Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 22 / 1 / 0
Darmozjady z Wiejskiej już szykują nowelizację.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -dopalacze
"Tymczasem do konsultacji społecznych trafiła kolejna nowelizacja ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, przygotowana przez Ministerstwo Zdrowia. Zawarta w niej lista zakazanych produktów wydłużyła się o 21 substancji, które między innymi były wykorzystywane przy "konstruowaniu" dopalaczy."
Więc i z rc polecą substancje :#:
[align=] Mądrość rzecze: bądź silny! Wtenczas udźwigniesz więcej radości.[/align] %-D
  • 3362 / 349 / 0
przepraszam, zapomnialem.
  • 47 / 1 / 0
FajnieJest pisze:
obys wiedzial. chociaz sld to spuscizna pzpr, to wierze ze byl by jakitaki spokoj w polsce.
No tak, byłby spokój - wszyscy wyzdychaliby z głodu, więc nikt by nie mial siły walczyć.
i wkurwia mnie ten tusk i komor i z reszta cale po. maja sie za liberalow, a zachowuja jak dzieci piaskownicy.
Za to ty jesteś wybitnym liberałem, gdy popierasz sld.
a korwin nie ma szans. poglady moze i ma dobre, ale jesli chcemy kogos reprezntacyjnego dla polski, to nie mozemy przeciez wybrac jakajacego sie pajaca w muszce
Wolę, Korwina, który jąka się podczas mówienia Prawdy, niż całą resztę, która płynnie kłamie.
cale wip / upr = full of win, korwin-mikke = hell no!
A powiesz łaskawie dlaczego? Bo WiP np. bez Korwina nie ma racji bytu. Żadna partia libertariańska w Polsce nie przejdzie bez JKM-a.
Remember a Day before today, a Day when you were young.
  • 56 / 2 / 0
Flijoye pisze:
A powiesz łaskawie dlaczego? Bo WiP np. bez Korwina nie ma racji bytu. Żadna partia libertariańska w Polsce nie przejdzie bez JKM-a.
Ko-liberalna. Na libertariańską jeszcze poczekamy :-)
www.drzwipercepcji.wordpress.com Aktualizacja w każdą niedzielę o 18.00.

DUŻO, DLA MNIE, TERAZ
  • 47 / 1 / 0
Mind Fucked pisze:
Flijoye pisze:
Liberalizm bez oparcia w Konserwatyzmie i Autorytaryzmie na ma sensu ani prawa bytu i jest niezgodny z definicją. ^_^
  • 56 / 2 / 0
Flijoye pisze:
Mind Fucked pisze:
Flijoye pisze:
Liberalizm bez oparcia w Konserwatyzmie i Autorytaryzmie na ma sensu ani prawa bytu i jest niezgodny z definicją. ^_^
Konserwatywny liberalizm = konserwatyzm w sprawach społeczno-obyczajowych + liberalizm ekonomiczny (UPR, WiP, Korwin)
Libertarianizm = liberalizm w sprawach społeczno-obyczajowych + liberalizm ekonomiczny (w Polsce brak partii)
www.drzwipercepcji.wordpress.com Aktualizacja w każdą niedzielę o 18.00.

DUŻO, DLA MNIE, TERAZ
  • 47 / 1 / 0
Ja doskonale znam różnice pomiędzy Koliberalizmem i Libertarianizmem, jednak skłonny jestem optować raczej za tym pierwszym, głównie ze względu na nieuznawanie demokracji i określenie pewnych granic - legalizacja narkotyków tak, związki partnerskie i aborcja nie.
  • 886 / 9 / 0
nie ma takiego czegoś jak demokracja ;) chyba, że z nazwy
  • 705 / 1 / 0
Demokracja to ustrój gdzie owce mówią wilkom co ma być na obiad.
  • 1951 / 14 / 0
inaczej to szło. to ustrój gdzie dwa wilki i jedna owca głosują co ma być na obiad.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.