Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fifko »
Uwaga! Użytkownik fifko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
To nie to. Przecież to nawet nie podobne jest. Poza tym koleś, sezon na zibeny dopiero za jakieś 5 miesięcy ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan wojtas »
Co prawda nigdy nie zbierałem, ale jak dla mnie to one nawet nie są podobne :|
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Przecież na pierwszy rzut okaz widać, że nie. Wystarczy porównać z jakimkolwiek zdjęciem łysiczki.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fifko »
Poza tym koleś, sezon na zibeny dopiero za jakieś 5 miesięcy
Zdjecia są z zeszłego sezonu ;)

Wiem, że to nie jest łysiczka, ale podejrzewałem że może inny odjazdowy grzyb - byle by nie śmiertelnie odjazdowy ;] Dobra, to nie bedę próbował tego wpiepszać... Dzieki
Uwaga! Użytkownik fifko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Czy mozecie mi powiedzieć co to jest. Rośnie mi tego w chu. i jeszcze troche, więc gdyby były to "odjazdowe gribki" bardzo bym sie ucieszył :D
fifko,
zła wiadomość: to nie są łysiczki ani nic halucynogennego

dobra wiadomość: wygląda mi to na wysuszone twardzioszki przydrożne, tutaj są moje fotki: www.grzyby.net/marasmius-oreades.htm
Pojawiają się na wiosnę, są pospolite i BARDZO SMACZNE - można z nich zrobić pyszną zupę lub sosik do ziemniaków (nie używa się trzonów - są łykowate). Oceń jednak sam, czy to one, albo zrób lepsze zdjęcie (powinny teraz nadal rosnąć nowe) bo po Twoich fotkach nie potrafię na 100% orzec czy to twardzioszki.

Dodam, że twardzioszki są bardzo zmienne - więc na moich fotach nie są zbyt podobne, ale jak porównasz z netem to sam ocenisz że to pewnie one :)

WAŻNE: ZANIM zjesz te grzybki, PORÓWNAJ JE z trującą lejkówką odbieloną (Clitocybe dealbata), która również rośnie poza lasem. Ostrzegam "na wszelki wypadek", chociaż osobiście uważam że znalazłeś twardzioszki.

Pozdro,
- Jarek
Ostatnio zmieniony 23 maja 2007 przez grzyby.net, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik grzyby.net nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 374 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Tak się składa, ze zamieszczone niżej grzyby znalazłem u siebie wczoraj przy koszeniu trawnika - rosły w gromadce. Dziwne, bo poza twardzioszkami przydrożnymi żadnych grzybów na podwórku nie można było uświadczyć. Na pewno pojawiły się dopiero w tym sezonie - w poprzednich nic takiego nie rosło. Pytanie podstawowe: Czy to łysiczka? Jeśli tak to dlaczego tak wcześnie (w czerwcu)? Koń z smartshopa pisał w zeszłym roku, że znalazł w maju więc diabli wiedzą...

[ external image ]
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 3490 / 57 / 0
Ożesz jebany. Ma łysiczki :D

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 374 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Dziś znalazłem kolejne 3, czyli mam już 8 :D Jutro z rana uderzam na łąkę, skoro piszesz Kurwiku drogi, że to łysiczki :)
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 3490 / 57 / 0
Pewności nie mam, wymacać bym musiał, powąchać, skubnąć ząbkiem.. Ale na tyle na ile mogę powiedzieć po fotce to myślę, że są to łysiczki.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.