Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 682 / 7 / 0
Kuba Powiatowy, twoim postem tylko mi przypomniales i potwierdziles ze galka ostro daje w glowe i u ciebie w dodatku po 1 paczce, eee to jednak sobie daruje, szkoda mi cierpiec tak dlugo dla chwili uniesienia ;-)
Sun Was High (So Was I)
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: IXT66 »
Muzyka i filmy to po gałce wyśmienita opcja. W dziale neurogroove.info znajduje się napisany przeze mnie trip raport, gdzie można się doczytać o wpływie gałki na przekaz wizualny i akustyczny.

Zjazd na drugi dzień nie jest taki ostry, jeśli bierze się rozsądne dawki. Do 6 orzechów na drugi dzień jeszcze spokojnie ogarniam i mogę robić najrozmaitsze rzeczy. Natomiast >6 muszę mieć nazajutrz dzień wolnego. Zaiste gałka w swoim działaniu jest niepowtarzalna, dlatego od czasu do czasu włącza mi się tęsknota za jej cudacznym zapachem... :-)
Uwaga! Użytkownik IXT66 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryka »
Siemanko panowie i panie, pierwszy raz odzywam się na forum widzę, że temat z gałą urósł potężnie, i powiem szczerze nie chce mi się jego przekopywać :S

Gały nigdy nie zarzucałem więc to będzie mój pierwszy raz. Kupiłem przed momentem dwie paczki startej... Jak to zapodać żeby było sprawnie?

Wystarczy zalać zimna wodą? Czy muszę gotować? I czy zeżreć od razu dwa opakowania?

A i jeszcze jedno opłaca się to brać o tej porze? Bo słyszałem, że to długo wchodzi...

Z góru dzięki
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2009 przez Pryka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Pryka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 7 / 0
z piwem wymieszaj/sokiem i chuj, bierz dwa opakowania zdaj relacje - jutro jak bylo , albo nie , jutro to nie bedziesz mial sily siasc do kompa :-D
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2009 przez NiezdrowyAntoś, łącznie zmieniany 1 raz.
Sun Was High (So Was I)
  • 41 / / 0
Dobra zapodane... ja pierdole... mało się nie porzygałem smak zwalił mnie z nóg :)
Uwaga! Użytkownik Pryka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: islandur »
Dobra to ja lece do polskiego sklepu (bo ja na islandi) po gałeczke x2 opakowania ;-)
nie o różach nie o bradkach
  • 70 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kubaz »
benzodxm- tak dxm zwieksza zabawe zdecydowanie. Tylko straszny choas i trudno go opanowac.
Uwaga! Użytkownik kubaz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: sue »
Gałka+dxm to jeden z najgorszych miksów jakie miałem okazje smakować. Przypominało to stan katatonii. Ale to tylko subiektywna opinia.
Uwaga! Użytkownik sue jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Dwa opakowania mielonych gał zapodane... 19:27 a wlazło koło 22

Jak na razie to szału nie ma :) ale ogólnie to jak na razie:

- Dziesięć minut patrzyłem się z podziwem na czerwono-biały słupek
- Coś zaczynam pierdolić i nie dokańczam bo zapominam o czym mówiłem w trakcie
- Zacząłem się trochę chwiać przy chodzie
- Miałem problemy, z odlaniem się... byłem pewien, że popuściłem a tu nima a lać się chce :D
- Stałem z kumplem w klatce bloku... powiedziałem żeby zapalił światło... po chwili żeby zgasił O_o(jak by kto nie wiedział raz zapalonych świateł nie da się zgasić... same gasną po paru minutach)
- Parę razy zdawało mi się, że widzę coś czego nie powinno być
- Czwarty raz już czytam i poprawiam błędy w tym poście...
- I ogólnie mam na wszystko wyjebane... wisi mi i powiewa
- Czytam po chwili nie wiem co czytałem, albo w samym trakcie już się gubię...
- Mało niepierdolnełem na zawał jak wysiadła żarówka podczas zapalania światła w kuchni...
- Jak zamknę oczy to fazowo się czuje inny świat... dziwne uczucie... A i jak potem je otwieram to mi się mocno pierdoli w głowie
- Sucho w mordzie jak na mega kacu... ledwo przełykam żarcie
- I ogólnie zaczynam się dziwnie czuć... jebie się lekko w bani

Czyli taki mózgojeb jak na razie :P

Spać mi się strasznie chce, ale czekam na inne ciekawe efekty :P

Bardzo mnie ciekawi co by było jak bym teraz dorzucił do tego parę piguł polmesilatu[pridinol]...
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2009 przez Pryka, łącznie zmieniany 5 razy.
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sorgen »
Wiecie co, ja się zastanawiam nad sensem jedzenia tej gałki. Osobiście jadłem to raz, do tego dużo alkoholu i dopiero rano poczułem działanie. Bania jednym słowem do dupy. Do tego skutki uboczne zupełnie dyskwalifikują "to coś" jako środek konsumpcyjny. Czy Wam ten stan zdebilowacenia się podoba, czy nie macie dostępu do innych bardziej ciekawych specyfików?
Podróże zniekształcają, trzeba w domu siedzieć.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.