Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Jakieś dziesięć lat wstecz, na liście 'uzywki'. Dalej potoczyło się jak zwykle.
O ile dobrze pamiętam. Za swą pamięć nie ręczę, nigdy.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Też będzie koło dychy. Siedziałem u kumpla w chacie i grzebałem w necie. Szukałem czegoś o grzybach, pieczarkach rzecz jasna. Przy okazji znalazłem słynny już dziś przepis "młot na czarownice". Do dziś nie spróbowałem, nigdy nie miałem wszystkich składników naraz. Kiedyś, może. Jakiś link kliknąłem a tam coś o Stanie Tymińskim. Można to w necie jeszcze znaleźć. Czytam i trafiam na obrazek, pod spodem napisane, że to wizje wywołane przez ayahuasca. Ciekawy. W ogóle cały artykuł był wciągający. Zapadło w pamięć, ayahuasca. Potem była przerwa. Potem znów trafiłem i dziś już chyba całkiem w lianę jestem zaplątany. :-)
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
O tym Stanie Tymińskim? Człowieku z czarną teczką? Hehe

Słyszałem, że pił Yage. Jednak nie byłem pewien, a nigdy nie miałem ochoty szukać, nie interesował mnie.

Gdyby ktoś nie pamiętał, ten pan kandydował na prezydenta Polski w pierwszych wyborach.
Nawet nieźle sobie radził.
  • 2244 / 23 / 0
Dokładnie, tym samym. Też mi się gdzieś obiło, że pił.

W tamtym artykule bodajże były takie domysły, jakoby słynna czarna teczka zawierała pocięte fragmenty liany. Dla uzdrowienia społeczeństwa po wygranych wyborach. Cóż, chyba już się nie dowiemy. ;-)
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 763 / 6 / 0
maya pisze:
ja pierwszy raz przeczytałem o niej w jakimś zinie 7 lat temu (nie pamietam nazwy gazetki , ale było w niej troche o psychodelikach , troche o rozwoju świadomości ) ,pisali o kościele w brazyli , w którym jako sakrament pije sie wywar z liany - ogólnie bardzo sympatycznie opisywano tą rośline .
u mnie podobnie, tyle, że troszku później. http://tawerna.rpg.pl/dane/trpg/tawerna ... /dmg_3.htm
w ogóle moja przemiana światopoglądu, słowo przebudzenie będzie tu chyba właściwsze, odnośnie narkotyków zaczęło się od tego artu: http://tawerna.rpg.pl/dane/trpg/tawerna ... kgf_11.htm
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 47 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: maya »
pamiętam Tymińskiego - i jego kumpla , którego namówił na sesje , nawet śmiesznie było napisane o jego doznaniach .... Tymiński oficjalnie mówił o tym i specjalnie się z tym nie krył . pamiętam też , że jego przeciwnicy w kampani mówili , że Tymiński czasami sprawiał wrażenie nieobecnego i mamrotał coś pod nosem , jakby rozmawiał z duchami .
a ta gazetka z której dowiedziałem się o yage to była taka na ksero robiona ( undergrandowo ) i jak na spokojnie przypomniałem sobie kiedy ją czytałem pierwszy raz to wyszło trochę dalej niż 7 lat - ale ten czas leci :-)
  • 2244 / 23 / 0
Musiał to być dla jego przeciwników nie lada szok. Stan mamrocze coś pod nosem. Czary może jakieś. Gdzie woda święcona i krzyżyk, ło matko z córką, a kysz!
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
A ja mam pytanko owe: Czy na pierwszy raz z Yage 20 gram mimosy i 10 gram ruty nie będzie za dużo?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Niech się wypowie jakiś specjalista, ale to chyba by był wywar na dwie, trzy osoby. Na www.ayahuasca.com radzą zaczynać od 5 gram.
Ostatnio zmieniony 05 października 2007 przez Adam Selene, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
Jeśli materiał jest dobrej jakości to 20 gram mimosy, zwłaszcza na pierwszy raz, to może być trochę za dużo. Co do ruty to w zupełności wystarczą 3, 4 gramy aby zrobiła, co ma zrobić. Moje zdanie, poczekaj na to, co inni napiszą.

Racja, tam sugerują mniejsze dawki, dla początkujących poniżej 10-u gram mimosy. Zakładam, że mają na myśli materiał świeży o dużym potencjale. To by się zgadzało. Lepiej żeby efekty były mizerne niż żeby przerosły. Już gdzieś pisałem, było w necie, dmt Cię nie zabije ale zatrzymanie akcji serca spowodowane koszmarnymi wizjami... trzeba brać pod uwagę taką opcję przyjmując większe ilości i nie znając potencjału. W tym wypadku badtrip może być wyjątkowo bad.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.