Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 10 / 1 / 0
07 sierpnia 2020WizjaPoryta pisze:
kodeinę biorę od ponad roku, kiedyś na początku zabawy brałem czasami 225mg, czasami 300 i zawsze czułem się dobrze, a teraz od jakiegoś pół roku mam problemy z oddychaniem po wzięciu nawet 150mg (jest to moja najczęstsza dawka). Oddycham wolno, nierówno, czuje jakby taką ciężkość na gardle, wszystko ustępuje po paru godzinach ale zawsze wraca z kolejną dawką. Pomijając badania na które zamierzam iść mogę jeszcze jakoś na to zaradzić? Jakieś leki mogą w tym pomóc? dimenhydrynat raczej średnio bo wyrzutów histaminy nie mam po kodzie
Zażywasz antyhistaminy do tej kodeiny? I przypadkiem nie masz może astmy? Jeśli wykluczysz te dwa czynniki - to stwierdziłbym, że to co piszesz jest na podłożu nerwowym.
08 sierpnia 2020EvilDead pisze:
Czym może być spowodowane wymiotowanie każdym napojem (piwo, woda mineralna, soki) po kodeinie ? Zazwyczaj dzieje się to tylko raz, to znaczy zarzucam kode a po jakiejś godzince jak już tak lekko suszy to pije to co akurat mam ręką i za każdym razem ten jeden raz po napiciu się wymiotuję, potem mogę już normalnie pić cokolwiek chce i w jakich ilościach chce. Może to mieć związek z sulfo czy coś ?
Wymiotowanie po opio jest powszechną rzeczą. Może masz po prostu delikatny żołądek, albo zjechany przez inne substancje, które zażywałeś/zażywasz. Sulfo nie jest neutralne dla naszego żołądka, spróbuj czy ekstrakt z antidolu działa na Ciebie w taki sam sposób.

Kolejna kwestia to może być też nastawienie psychiczne - skoro działo się to już X razy, to jesteś przeświadczony, że kolejnym razem również nastąpią wymioty - przez co wyrabiasz w sobie nawyk.
  • 187 / 23 / 0
Da sie wyekstrahowac kode z thico do pokruszonych tabletek thico dodajemy pake pokruszonych z Antidolu i powinno nam w jakims stopniu scieknac tez z thico.
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 482 / 96 / 0
Oj taaak. Ja potrafie palić szluga za szlugiem gdy jestem na którymkolwiek opio. A na trzeźwo praktycznie nie pale. Nie wyobrażam sobie prania opio bez papierosów, to nie byłoby to samo
  • 482 / 96 / 0
09 sierpnia 2020JaTy1234 pisze:
Da sie wyekstrahowac kode z thico do pokruszonych tabletek thico dodajemy pake pokruszonych z Antidolu i powinno nam w jakims stopniu scieknac tez z thico.
Nie da się, nie wprowadzaj nikogo w błąd
  • 180 / 11 / 0
jak 1/2 piwa działaja z kodeina z neoazariny i z thiocodinu
  • 1670 / 306 / 0
Ja też lubię palić do opio. Najlepiej jednak, wchodzi trawa mieszana z tytoniem. Wtedy ma się dwa w jednym. Byleby nie przesadzić z jaraniem :zombie:
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 187 / 23 / 0
09 sierpnia 2020anonimowy18 pisze:
09 sierpnia 2020JaTy1234 pisze:
Nie da się, nie wprowadzaj nikogo w błąd
A to nie wiem, raz po prostu kruszylem thico z 10 do tego antka 10 wymieszalem te mazidlo i zrobilem jak ekstrakcje antka i normalnie klepalo.
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 11 / 3 / 0
Jedynie co zrobiłeś, to zmarnotrawiles działanie thico. Nie ma sensu przerabiać jak Antka. Następnym razem zjedz T i zapij A.
  • 8103 / 914 / 0
10 sierpnia 2020Teabadger pisze:
Najlepiej jednak, wchodzi trawa mieszana z tytoniem.
Mnie takie miksy doprowadzały do ostrego noddiingu i lepszego odbioru muzyki i tego luzingu po trawie. :psycho:
Wystarczyło 2-3 buszki z lufki.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 779 / 180 / 0
@kacper88

Nie, to raczej nie psychika bo ogólnie to wygląda tak że jak zarzucę kode to po jakimś tam czasie jak chce się napić, to nie ważne co to jest czy woda, czy sok, czy piwo to po kilku łykach mam tak że brzuch zaczyna się bardzo wzdymać i boleć, wtedy zazwyczaj zaczyna mnie ciągnąć na wymioty. Ogólnie najgorzej jest jak pije gazowane napoje, ale niegazowane też tak mi ten brzuch wzdymają więc nie wiem za bardzo o co chodzi
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.