Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Mnie podobnie jak SoulSlide'a 10 mg robi dość dobrze (doświadczenia dużego nie mam, wiec wypowiadać się nie mogę, ale w przypadku oksykodonu nie występuje u mnie tak duże swędzenie jak w przypadku kodeiny i tak samo jest z mdłościami - po oxy mogę nawet stwierdzić, ze łapie mnie tak jakby gastro). Wcześniej brałem tylko kodeine 3 razy w różnych dawkach, ale nigdy nie poczułem tego, o czym piszą w trip reportach, dlatego przestałem w ogóle próbować, ale jak znalazłem oxy w apteczce to pomyślałem "dlaczego nie?" i to był strzał w 10. Po 10 mg poczułem to rozluźnienie i przyjemne ciepełko, o którym mowa w reportach. Natomiast nie zgadzam się z opinią, że nie jest to dobra substancja do mieszania z ziołem - mi taki miks bardzo się podobał. Tak samo dziwi mnie post Oxycontin'a - fakt, tabletki są gorzkie i mają dziwny smak, ale bez przesady :) Po popiciu wodą po minucie/dwóch zapominam że chwilę wcześniej miałem to w ustach :P PS. Sorry za treść tego posta, ale nie mam jeszcze doświadczenia w pisaniu.
  • 69 / 1 / 0
skarissi pisze:
Natomiast nie zgadzam się z opinią, że nie jest to dobra substancja do mieszania z ziołem - mi taki miks bardzo się podobał.
źle to ująłem, jak łączyłem oksy z ziołem (a akurat zioło też mam silne, najwyższej klasy) to mnie to tak trzepie że łapie wtedy mdłości, kręci mi się w głowie, stany lękowe, bierze mnie na wymioty itd. jeśli łączyć oksy z ziołem to w o wiele niższych dawkach (minimalnych) oksykodonu.
  • 1053 / 75 / 0
oksykodon jest hiperaktywny w połączeniu z alkoholem, z takim miksem na luzaku możesz sobie zafundować gruby bad trip :nuts:
Nie no bez przesady. Wiele razy MOJ ZIOMEK laczyl te dwie rzeczy w sporych ilosciach (zwlascza alko) i destruktywnosc tego polaczenia nawet nie umywala sie do bnenzo +alko.
Ogolnie, oxy to jest dobry szatan, MOJ ZIOMEK probowal juz bardzo wielu opiatow, prawie wszystkich oprocz hydrokodonu i jakichs superegzotycznych, ale w nic sie nie idzie wjebac tak jak w to. Po np majce jest mocne, fizyczne upierdolenie, noddujesz tak, ze filmu sie nie da ogladnac, ale jak juz kladziesz sie spac to sie nie da bo swedzi i ogolnie bomba. Hehehel i koda sa nieoplacalne. W przypadku pierwszego ida grube wyjebki, trzeba sie ustawiac z jakims elementem, to wszystko za milion zlotych, a ludzie, ktorzy przez 20 lat zjadali zeby na fecie, maja spoleczne przyzwolenie na nazwanie cie cpunem. Koda dziala na MOJEGO ZIOMKA od 450 w gore i do tego krotko, a jak schodzi to wkurwia. Plus trzeba sie bawic w mlodego chemika.
A po oxy - euforia, ktora lekko przypomina nawet mdma, chce sie gadac z ludzmi, ogolnie chce sie cos robic, chodzic, zalatwiac, nie ma tego otepienia i zobojetnienia jak przy majce, a przez caly czas czuc relaks, jakby sie lezalo na plazy na Seszelach. Nic dziwnego, ze w USA oxy powoli wypiera hel. Prescription drug my ass. Tolerancja rosnie jak jebnieta, a dorzutki, mimo ze nie dzialaja, leca co chwile. Pod tym wzgledem gorszy jest tylko ten be-costam-fentanyl. Idzcie w chuj z tymi opio ;dd
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 4 / 0
Koda dziala od 450 w gore i do tego krotko, a jak schodzi to wkurwia.
I tyle w temacie kody powinno wystarczyć w tym temacie.
EDIT: Masło maślane :nuts:
A po oxy - euforia, ktora lekko przypomina nawet mdma, chce sie gadac z ludzmi, ogolnie chce sie cos robic, chodzic, zalatwiac, nie ma tego otepienia i zobojetnienia jak przy majce
Po nosie rzeczywiście to zauważyłem mimo mniejszej biodostępności, natomiast jedząc odczułem większa sedację, ale na pewno nie tak dużą jak w przypadku majki.
Będąc już przy majce to mam coś na wzór kody - wkurwienie, ale spowodowane tym, że mnie łapie mnie okropna migrena na ok 7godzin po minięciu ok 8godzin, prawdopodobnie z powodu zwiększone ciśnienia śródczaszkowego, ale zastanawia mnie czas - akurat wtedy gdy mija okres połowicznego rozpadu, a faza zanika...
