Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
Posty: 75 • Strona 8 z 8
  • 139 / 17 / 7
Jedno całe nasiono na jeden raz to za dużo. Ja na przykład polecam pokruszone albo zmielone nasiono zalać setką spirytusu i odstawić na dwa tygodnie. Później dawkować w ilości ok 20 ml przed snem.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 35 / / 0
paliłem miąższ z nasiona już wiele razy w różnych dawkach, zazwyczaj z kilku dniowym dawkowaniem, ale żadnych efektów nie odczułem oprócz smaku palonego plastiku w ustach zaraz po paleniu, chyba spróbuję tą metodę z naparem, zawsze jakaś alternatywa.
  • 1 / / 0
Słyszałem, ze przed wysiewem nasiona Entada Rheedii nalezy je wysterylizować. Wie ktoś może jak to zrobić?
  • 75 / / 0
Rozjebałeś mnie, pozytywnie. Ciągle masz zamiar? W takim razie napisz mi, skąd masz nasiona, chodzi o ich wiek, a resztę Ci opiszę.
Dwell in the twilight.
  • 11 / / 0
Można palić kilka dni pod rząd, czy raczej tolerancja szybko wzrasta i lepiej jej nie podbijać tak gwałtownie?
ODPOWIEDZ
Posty: 75 • Strona 8 z 8
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
[img]
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.