Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
To po prostu dobry i przyjemny środek uspokajająco-nasenny. Tylko trzeba uważać – u mnie powyżej 5ml wieczorem oznacza irytującą zamułkę następnego dnia. Nie lubię porannej zamułki. Wg mnie optymalna ilość to 2-4ml – w zależności od potrzeb i sytuacji. Więcej nie lubię nie ze względu na same efekty, ale właśnie o te efekty ‘dzień po’.
Jeszcze jedno. Najlepszy sposób picia – rozrobić w niewielkiej ilości (50ml) czegoś w stylu sok porzeczkowy/pomarańczowy, a potem zapić szklanką czystego soku.
Ale.... była by to idealna substancja dla mnie i moich problemów z zaburzeniami snu lecz jej smak,zapach! sprawia, że zapominamy o wszystkich plusach. MASAKRA. Wczoraj mialem juz ochote wylać reszte do kibla zaraz po wypiciu drugiej dawki. Jak mi się odbiło to myślałem, że zwróce wszystko. Zreszta przy piciu odruchy wymiotne też się pojawiły. Naprawde po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi w tym temacie - nadal nie byłem przygotowany na, aż tak okrutny i odrażający smak !
Aha.. no i kolejny minus.. tak jak pisaliście następnego dnia masakryczne problemy z obudzeniem się. Kolejne godziny zaraz po przebudzeniu się to totalna zamułka. Faktycznie substancja długo działa muląco na nasz organizm. Tak czy siak tego mi brakowało.. odpoczynku.
Miałem edytować ale się nie dało ;)
Do smaku można się przyzwyczaić, serio. Tylko nie trzeba robić tak jak z GBL, czyli nie rozpuszczać w dużej ilości soku, ale raczej w małej i zapijać resztą soku. Ja piję prosto z butelki i zapijam sokiem - do smaku przywykłem.
agsfd pisze: Do smaku można się przyzwyczaić, serio.
Ale z braku możliwości spożywania alkoholu, gbl (układ pokarmowy, tolerka) wypije sobie to dziś.
Już mi niedobrze...
Od jakich dawek działa nasennie?
Czym najlepiej zapić?
Za drugim razem mogłem już pić jak syrop - łyżeczka i szklanka zapitki.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.