  • 520 / 18 / 0
Valof pisze:
Będąc już przy majce to mam coś na wzór kody - wkurwienie, ale spowodowane tym, że mnie łapie mnie okropna migrena na ok 7godzin po minięciu ok 8godzin, prawdopodobnie z powodu zwiększone ciśnienia śródczaszkowego, ale zastanawia mnie czas - akurat wtedy gdy mija okres połowicznego rozpadu, a faza zanika...
Tak samo mam, po takim samym czasie, taki sam ból. Ogólnie przy wejściu czuć jak łeb rozpierdala ciśnienie, ale wtedy nie boli bo jesteśmy już znieczuleni (no coś tam boli ale suabo), a jak już schodzi majka to wkurwienie i ciśnienie jak byś był 10 metrów pod wodą.
Chuj, żeby nie było OT - Oxy moim zdaniem lepsze od Majki pod względem działania, aczkolwiek krócej działa a szkoda...
  • 1678 / 265 / 0
Oxy działa krócej i jest droższy niż majka. Więc dla ćpunów na pełnym etacie nieopłacalny. Natomiast dla tych na umowę o dzieło jest okej. Ja osobiście wolę majkę, jak byłem w ciągu to 2x200mg dziennie wystarczało. A oxy to po 6-7x80 musiałem walić.
Największy przegryw na forum
  • 647 / 63 / 0
wcale nie jest drozszy bo jest na R dostajesz dawke dobową 140mg 2xdziennie i na miesiac masz 3paki jedną 80mg 2, 40mg i 3, 20mg to jest tego troche i koszt to niecałe 20 zł chyba ze chcesz orginał to 70zł ponad
  • 811 / 5 / 6
Jak wyglądają tabletki oxydoloru 80mg? Oxycontin 80 pamiętam był zielony i miał z przodu 80 a z tyłu OC. Jak sytuacja wygląda z oxydolorem?
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 647 / 63 / 0
też niewiem jaki ma kolor oxydolor mi lekarz pisze oxycontin to 80 mg sa takie zgniłe zielone.W Polsce są dostępne tab Oxycontinu z literkami "OP"?
  • 5 / / 0
Dzięki za wszystkie odpowiedzi , tam stronę wcześniej. Troszkę po czasie ale co się odwlecze... Wasze odpowiedzi czytałem w porę , o czasie , ale nie chciało mi się logować.

SoulSlide:
nie gadaj innym głupot bo ktoś jeszcze źle zrozumie i walnie 40mg za pierwszym razem bez żadnej tolerki na silne opioidy :nuts: , te cukierasy to nie zabawki, to są silne leki na bóle nowotworowe, z nimi nie ma żartów, i łatwo można się w to wpierdolić...
Nie bardzo wiem o co Ci biega. Dla Twojej informacji , liznąłem nieco faq Vestera zanim dotknąłem tych witamin. Bo skąd bym niby miał wiedzieć że można się zabawić świństwami z domowej apteczki :) Ah ten hajpek , czyste ZUO , powaga :P A w owym poradniku jak wół jest napisane "BEZ TOLERANCJI NA OPIOIDY: od 20 mg (lekka faza) do 40 mg (gruby nodding)" . Więc nie wiem co się czepiasz. I też jestem chuderlak , no może nie aż taki jak Ty najwyraźniej. Mimo wszystko , masz u mnie plusik za taką postawę ,ja to doceniam.
oksykodon jest hiperaktywny w połączeniu z alkoholem, z takim miksem na luzaku możesz sobie zafundować gruby bad trip
A widzisz, może chodziło o to żeby trip był verry ,verryyyyyyyy bad ;p
doedukuj się lepiej zanim napiszesz kolejne bzdury
Oczywiście , np. poprzez zadawanie pytań na forum :) . Mam wrażenie że miałeś dobre intencje ale posta pisałeś na rauszu czy innej fazie ;-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nie siedzę w temacie i w środowisku to i mam kolejne pytanie. Ile mógłbym wziąć za taką paczkę : 34 x 40mg + 33 x 20mg , te z napisem OC na tabletce. Z tym że jak pisałem wcześniej, mają datę ważności 2015.06. , ale z tego co mówicie to można by śmiało uśmierzać ból co najmniej do końca wakacji. Gdyby nie ta data , wolałbym zatrzymać je sobie dla komfortu psychicznego , a tak to szkoda żeby się tyle dobra zmarnowało. Na ból który mi doskwiera nawet takie silne nie pomogą , a jeszcze wzmagają ;( . A szkoda bo pokusa jest silna ,oj tak. Muszę przestać tu zaglądać bo smaki normalnie łapie :rolleyes:

@Oxycontin - do cytowania proszę następnym razem korzystaj z opcji formatowania
Nick pisze:
- tak jak są automatycznie formatowanie wszystkie odpowiedzi na forum jeśli korzystasz z opcji odpowiedzi na konkretnego posta. - scr
Ostatnio zmieniony 24 maja 2015 przez scr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawienie formatowania + notka do autora
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.