Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 645 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Troche generalizujesz ale...
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 146 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zmor »
ja wiem co pale :P widziałem to od nasionka :] i poza tym ze jak sobie podziele to w worze jest więcej niz w typowym miejskim to róznicy za dużej nie ma - nie werze w chemie...

a co do pierwszego za darmo ;P ja dostalem poierwszego poważnego wora za darmo ! w dodatku White Widow ! (od znajomej w prezecie za cos - juz nei pamietam) po tym prezecie przez 3 miesiące brałem tygodniowo od 2-5 g - tylko policzyć ile darczynca na mnei zarobil...
Tą drogą podróżują jedynie głupcy... lub ci którzy nie mają już nic do stracenia...
  • 3523 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
sowa pisze:
Witam
dzis pierwszy raz udzielam sie w temacie na tym forum, czyli zaliczam taki debiucik mozna powiedziec ;) Nie zrozumcie mnie zle i nie skreslajcie na samym poczatku jezeli powiem ze jestem przeciwnikiem legalizacji konopii i innych srodków odurzajacych. Sam jestem palaczem MJ, ale uwazam ze legalizacja to zly pomysl. W kazdym razie do rzeczy. Poruszyło mnie kilka wypowiedzi w ktorych opisywaliscie cheminizowanie zielonego. Mowicie o bajkach, o zakorzenionych w naszym spoleczenstwie przekonaniach itp itd. Tak na dobra sprawe to tez wydaje mi sie ze to sa mity a uzywanie słowa ,,chemia'' jest najlepszym tego przykladem bo nikt tak naprawde nie potrafi zdefiniowac tego pojecia. Cały czas ta sprawa nie jest wyjasniona. Kupujemy coś w worku, czasami topki, czasami miał - wyglada to roznie. Dostajemy czasami mało, czasami duzo, ale nigdy ale to nigdy nie wiemy co jest w srodku (oprocz tego ze to MJ) Nie wiemy jaka odmiane palimy, gdzie to było hodowane, czy to jest z polski czy zza granicy.... Jezeli cos w uprawie sie nie udało np z roznych przyczyn była zakonczona za wczesnie i mielibysmy w perspektywie nieudolny handel słabo kopliwym ziołem to mysle ze kazdy z nas (na miejscu gosci ktorzy to rozprowadzaja) zainwestowałby troche pieniedzy w poprawe towaru. Wiele jest naturalnych halucynogenów ktore mozna bez problemu kupic w sieci i dodac nieduzym kosztem do worka palenia. Niskobudzetowa poprawa towaru. Handlarz jest zadowolony bo ludziom sie podoba, ludzie sa zadowoleni bo sa niezle efekty. Nie mówie ze tak jest na pewno, ale wy nie mozecie mi powiedziec ze tak nie jest bo jestescie tak samo uswiadomieni o towarze ktory palicie jak ja. Nie mam zamiaru tutaj nikogo w jakis sposob urazic, poprostu mysle ze jak ktos chce poprawic towar to sie da. Pewnie nie raz paliliscie zielsko z jakims gownem ale nie jestescie tego swiadomi. Oczywiscie mowienie ze kazde palenie jest wzmacniane to glupota, ale sadze ze od czasu do czasu na cos takiego sie trafia.
No , ale jak się to ma do legalizacji i tego ,że jesteś przeciwny?Przecież kiedy ziółko będzie legalne to skończy się dodawanie piasku i innych gówien!A co do sustancji zwiększających moc ziółka to po prostu takich NIE MA!Albo ujarasz się trawą ,albo w gorszym przypadku trawą i jakimś ścierwem , no ale wtedy nie będzie to faza jaraniowa ,a jaranowo-ścierwowa.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Wuka, ty kretynie, gdzie niby Infamis napisał, że liśćmi się nie da spalić? Masz urojenia z przećpania czy dysleksję?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
WildMonkey pisze:
Przecież kiedy ziółko będzie legalne to skończy się dodawanie piasku i innych gówien!
ahahahhaah piasku to fajnie masz
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: LWPMJ »
Co do piasku to moim zdaniem prawda :) Kilka razy mialem z piaskiem palonko fuu.. inni mowili ze to szklo mi sie wydaje jednak ze piasek :P
Uwaga! Użytkownik LWPMJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sowa »
akurat legalizacja nie miala niczego wnosic do tematu, a jakos przedstawic mnie i moje poglady uzytkownikom ;) ja wierze w cheminizowanie trawki. oczywiscie nie kazdej ale juz nie raz pewnie cos takiego palilem. nie wierze w to ze jedna rura naturki mozna sie upalic w 5 osob a taki towar kiedys dostalem.
Uwaga! Użytkownik sowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 475 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fiesta »
co do tzw. chemizowanej tawki to pewnie w wielu przypadkach kwestia uprawy, nawozów jakie się stosowało, i ich ilości (ciś jednak chyba w roślince zostaje <_< ) i temu podobnych czynników. po lecam tu artykół:
https://hyperreal.info/chemizowanie_trawki .
a oto czy faktycznie jest coś dodawane do palenia (np dla zwiększenia masy - przysłowiowy piasek :) ) to trzeba by się popytać dilów. nie ma innej rady.
Uwaga! Użytkownik Fiesta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
msyle ze tu kilku dilow jest :cool:
ja sie nie spotkalem z chemizowaniem lol ani ze zwiekszaniem masy paiskiem/szklem/domestosem/coca-cola/heroina/laysami solonymi/NICZYM!
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 146 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zmor »
ja spotkałem się tylko ze zwiekszaniem masy

a co do chemmizowania - dostałem kiedyś ziółko które mordowało jednym buchem w samku było całkiem dobre, ale miarzdzyło ! kilka razy po nim chlastąłem sie po mordzie, zaliczyłem zajebiste przewidzenia i utrate przytomności w połączeniu z alkoholem odlot w pogo (dosłownie latałem na koncercie ;P)... nadal uważam że to był poprostu zajebisty weed ;] a nie chemia

ale gdyby to byla chemia to chce znać sposób jak takim uczynić ziółko - walił bym sobie takie coś na koncerty :P
Tą drogą podróżują jedynie głupcy... lub ci którzy nie mają już nic do stracenia...
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.