Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Może nie bezpośrednio, ale mój ex alkoholik widząc jak chętnie ćpam fetę, postanowił spróbować... tylko ze mnie to otwierało na ludzi, on się robił agresywny. Raczej nie wpierdolil się w to mocno, bo daje sobie radę, a ja już rzuciłxm syf
  • 1461 / 379 / 13
Aż głupio mi się do tego przyznawać ale mam na sumieniu kilka osób którym dałem spróbować spice tj maczan z syntetycznymi kanna. Na kilkudziesięciu ciekawskich w kręgu znajomych, co po jednym buchu zarzekali się, że nigdy już więcej nie zajarają, trafiło się paru którym odjebało. Po nitce do kłębka, od małego buszka dla beki po joye i wiadra dla pokarania. Niejeden wylądował w szpitalu albo w rynsztoku. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nie chciałem częstować ludzi syntetykiem ale tak mi niektórzy męczyli bułe, że na odczepne im dawałem i zawsze później było to samo WTF?! :zły: :rzyg:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2 / 2 / 0
Mnie wjebał ziomek z roboty. Ja (chyba) wjebałam przyjaciółkę. Chociaż wjebać to słowo dość na wyrost. Wiadomo, można komuś zafundować uzależnienie ale z drugiej strony można też pokazać jakąś tam inną rzecz której ktoś nie zna a przecież każdy ma wolną wolę. Do tej pory przyjaciółka brała dwa razy i nie narzeka.
  • 13 / / 0
Nie. To gówno zniszczyło mi życie. Nie wybaczyłabym sobie gdybym namówiła nieświadomą osobę, która nigdy nie ćpała do takich rzeczy.
Jednocześnie nie jestem zła na człowieka, który pierwszy raz podał mi mefedron. Wybaczyłam mu, wiem że nie chciał dla mnie źle...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.