na osiedlu, moze dlatego ze potrafi zrobicporzadny rap, nie jest zachlanny na kase, a ze jara ? Jeżeli to pomaga mu rozwijać jego styl to nie ma sprawy, jego sposób na zycie. Obejrzyjcie sobie klip do numeru początek i powiedzcie ze to dzielo nie jest genialne - nei wazne czy na dragach czy na trzeźwo, jest genialne!.
Zauwazcie jak jego styl sie rozwija, od masz to jak w banku do hollylódź..wiele osob mowilo ze ostry sie skonczyl nba tabasko, ze to teraz nei to samo, a gówno prawda, tabasko jest fakt - świetna płytą, słucham jej odklad wyszla, znam kazdy numer na pamieć, ale siódemka czy hollyłódź ...miazga. widać jak jego styl się zmieniał z latami a scenie, pogadajcie z nim, albo chociaz posłuchajcie wywiadow z nim...koleś ma naprawde duzo do powiedzenia i mądrze mówi, on się wychował na tej muzyce, to nie jest jego hobby, to jest jego ŻYCIE sample, werble mpc-etka... nie wyobrazam sobie HH bez Ostrego, nie wyobrazam...

Jedyna jego słabsza plyta byla jazzurekcja - mi nie podeszla, jestem zwolennikiem dobrych tekstow, ktore mozna rozkminiac na wiele sposobow i ostr ma to cos i potrafi pisac takie teksty, ale jak sam mówił jazzurekcja jest do sluchania nie do zaglebiania sie w tekst, bo jakbysmy mieli zaglebiac sie w tekst to trzebaby analizowac kazda linijke z osobna (przyklad waldka z pietryny)
szanuje innych raperow, nie wszystkich, bo nie wszystkim się nalezy, ale OSTR to mistrz gatunku i tyle na ten temat
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Legenda polskiego hh. Swiete slowa ArkejD choc na forum pe nie zawsze sie z toba zgadzam tu musze przyznac ci prawde
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: don skuninhos »
kura, andergrand schodzi na psy ? hehehe, gdybys jeszcze mial o nim glebsza wiedze to moze bym polemizowal, andergrand nigdy nie byl tak mocny jak teraz, jesli juz by sie uprzec ze cos schodzi na psy to raczej legal ...

bez spiny, po prostu lubie wypowiedzi takich gowno wiedzacych o temacie w ktorym wyglaszaja takie odwazne tezy :) utwierdziles mnie tym w moim przeczuciu ktore nabylem po twoich wczeniejszych postach, mysle ze wypisalbym ci np czolowa dziesiatke jaka obecnie rozpierdala podziemie i nie bedziesz znal zadnego ...
a ze fri opieraja sie na panczach, wiec i andergrand schodzi na psy, to wniosek wprost kozak

pih jest kozakiem, dew ma racje, w beefie argument za argumentem, pancz za panczem, i bit napierdalajacy po kaloryferze, a i poza beefem daje rade ... dla mnie pe jest szarakiem, choc kiedys katowalem sinusa, nie przekreslam go na pewno za mezow i umc, ale jest takim srednio-dobrym mc, jakich duzo, no i to tragiczne flow na fri
ostry tez jest kozakiem, duzo styli, i uznanie w oczach wielu, a czy w moich jest najlepszy ? sam nie wiem, na pewno czolowka

ps. niech ktorys modek zrobi z tego osobny temat, cokolwiek, zanim poleci
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: woopy »
don skuninhos pisze:
mysle ze wypisalbym ci np czolowa dziesiatke jaka obecnie rozpierdala podziemie i nie bedziesz znal zadnego ...
wypisz a jak mozesz to nawet jakims linkiem zarzuc chetnie ocenie
podglądanie wąsatych staruszek przez lunetę lub zbieranie zużytych przez administratorów patyczków do uszu
  • 273 / 2 / 0
przykladowo : jimson, smarki, laikike1, wankz, dapit, vnm, mielzky, reno, jobikz, wena + tetris, ktorego bankowo znacie

linczurow nie mam, w sumie moglbym wrzucic wyrywkowo pare trackow ale czas mnie zdeka goni, i tu trzeba uslyszec cale plyty ... jesli bardzo checie to potem cos moge upnac
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: woopy »
jimsona, smarkiego, laikike1a, dapita i tetrisa kojarze.

później też zarzuce jakimś linkiem
podglądanie wąsatych staruszek przez lunetę lub zbieranie zużytych przez administratorów patyczków do uszu
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Andegrand schodzi na psy to tylko moj wniosek i moje odczucie
Gosci ktorych wypisales znam.
Po prostu chodzi mi o to ze nie bardzo lubie jak free opiera sie tylko na dissach

do twojej listy dopisalbym jescze 834 i ramone23.
W hh siedze od bardzo danwa wiec wiem o czym mowie. I nie mow ze w legalu jest verba, liber, doniu i mezo bo to nie jest hh
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
w ogole nie wliczalem w ten bilans verb i tym podobnych, ze o mowieniu o tym nawet nie wspomne, skad ten wniosek w ogole ? ... legal sie troszke jebie i przezywa lekki zastoj, tyle, na prawde ciekawe produkcje jakie weszly do sklepow w tym roku mozna zliczyc na palcach jednej reki

a propos tego ciaglego disowania na fri, choc tez tego nie lubie to disy na fri do plytakow z podziemia akurat za wiele nie maja, nie wiem jak to laczysz

jesli serio znasz te rapsy wymienione wyzej to zwracam honor ... jak dla mnie podziemie zjada wiekszosc legali, te mlode koty tworza nowa epoke, inteligentne rapy, duzo metafor, follow-upy czyli nazwiazania do faktow, filmow itd, z reguly blyskotliwe, czesto zabawne, na legalach jest tego mniej, w ogole na malo ktorym cedeku sa, nowe style rymowania ( poczworne i podwojne ) ... malo znam gosci, zeby nie powiedziec wcale, ktorzy znajac dobrze podziemie, uwazaja ze jest gorsze od legalnej sceny ... ze andergrand schodzi na psy to tez ciekawe, bo to wlasnie kiedys byl bardzo bidny, teraz dopiero sie rozwinal i poszedl w sile, przybylo pelno mc, w tym wielu kozakow, coraz wyzsze skillsy, blyskotliwsze teksty, czesto mam wrazenie, jakby wiekszosc legalnej sceny przerastali o epoke

i tak btw. nie wiem czy wiesz .. chyba wiesz, ale vnm to 834, boxi odstaje wiec nie wymienilem :)
a do swojej listy dopisalbym jeszcze wielu, np flint, majkel, bialas, eskaubei, reposta i tak dalej, ale to temat na nowa epopeje, hyhy

tak to widze, pozdro pincset
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ale Was za tego offtopa ktoś zgnoi xD
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 273 / 2 / 0
<strach>
wczesniej dalem prosbe o wydzielenie nowego tematu od momentu rozpoczecia watku o hiphopie, ale milosiernego samarytanina z funkcja moda nie widac ...
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.