Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 56 / 0
2 c-b, 2 c-b, muszę to gdzieś zapisać
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aml »
grzybowe haluny, empatia i gadka jak po dobrej pigule, rozkmina po LSD, brak bad-tripow, zjazdu...
Uwaga! Użytkownik aml nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Załóżmy, że czlowieka nie da się zabić, ot tak jest nieśmietelny. Jak by wyglądała faza złożona z sumowania wszystkich możliwych substancji odurzających w dawkach wywołujących odurzenie (dawka skuteczna), zaczynając na stymulantach a kończąc na opiatach. :D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 261 / 16 / 0
WildMonkey pisze:
2 c-b, 2 c-b, muszę to gdzieś zapisać
musisz.
810 stawek dziennych za to!
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Grzyby są wiele mniej halucynogenne niż LSD. You sir, are a FAIL!
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
Akurat chciałem założyć podobny temat ale trochę inaczej więc swój wątek pogrubię żeby go trochę oddzielić.

IMO idea perfect druga jest prosta:
1. Nie niszczy trwale zdrowia (zwłaszcza muskó), w ogóle nie szkodzi wiele bardziej niż typowe produkty spożywcze.
2. Nie powoduje niebezpiecznego uzależnienia (czyli nie uzależnia szybciej niż taki np. alkohol, można spokojnie brać od czasu do czasu bez niebezpieczeństwa uzależnienia).
3. Nie ryje psychiki, nie stajemy się schizofrenikami, zombie, nie upośledza nam trwale pamięci czy zdolności naszych mózgów.

No i oczywiście jego działanie nam odpowiada.

Co jest Waszym zdaniem takim narkotykiem?

Od siebie mogę dodać że Gałka muszkatołowa jest dla mnie czymś w tym stylu, nie wiem tylko jak z tą szkodliwością, czy jedzenie od czasu do czasu nie spowoduje raka wątroby.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Powoduje, safrol jest baardzo rakotwórczy. Nie ma ideału.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
Hekate pisze:
safrol jest baardzo rakotwórczy
A skąd wiesz? Jakbyś miała jakieś źródło to będę wdzięczny za nie bo właśnie poszukuję info na ten temat. Spasiba. ]
Safrol jest rakotwórczy dla wątroby, nie wiem w jakiej ilości
[/quote]

Bo kiedyś Drug-on coś na ten temat pisał i wynikało że niekoniecznie musi być tak źle:
Na wikipedii angielskiej jest napisane że safrol jest mildly rakotwórczy. Może to oznacza że nie jest aż taki groźny? W końcu smażonka też jest rakotwórcza.
Ale to pewnie jakiś ćpun i nie wie co gada... :D
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Nie wiem, tylko przypuszczam. Chyba nie bardziej niż nikotyna. A może. Trzeba by się było jakiegoś chemika spytać, bo do tej pory nie spotkałam kogoś, kto by się w to wgłębiał. Mnie wątroba po gałce bardzo bolała, dlatego uznałam, że jest dość mocno toksyczny. Lepiej trzymać się z daleka, jeśli ktoś został genetycznie 'skażony' możliwością raka.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 134 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lechu91 »
LSD jest idealne chyba
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.