Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Moje życie - moja własność.
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
Zebralismy 300 slicznych makowek :D Zrobilismy opium :) a reszte (slome) zostawiamy na makiware :).
Dodam niedlugo(moze dzisiaj) zdjecia z tego poletka, i jak sie oswiadczam kumplowi trzymajac bukiet makowek na lodygach :D
i tez zdjecia jak robilem opium :D ale makowki naprawde gigantyczne :D bylo troche takich co mialy srednice 4-5 cm :D
a ze kumpel nowicjusz, to odstal troche slomy odemnie i zrobil sobie zupe ze swiezysz, bardzo drobno pokrojonych makowek i lodyg :) Myslicie ze zadziala :D Gotowal na mocnym ogniu z 15-20 minut :D i sie zabarwilo :) Powiedzial mu zeby sie neiwkurwial jak nieadziala bo niejestem pewny czy da sie tak. Myslicie ze mozna robic zupe ze swiezych makowek?
Dzialki, dzialki jeszcze raz dzialki! Wczoraj spotkalem kumpla i zalozylem sie o piwo ze na pierwszej dzialce z brzegu bedzie mak lekarski i co? Na brzegu dzialki rosnal :)
Tam naprawde jest ich w chuj, ale to prezentuje loty rzedu opium na rano opium na wieczor, a tak nie mozna.
[ external image ]
Drugie :) niezbieralem go pierwszy raz :) a pozatym wiem jak mak wyglada i nie w jednym miejscu byl, tlyko wiem w ktorych okolicach rosna w tym roku jest poprostu duzo ich :) zrobilem sobie makiware z tych zielonych :) z garsci i pol :) dziala w hoooj dobrze. Poprostu mam peirdolniete szczescie :)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.