Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 135 / 8 / 0
@up ja wyskoczylem w sprawie z wnioskiem o zadanie pytan bieglemu chemikowi. oczywiscie biegly nie stawil sie na sprawie lecz wyslano mu z sądu moje pytania a jego odpowiedz na pismie byla dowodem w sprawie. ogolnie po jego odpowiedzi, w sprawie bylo duzo watpliwosci- chodzilo o omawiana tutaj degradacje substancji podczas przechowywania lub badania jej w wysokiej temperaturze- biegly odpowiedzial ze moglo tak byc lecz nei musialo itp itd, wskazal dokladne zawartosci nielegali w badanych probkach (okazalo sie ze bylo ich niecale 10%) i ostatecznie dostalem uniewinnienie gdyz korelowalo to z moimi wczesniejszymi zeznaniami ;]
  • 1174 / 22 / 15
Oskarżeni będą poddani testowi na zażywanie sybstancji psychoaktywnych przeez biegłego... Ktoś ma jakieś informacje, jak szybko oczyścić organizm, jakieś linki, będę bardzo wdzięczny.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / 6 / 0
Trudno coś doradzić jak nie wiemy czego ma być ten organizm oczyszczony.
Jeśli podałeś wcześniej to sry, ale nie czytałem całego tematu.
  • 3363 / 360 / 0
WaWe pisze:
Oskarżeni będą poddani testowi na zażywanie sybstancji psychoaktywnych przeez biegłego... Ktoś ma jakieś informacje, jak szybko oczyścić organizm, jakieś linki, będę bardzo wdzięczny.
Duzo wody z elektrolitami (Na, Mg, Ca), ewentualnie 24-godzinny post, sok zurawinowy. Najlepsze protipy jesli chodzi o mocz. Jesli chodzi o krew lub wlosy: przykro mi, nic nie poradzisz oprocz mijania czasu.
  • 7 / 1 / 0
Witam,

Wczoraj dostałem wyniki ekspertyzy z których wynikło, że dana substancja którą zabezpieczyla policja nie jest etylofenidatem tylko metylofenidatem. I przedstawiono mi zarzuty posiadania znacznej ilości i grozi mi do 10 lat. Dodam, że etylofenidat nabyłem przez kolka i zapewniał mnie mailowo że substancja jest legalna na terenie RP. Czy możliwe jest pomylenie etylofenidatu z metylofenidatem który jest nielegalny? Pozdrawiam
  • 4807 / 272 / 0
Masz kartę charakterystyki? Broń się tym że kupowałeś etylofenifat i zostałeś oszukany. Przecież taka jest prawda. Żaden sklep nie handluje oficjalnie metylofenidatem.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 7 / 1 / 0
Nie posiadam charakterystki, nie mam pojęcia co to jest. W wyjasnieniach podałem, że miał to być etylofenidat i gdyby to było nielegalne to bym tego nie zakupił. Posiadam maila od sprzedawcy który zapewnia że etylofenidat który jest w asortymencie ich sklepu jest legalny w 100%. Prokurator proponuje mi 3 lata zawieszenia i 1500 zł bo nie byłem karany.
  • 4807 / 272 / 0
No to ładnie, pewnie się nie wywiniesz. Karta charakterystyki jest obowiązkowa przy posiadaniu toksycznej chemii, nawet w firmach trzeba mieć takie rzeczy. Jak jakiś sklep nie daje takich danych w postaci formatu A4 nie kupuj tam bo jak widać można się ładnie wjebać.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 466 / 10 / 0
czopka nie zgadzaj sie na to... powiedz ze Cie oszukali i chciales legalny produkt
  • 708 / 6 / 0
Może pomylil listy i nie do Cb miało to iść. :
Masz jakieś potwierdzenie zamówienia czy coś takiego na mailu to wydrukuj. Najlepiej jak by to była strona internetowa. Tez chyba może się przydać? ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.