Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 278 / 3 / 0
Próbował ktoś jeszcze owe substancji ? Dziś wieczorem pierwszy test, wiec jutro zedytuje post i opisze wrażenia.
  • 630 / 3 / 0
Jakichś specjalnych wrażeń nie ma. Nie ma żadnej GBL-owej euforii itp.
To po prostu dobry i przyjemny środek uspokajająco-nasenny. Tylko trzeba uważać – u mnie powyżej 5ml wieczorem oznacza irytującą zamułkę następnego dnia. Nie lubię porannej zamułki. Wg mnie optymalna ilość to 2-4ml – w zależności od potrzeb i sytuacji. Więcej nie lubię nie ze względu na same efekty, ale właśnie o te efekty ‘dzień po’.

Jeszcze jedno. Najlepszy sposób picia – rozrobić w niewielkiej ilości (50ml) czegoś w stylu sok porzeczkowy/pomarańczowy, a potem zapić szklanką czystego soku.
  • 278 / 3 / 0
Tak jak pisałem wczoraj.. wieczorem był pierwszy test 2M2B. Substancja spożyta została w ilości 4ml, po 45min kolejne 4ml. Zjazd po fecie + bufie + ciągłe problemy ze snem od paru dni, po miesięcznym ciągu na GBL, zostały całkowicie i bezkonkurencyjnie stłumione przez 2M2B. Idealna substancja na sen, naprawde :finger: . Stan faktycznie jak po alkoholu tylko taki mniej euforyczny a bardziej mulący. Zasnąłem w ciągu 5min od położenia się do łóżka. Zdecydowanie nie kręci się w głowie, bo na taki efekt po alkoholu jestem wyczulony.
Ale.... była by to idealna substancja dla mnie i moich problemów z zaburzeniami snu lecz jej smak,zapach! sprawia, że zapominamy o wszystkich plusach. MASAKRA. Wczoraj mialem juz ochote wylać reszte do kibla zaraz po wypiciu drugiej dawki. Jak mi się odbiło to myślałem, że zwróce wszystko. Zreszta przy piciu odruchy wymiotne też się pojawiły. Naprawde po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi w tym temacie - nadal nie byłem przygotowany na, aż tak okrutny i odrażający smak ! %-D
Aha.. no i kolejny minus.. tak jak pisaliście następnego dnia masakryczne problemy z obudzeniem się. Kolejne godziny zaraz po przebudzeniu się to totalna zamułka. Faktycznie substancja długo działa muląco na nasz organizm. Tak czy siak tego mi brakowało.. odpoczynku.
Miałem edytować ale się nie dało ;)
  • 630 / 3 / 0
Tak jak pisałem - powyżej 5ml jest faktycznie zamułka następnego dnia, poniżej 5ml nie czuć żadnej zamułki.
Do smaku można się przyzwyczaić, serio. Tylko nie trzeba robić tak jak z GBL, czyli nie rozpuszczać w dużej ilości soku, ale raczej w małej i zapijać resztą soku. Ja piję prosto z butelki i zapijam sokiem - do smaku przywykłem.
  • 168 / 11 / 0
agsfd pisze:
Do smaku można się przyzwyczaić, serio.
Chyba wpierw musiałbym sobie zatkać nos i wypalić wrzątkiem wszystkie kubeczki smakowe :kotz:

Ale z braku możliwości spożywania alkoholu, gbl (układ pokarmowy, tolerka) wypije sobie to dziś.
Już mi niedobrze...
  • 578 / 14 / 0
Czy przy niskich dawkach 1-2ml też czuć tą alkoholową fazę czy tylko działanie uspokajające i sedatywne?
Od jakich dawek działa nasennie?
Czym najlepiej zapić?
  • 630 / 3 / 0
Jak dla mnie to to wogole dziala glownie nasennie/uspokajajaco. Zaczac mozna od 2-3ml.
  • 278 / 3 / 0
Najlepiej nie próbuj pić tych 2-3ml i zapić dopiero czymś, bo nie dasz rady. Mój sposób: 2m2b+ sok malinowy do rozcieńczania z wodą, dolewałem wody ze 150ml, czyli jakieś 200ml roztworu.. a obok stało z pół litra popitki.. Nie polecam gazowanego, bo jak się odbije to nogi miękną :-)
  • 630 / 3 / 0
Pierwszy raz jest najgorszy. Ja jak pierwszy raz odkręciłem butelkę z 2m2b, to zwątpiłem, czy ja mam na pewno to śmierdzące gówno wypić. :)
Za drugim razem mogłem już pić jak syrop - łyżeczka i szklanka zapitki.
  • 578 / 14 / 0
To może zapakować to do kapsułki? Na BlueLight tak proponowali.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.