Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1050 / 91 / 0
Ja antyhistaminy stosuję, żeby poradzić sobie z reakcją alergiczną po opiatach. Stosuję je doraźnie, zażywam 1h - 20min przed przyjęciem opio w dawce 50mg, co by zdążyło się zmetabolizować. Używam preparatów OTC, jak np. difenfydramina w APAP Noc.
Parę lat temu próbowałem użycia rekreacyjnego dimenhydrynatu z Aviomarinu, nie pamiętam dawki. Pojawił się efekt deliryczny, upośledzenie pamięci krótkotrwałej, myliło mi się gdzie jestem. Nie powtórzyłem, nie polecam. Długo utrzymywał się efekt nadmiernego uspokojenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.