Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 223 / 5 / 0
Mialem zamiar dzis rano zrobic sobie zupke pocialem z 10 makowek swierzych i ich łozyzki wsypalem do garnuszka zalalem wodą (i w tym momencie okazało się ze musze wyjsc z domu) wiec zostawilem to na stole i wyszedlem.
Wrocilem godzine temu i zaglądnąlem do garnka woda była brazwa i pomysalem ze nie chce mi sie tego gotowac wiec ja wypielm.Smakowala jak normalna zupka tylko zimna.
Wlasnie jestem na calkiem niezlej bani mimo ze to bylo tylko cos kolo 10 srednich makowek.
Moze morfina troche ginie w wysokiej temperaturze?Nie wie ktos jak to z tym jest?
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
a ja sobie dziś zrobiłem zupe z sporej garści świeżego maku lekarskiego no i wyszła szklanka napoju o barwie takiej jaka jest na zdjęciu ;] wam też taki wychodzi?
Maisssterrr qrwy
  • 474 / 10 / 0
i jeszcze jedno dam:)
Maisssterrr qrwy
  • 223 / 5 / 0
różnie czasem biały, jasno brązowy albo bardzo ciemno brązowy
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 5 / 0
odpisalem ci na priva burek sory ze tak dlugo .
  • 474 / 10 / 0
heheh spooooko. lepiej późno niz wcale :)

edit: ej filip jak na razie nie doszedł ten mail bo w skrzynce nic nie ma a jest godzina juz 16:02 :(
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2007 przez burek123, łącznie zmieniany 1 raz.
Maisssterrr qrwy
  • 223 / 5 / 0
to napisze tu

1.Można ja tak robie tylko tne na kawałki jakies 10- 20 makowek razem z
około 20 cm ich łodygi i gotuje to jakies 10 minut. Robilem też z samych
łodyg i lisci ale jest ochydne (smakuje jak woda z akwarium) i troche
slabsze ale tez działa.
2. Myśle ze najbardzej do poppy tea albo mniejszej dawki morfiny czy kody
tylko nic nie swędzi portym(przynajmniej w moim przypadku)
3.U mnie wchodzi jakos po 10-20 minutach i działa jakios do 4 godzin.
4.Ja mam zwykle takie przeszklone oczy ale zrenice raczej w pozadku. Chyba
ze wypije jej duzo to pod koniec fazy mam takie szpileczkowate.
5.Ja robie z gozdzikowego i normalnego lekarskiego zalezy jaki mi się
trafi. Moim zdaniem niema żadnej roznicy.
  • 12 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate_ »
a mógłbym sobie makiwarę jak lewatywę zapodać? bo jak dla mnie smak chujowy :'(

edit:
Zapodałem jakiś czas temu, i rewelka :D nie trzeba dużo walić w dupsko, bo morfina lepiej się wchłania xD i zajebiście! :D
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2007 przez opiate_, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 17 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Andżelika Kosz »
Robił ktoś moze zimną zupkę? Posiekane makówki zalene wodą z kwaskiem? Na mnie i na znajomych działa to duzo lepiej niż gotowane. Przypomina strzały z opium i.m. Ciepłe ma gorszy smak i nigdy dobrze tego nie czułam.
Uwaga! Użytkownik Andżelika Kosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: filip.z.konopii »
ja również robilem cos takiego i faktycznie działa duzo mocniej bardzo mi sie to podobało.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).