Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1305 / 162 / 0
Da ktoś jakies konkretne info by wpływu kwasu walporoinowego na alpre klono i lorka

Ja wlasnie sobie pijam drugiego 9volll browarka czilek jest martwi mnie wpływ depakiny czy w końcu wzmacnia czy nie
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1907 / 181 / 0
Ja nie czuję różnicy żadnej, a biorę 2x500 rano i wieczorem. Podobno niby wzmacnia (legenda z ulotki).
Take DXM and Be Happy
  • 1305 / 162 / 0
No ja wrzucam 500mg rano ale wlasnie nie wiem czy jest sens
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 468 / 25 / 0
Nie ma sensu moim zdaniem, nie namawiam nikogo aby zaprzestawał. Jak dla mnie osłabia działanie benzo znacząco.
W klipach możesz kurwa palić stuzłotówki
Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
  • 2897 / 613 / 0
Nie warto się tym kopać po wątrobie dla wzmocnienia benzo.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 468 / 25 / 0
Powtórzę się, wcale nie wzmacnia benzo, chyba, że jakieś poszczególne...
  • 1305 / 162 / 0
Ok kumam jedyne benzo które wzmacnia to lorazepam a inne to nie wiem dlatego pytałem was

A wrzuciłem jeszcze 1mg alpry zaraz pojde jeszcze po dwa piwka bo jest naprawdę spoko
  • 2897 / 613 / 0
Wpływ walproinianu na inne leki
Neuroleptyki, inhibitory MAO, leki przeciwdepresyjne i benzodiazepiny
Walproinian może wzmagać działanie neuroleptyków, inhibitorów MAO, leków
przeciwdepresyjnych oraz benzodiazepin. W takiej sytuacji dawki leków powinny być
modyfikowane w zależności od obrazu klinicznego.
Via ulotka

Z innych źródeł to Depakine może powodować wzrost stężenia benzodiazepin we krwi, czego konsekwencją powinno być ich mocniejsze (jak bardzo? nie wiem.) działanie.

Słowo klucz: może
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 468 / 25 / 0
W wielu przypadkach wydłuża działanie benzodiazepin, ale kosztem ich pierwotnego działania (czyt. mocy)
  • 1305 / 162 / 0
Nie wiem czy to mity powielane przez cpunoww mówią ze depakiny podbija im benzo i tak posluchalem i sam stosuje heh
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.