Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 55 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: summer3184 »
Filmik pierwsza klasa ,jeden z moich ulubionych ...

Właśnie Heroine2 wyjaśnij nam to jak możesz oczywiście ,czemu bierzez H przez kobiety? Bardzo mnie to ciekawi ?
Uwaga! Użytkownik summer3184 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
jak to czemu, biją go po prostu nie?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 1 / 0
ksionc pisze:
jak to czemu, biją go po prostu nie?
Hahaha Ksionc ty już nie wymyślaj, ale chociaż tak szczerze to każdy powód jest dobry by siegnąc po panią H ,nieprawdaż...:-D
Uwaga! Użytkownik summer3184 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 1 / 0
i z czego tu sie kurwa cieszyc?
  • 55 / 1 / 0
Redeemer666 pisze:
Kurcze a co ty taki poważny , wiadomo że z hera nie ma żartów i są różne powody dla których sie po nią siega ale nie musisz sie tak od razu unosic kolego ? Troche luzu polecam :-)
  • 145 / 1 / 0
summer3184 pisze:
Redeemer666 pisze:
Kurcze a co ty taki poważny , wiadomo że z hera nie ma żartów i są różne powody dla których sie po nią siega ale nie musisz sie tak od razu unosic kolego ? Troche luzu polecam ]

ładne masz oko
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
"czy stereotyp opiatowiec=wrak czlowieka jest ZAWSZE prawdziwy?"
jakby nie było, pod pewnymi względami tak. po paru latach brania w ciągu psychicznie na pewno. strona fizyczna dla mnie np. nie stanowi żadnego problemu. a psychicznie jestem wrakiem. i sie do tego przyznaje. mimo, ze mam doskonałe warunki życiowe, no nic mi nie brakuje. ale ja nie żyje, ja wegetuje. od do. nawet jak nie tak dawno byłem czysty przez pare miesiecy to było tylko czekanie na niewiadomo co, bo bałem się sam przed sobą przyznać, ze cały czas czekam, aż wreszcie się naćpam. a to niewiadomo co, to po prostu egzogenne endorfiny. to jest prawda co napisałem. nawet jak nie biorę, to tylko myśle o tym, jak brać. i to jest właśnie w/g mnie degeneracja i wrak człowieka. jakby nie był wykształcony, zadbany, czy na jakim stanowisku. zawsze będzie od-do.
nawet nie wiem, jak się starałem, zawsze było tylko to od-do. nie, nie jestem "wrakiem' z wyglądu, statutu społecznego czy materialnego. a tu wręcz przeciwnie. ja jestem psychicznie wrakiem. od strony fizjonomii i sytuacji społeczno-materialnej nikt by nawet nie pomyślał, ze mam coś z narkotykami wspólnego. paranoja, czysta paranoja.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 3216 / 394 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Samo uzależnienie jest niewidoczne gołym okiem, na zewnątrz widać je jedynie kiedy doprowadzi do degeneracji danej osoby i braku kasy na utrzymanie. Heroinista z kasą wygląda jak każdy inny człowiek, ma pracę, dom, dobre ciuchy itp, itd. Zaczyna się wyróżniać z ogółu społeczeństwa dopiero kiedy kasa się kończy.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
tak, jak zabraknie kasy, to mamy typowego opiatowego degenerata. w całej okazałości, jak go media kreują. pieniądze podobno szczęcia nie dają(co do ćpuna polemizowałbym i to bardzo), ale wolność na pewno. mam kasę, mam działke. a dalej idąc tym tokiem, mam swoje szczęście. nie mam kasy, to muszę ją jakoś zdobyć by se szczęście kupić. nieważne jak zdobyć, byle mieć. jak ktoś nie jest w temacie, lub nigdy nie był nie pojmie tego. tu faktycznie trzeba choć raz przejść przez cały ten koszmar, by pojąć, o czym tu piszę. niektórych rzeczy po prostu się opisac nie da. tego trzeba dotknąć, by wiedzieć. dlatego ludziska, co nigdy nie przeszliście przez coś takiego, nie piszcie swych teoretycznych rozważań w tym temacie. oby Wam nigdy praktyka nie była dana. serio, wiem co piszę.
nie jestem heroinistą. heroine biorę rzadko. jestem narkomanem uzależnionym od opioidów. nikomu nie życzę koszmaru takiego uzależnienia. nawet nie prubuję go opisać, bo się po prostu nie da. koszmar, to chyba najlepsze słowo. wieczny lęk i wieczne zimno.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hudy »
Jestem helupem. Jestem człowiekiem. Jestem obywatelem RP. Jestem europejczykiem. Jestem jaki kurwa jestem.
Uwaga! Użytkownik Hudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.