Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze: 2 c-b, 2 c-b, muszę to gdzieś zapisać
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
IMO idea perfect druga jest prosta:
1. Nie niszczy trwale zdrowia (zwłaszcza muskó), w ogóle nie szkodzi wiele bardziej niż typowe produkty spożywcze.
2. Nie powoduje niebezpiecznego uzależnienia (czyli nie uzależnia szybciej niż taki np. alkohol, można spokojnie brać od czasu do czasu bez niebezpieczeństwa uzależnienia).
3. Nie ryje psychiki, nie stajemy się schizofrenikami, zombie, nie upośledza nam trwale pamięci czy zdolności naszych mózgów.
No i oczywiście jego działanie nam odpowiada.
Co jest Waszym zdaniem takim narkotykiem?
Od siebie mogę dodać że Gałka muszkatołowa jest dla mnie czymś w tym stylu, nie wiem tylko jak z tą szkodliwością, czy jedzenie od czasu do czasu nie spowoduje raka wątroby.
Hekate pisze: safrol jest baardzo rakotwórczy
Safrol jest rakotwórczy dla wątroby, nie wiem w jakiej ilości
[/quote]
Bo kiedyś Drug-on coś na ten temat pisał i wynikało że niekoniecznie musi być tak źle:
Na wikipedii angielskiej jest napisane że safrol jest mildly rakotwórczy. Może to oznacza że nie jest aż taki groźny? W końcu smażonka też jest rakotwórcza.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.