Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 143 / 23 / 0
10 sierpnia 2021GalaktycznyBiznesmen pisze:
@agentwiadro A tego bad tripa miałeś po jakim psychodeliku? Bo ja po dużej dawce LSD miałem pokurwionego badtripa życia a grzyby nawet w ilości blisko 5g nigdy mnie nie pokarały zawsze były przyjazne :grzybki:
Badtrip byl po 200ug LSD, dodam ze bylem na jakiejs wsi u kolezanki i akurat padlo na to ze z ziomkiem polecielismy po jakas szame do sklepu w srodku nocy :/
Nie ma że za mocno %-D
  • 516 / 111 / 7
@agentwiadro A używałeś w ten dzień weeda? Często to właśnie marihuana jest głównym powodem badtripów i psychoz a nie psychodeliki. Przekonałem się o tym wczoraj na podróży z 2C-B. Było pięknie dopóki nie zapaliłem zioła. Wtedy rozpoczął się terror psychiczny wyjebałem to zioło i już będę go unikał XD
  • 3699 / 612 / 1
Można te grzyby jakoś "przyrządzić" przed spożyciem? Jak je jeść? ;D

Bo rozumiem, że na surowo się raczej nie je?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 7 / 8 / 0
Możesz zjeść na surowo, możesz w Lemon Teku, napary herbatkopodobne itp.
Suszone w serku topionym na chlebku z patelni 👍
  • 1692 / 1040 / 7
@Retrowirus, a jak zbierasz na łące to zabierasz ze sobą kuchenkę polową? 😁

Jasne, że można na surowo, jakkolwiek byś nie zjadł będzie dobrze. Istnieje wiele przepisów odnośnie spożycia, jak bardzo Ci się spieszy i chcesz użyć świeżych to odmierzoną ilość można wykorzystać na przykład do zrobienia szejka, wedle uznania. Do blendera wlewasz mleko jakie lubisz (np. migdałowe), jeden mały banan, kilka malin czy borówek, bzykbzyk i gotowe 😉

Warto nadmienić, że jeśli chcesz zjeść odpowiednik 3g suszonych (czyli prawilny trip), to musisz wrzucić +/- 35g świeżych.
Jeśli 2, to 25, itd.

Za to z suszonymi można robić cuda, zwłaszcza przy mikrodawkowaniu. Czekoladki, lizaki, galaretki... 😉
Uwaga! Użytkownik CATCHaFALL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
no, owszem, można wszystko, byleby ich za bardzo nie gotować, chociaż podobno twierdzenie o utracie mocy podczas gotowania to raczej takie wierzenie niż potwierdzona teoria
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 46 / 0
Na forum jest cały temat poświęcony temu jak przyrządzić grzyby do spożycia :płacz: Na pewno nie polecam nikomu zjadania prosto z łąki ze względu na pewne ryzyko infekcji pasożytniczej, nie koniecznie ze strony zwierząt gospodarskich, ale choćby dzikich zwierząt leśnych które mogą przebiegać po takich łąkach. Jaja tasiemców i nicieni są niewidoczne gołym okiem, a jednocześnie wytrzymałe na różne warunki atmosferyczne. Zawsze staram się poddawać grzyby obróbce termicznej choćby poprzez przyrządzenie lemon-teka z użyciem wrzątku. Wrząca woda skutecznie neutralizuje jaja większości pasożytów, dla których kilka minut w temperaturze >70 C jest letalne.
@3ldritch co masz na myśli przez zbytnie nie gotowanie?
  • 850 / 262 / 0
Polecam barszcz winiary z torebki i wrzucić tam grzyby jak trochę wystygnie. Smakuje jak zwyk)y barszczyk wigilijny
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 1100 / 273 / 0
@nematic w sensie nie poddawanie grzybów dłuższej obróbce termicznej , np. gotując je w zupie, a co najwyżej zalanie wrzątkiem
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 497 / 297 / 0
Dlatego jestem #teamgrowkit, tu mam pewność co do gatunku i czystości kapeluszy.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.