Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1425 / 80 / 0
Nieprzeczytany post autor: hess »
A z trampkiem ktoś mieszał?
Wszystko co napisałem na tym forum to nie jest prawda!
  • 164 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
Jeśli chodzi o tzw .pigułke gwałtu -już zupełnie odrywając się od faktu ,że odstręczającym jest uprawianie niechcianego seksu ,oczywistym jest :
1)że gbl sie nie nadaje bo smak i zapach jest charaktersystyczny i w sumie alarmująco wstrętny
2) czyste ghb (farmaceutyk) ponoć jest bezsmakowe ( nie wiem jaka jest to sól)-czyli teoretycznie ...tylko kto to ma ???-lekarze położnicy ;)
Działanie obu z alkiem albo w większej ilości powoduje próby wymiotów i mega zamotę ze zrywkami filmu . Mnie to parę razy spotkało przez własną tepotę i wyobrażam sobie ,że w takim stanie człowiek jest zupełnie bezbronny czyli narażony na wykorzystanie.
Ale podanie może nastąpić niezauważalnie tylko teoretycznie.Normalna , rozsądna osoba zauważy na 100%. Jesli chodzi o gbl/ghb to logicznie problem chyba w tym ,że normalnych , rozsądnych jest niewielki odsetek ;(
Wydaje sie więc ,że pigułka gwałtu to raczej prochy nasenne albo uspokajające -rohypnol etc.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Jak ja dolałem sobie 3ml do browara to w sumie nie czułem smaku gbla prawie w ogóle. Jakbym nie wiedział ze jest tam 3ml gbl to i tak bym wypił to piwo nie zastanawiając się zbytnio nad dziwną lekka goryczką, bo to nie raz trafił się gorszy browar

Więc odradzam pić drinki niepewnego pochodzenia nawet jeśli smakują normalnie. Jat ktoś strzeli kielona, którego trza szybko przełknac i zapić to wątpię aby poczuł tam rozpuszczonego gbla
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
2) czyste ghb (farmaceutyk) ponoć jest bezsmakowe ( nie wiem jaka jest to sól)-
Zdaje się, że nie chodzi o sól, a o czyste GHB - kwas gamma hydroksy masłowy. Sól sodowa, którą łatwo otrzymać z GBL ma słony smak podobny do soli kuchennej.

Co do mieszania z tramadolem to Nof tak robił i chwalił.
Ostatnio zmieniony 28 października 2008 przez lucyper2, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
GBL jakoś mi się nie komponuje z opiatami, chociaż może dla tego że one same również jakoś nie do końca do mnie przemawiają. W połączeniu z kodeiną jakoś nic mnie nie zaciekawiło, lepsze są na czysto obie substancje, z tramalem łączyłem raz, plus pregabalin i mdpv do tego i było fajnie, ale tylko do czasu aż prawie padłem z nóg, dobrze że było już bliko do domu. Z fentanylem wyglądało to podobnie. Jakoś depresanty mi się nie komponują. Phenibut z GBL również tylko pokazywał czysto nasenne działanie. Moze to i dobrze, wystarczy mi potencjału uzależniającego poszczególnych substancji z tej rodziny, a co mówić jeszcze w połączeniu %-D
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
a jak z ghb albo gbl iv ??????????????????????????++
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
no1 pisze:
a jak z ghb albo gbl iv ??????????????????????????++
A widziałeś kiedyś lub piłeś gbl? :scared:
  • 3192 / 374 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Na bluelighcie byli tacy co próbowali. Koleś puknął 0,5g GHB i pisał że działało tak samo jak przyjęte doustnie.

GBL natomiast ma działanie mocno korozyjne więc nierozcieńczone prawdopodobnie popaliłoby ci żyły oraz inne organy wewnętrzne. I tak musiałoby przejść przez wątrobę gdzie jest metabolizowane do GHB wiec IV w tym wypadku nie ma zupełnie żadnego sensu.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2008 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 462 / 24 / 0
Teoretycznie ghb w postaci soli można podać iv (i tylko w takiej formie, postac wolnej zasady, ponoc da efekt jak podanie gbl, czy uszkodzenie żył), tylko wypadało by mieć farmaceutyczną czystość, a z tym może być problem, w Polsce xyrem jest praktycznie nie dostępny (tak mi się wydaje), niby jest w formie roztworu do picia, ale pewnie dało by się to podać iv (0,5g ghb/1ml, substancje pomocnicze: Woda oczyszczona Kwas jabłkowy w celu dostosowania pH, Sodu wodorotlenek w celu dostosowania pH - nie wiem na ile to może być niebezpieczne w podaniu iv)
Ogolnie zajebiscie dużo informacji można tu znaleść
hxxx://ec.europa.eu/enterprise/pharmaceuticals/register/2005/2005101310028/anx_10028_pl.pdf

GBL podać sobie dożylnie to czyste szaleństwo i nominacja do nagrody Darwina :)

@Blu
za wikipedia (jeśli można ją uznać za jakieś źródło informacji ;) )
GBL is rapidly converted into GHB by lactamase enzymes found in the blood. GBL is more lipophilic (fat soluble) than GHB, and so is absorbed faster and has higher bioavailability; the paradox is that this can mean that GBL has a faster onset of effects than GHB itself, even though it is a prodrug. The levels of lactamase enzyme can vary between individuals, and GBL is not active in its own right, so people who have never tried GBL before may have delayed or fewer effects than expected; however, once someone has taken GBL a few times, the production of lactamase enzymes is increased and he/she will feel the effects like normal.
  • 849 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
I tak musiałoby przejść przez wątrobę gdzie jest metabolizowane do GHB
Małe sprostowanie - enzym zmieniający GBL w GHB znajduje się w osoczu krwi, a nie w wątrobie.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.