Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Nie wiem czy to wina lecytyny czy takie dzialanie piracetamu ale ostatnio zaczal na mnie lepiej dzialac na drugi dzien niz w trakcie 'leczenia'
Wyrazna stymulacja fizyczna i podbicie dzialania kawy w dzien przyjecia tabletek (2x1200 czasem 2x800; memotropil).
Natomiast na drugi dzien, mozg wyraznie lepiej pracuje niz podczas dzialania piracetamu, mam wrazenie ze efekt ten zanika wraz z 'zapodaniem' kolejnej dawk(swoja droga, wcale nie wysokiej).
Skad takie efekty?
|---[XXXXX]---
  • 462 / 7 / 0
100g piracetamu z US już do mnie leci. :diabolic: Na początek spróbuję 1g/dzień przez kilka tygodni - nie, nie spodziewam się fajerwerków. Jaki apteczny preparat z choliną polecacie? I ile tego dorzucać do 1g pira?
  • 27 / 1 / 0
kup sobie lecytynę w proszku na allegro, będzie najtaniej. Myślę, że gram dziennie wystarczy.
Uwaga! Użytkownik MrPresident nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 7 / 0
Dzięki za odpowiedź!

Znalazłem na jebaju anglijskie kapsułki z 1200mg lecytyny, całkiem tanio wyszło. W przyszłym tygodniu proszek powinien dojść, więc najwcześniej za 3 tygodnie zdam wstępną relację.
  • 3129 / 26 / 0
Lecytyna z kapsułek chujowo się wchłania, proszek / granulki najlepsze.
High, how are you?
  • 462 / 7 / 0
Za późno... Na ile szacuje się niższą biodostępność? Może wrzucać dwie? :*)
  • 3129 / 26 / 0
Zamotałem. Dziennie powinno się brać 5-10g lecytyny, więc takich kapsułek trzeba zjeść 4-8, co się po prostu nie opłaca. Lecytyna w granulacie wychodzi dużo taniej.
High, how are you?
  • 462 / 7 / 0
Nawet przy 1g pira? Jakoś nie widzi mi się obciążanie wątroby/nerek taką ilością third-party zabawek... ;s
  • 1 / / 0
Mam kilka pytan odnosnie piracetamu na ktorych konkretnej odpowiedzi nie znalazlem
Chodzi mi o to czy piracetam najlepiej brac na czczo, w czasie posiłku czy moze po posiłku?
Jako ze niczego wczesniej nie brałem na poprawe funkcji poznawczych(poza sulbutiamina ktora raczej nie działała), a najlepsza jednorazowa dawka wynosi 4,8g lepiej ja rozdzielic po 2,4mg typu 1-1-0 czy moze po zostać przy 4,8g i tez brac 2x dziennie w odstepach 5-7 godzin?
Jak długo moge bezpiecznie go brać w tym celu oraz czy mozna nagle go odstawić czy moze powoli stopniowo zmniejszac dawki az do 0?
  • 5 / / 0
Jeśli chodzi o przyswajalność - nie ma większej różnicy, czy przed czy po posiłku (chociaż ulotka sugeruje, że w trakcie lub między posiłkami). Uważam, że nie ma po co tyrać pustego żołądka przed śniadaniem, skoro i tak to niewiele (nic?) zmieni.
Zawsze łykam po śniadaniu i przed kawą, bardzo dobrze współpracują w takiej kombinacji. ;)

Różne źródła internetowe mówią o tym, że najlepsza będzie dawka 4,8mg, jednak nie każdemu służy (vide: senność, ból głowy, trzęsienie rąk). Polecam zacząć od 1-1-0(1)*, by na wszelki wypadek wyeliminować problemy z zaśnięciem. Po kilku dniach możesz przestawiać się na 4,8mg. :)
(chyba lepiej wiedzieć jak reaguje organizm, zamiast pakować w siebie chuj wie ile, a później forumkowo narzekać, że piracetam to shit)

* 1 = 1200mg, np. 8-13-(18), ale to też zależy od tego, jak wygląda Twój dzień.

Zaleca się długoterminową kurację piracetamem, chociaż po np. 3 miesiącach warto odstawić chociaż na tydzień i odpocząć. Możesz go odstawić od razu, delirki nie dostaniesz - nie ma spiny.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.