Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 121 / 5 / 0
Zależy od psychiki człowieka, dla mnie na przykład nie jest to żadnym problemem bo sobie porozmawiać mogę chociażby (spoiler i mała reklama) na czacie hyperreala
  • 102 / 17 / 0
12 marca 202121Ch0sen37 pisze:
czy kiedy już faktycznie jest się samotnym, jest to jakimś problemem?
dla mnie żadnym, znam osobiście oraz widuje codziennie ludzi żyjących w związkach którzy wydają się bardziej nieszczęśliwi niż gdyby byli całkiem sami, czasami samotność jest zdrowa i jest lepszym wyborem.
  • 199 / 13 / 0
Bez kitu, ja tam od zawsze, a przynajmniej odkąd pamiętam - mam swój klimat, i fakt, tych ludzi w dzieciństwie było więcej, przed rozwojem tego całego shitu, który wydarzył się poźniej, ale fakt faktem, od dzieciaka to w swojej głowie bawiłem się najlepiej. No bo jak tu się z kimś zaprzyjaźnić, jak jeszcze nie spotkałem osoby, która by w pełni rozumiała świat w taki sam sposób jak ja, miała podobne poglądy czy chociażby gust muzyczny? Zauważyłem, że Ci ludzie raczej do mnie lgną. To ja jakiś wybredny jestem.
  • 1195 / 223 / 32
12 marca 2021Swietlik98 pisze:
czasami samotność jest zdrowa i jest lepszym wyborem.
Zaakceptowanie samotności to podstawa. Należy zrozumieć, że się na samotność jest skażanym, że każdy na nią jest skazany, na bycie zawsze z samym sobą. Kiedy się to zrozumie, komfort życia musi wzrosnąć, a relacje z innymi nabrać prawidłowego charakteru (czyli zacząć być pozbawione roszczeniowości).
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 174 / 14 / 0
Sposób na samotność podzielić się mysla PODZIELIC i już mamy dwa bliźniaki nie jesteśmy samotni.
  • 1195 / 223 / 32
@acylowac27

Można też się naćpać i bawić się ze swoimi przyjaciółmi robakami będąc na cipaczu, albo skrzatami czy innymi cudami na sajko (podobno niektórym się objawiają).
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 384 / 87 / 0
Jakieś rady jak zaakceptować samotność ? I się pogodzić z taką przyszłością ?
  • 615 / 96 / 0
Polub siebie, wtedy inni też polubią.
Z jaką przyszłością się chcesz godzić?
  • 384 / 87 / 0
Z przyszłością bez znajomych. Bez związku. W miejscu gdzie nic nie ma. I brakiem możliwości zmiany tego, przynajmniej na dzień dzisiejszy.
Masz racje, najpierw trzeba polubić siebie, bo nie do końca tak u mnie jest.
No nic, może pomału to się jakoś zmieni. Z pomocą lub bez. :korposzczur:
  • 615 / 96 / 0
Może lepiej przeznaczyć siły te na "godzenie się" z przyszłością na pracę by ta przyszłość jednak była lepsza?
Pewno że się zmieni o ile choć trochę będziesz chciał, im bardziej i mocniej się przyłożysz tym zmiany będą szybsze.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.