Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
btw pisalem o swoich doswiadczeniach z pixami, ja nie mam szczekoscisku :), tak ten bol glowy moze byc zwiazany z zarzyciem pixy czy tam fety jak wiadomo substancje te powoduja lekkie zapalenia mozgu, czasowe, a dlugotrwale uzywanie zapalenie te poglebia (ale powolutku)
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: eloyo »
zapalenie mozgu? boze... stary prosilem zeby nie pisac takich rzeczy tylko ze wszystko bedzie dobrze, wysokie cienine mamy pewnie to to... ehhh no ale jak mowisz ze czasowe... ;) pozdoroooo
  • 228 / 5 / 0
hehe looz nie zapalenie, stan zapalny :) bedzie dobrze, :)))
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Stan zapalny i zapalenie mózgu to to samo :rolleyes:
Zresztą jakie zapalenie mózgu? Co za pieprzona bzdura :rolleyes:

Zresztą to nie mózg boli tylko naczynia krwionośne. Sam mózg nie boli NIGDY.
Te bóle związane są z zaburzeniami ciśnienia krwi w czaszce na skutek używania stymulantów, czyli mówiąc po ludzku to jest migrena. Zła wiadomość jest taka, że jeśli masz genetyczne skłonności do migreny to ćpanie stymulantów może przyspieszyć/pogorszyć przebieg choroby.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 5 / 0
sory opieralem sie na badaniach ktore byly przeprowadzone, a pokazane w filmie "Price of extasy" czy cos takiego i lecialo to chyba na discovery? chodzilo o to ze osoby ktore w miare czesto racza sie tym srodkiem maja "stan zapalny" mozgu i oczywiscie to nie boli. peace
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mlody »
czytałem gdzieś, że xtc nie powinno się łączyć z lekami z grupy antyhistamin. mam więc pytanie: czy takie połączenie rzeczywiście jest niebezpieczne i jakie efekty fizjologiczne może wywołać? :rolleyes: bo antyhistaminy biorę stale od pewnego czasu i nie bardzo mogę przerwać, a stęskniłem się już za MDMA ;-)
Uwaga! Użytkownik mlody nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
zork pisze:
nie wystepuje
To te pixy,co ja zarlem to juz wogole dziwne byly,bo mielilem geba na wszystkie strony
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: karaluch »
dr_green pisze:
Ja wczoraj brałem pierwszy raz w życiu dropa (biała konieczynka) i nic oprócz powiększonych źrenic i może lekko zmienionego humoru ale raczej od ziółka bo przed zarzuceniem spaliłem z kumplem szkło na 2, zarzuciłem i czekając na wejście wypiłem browara i złapałem jeszcze kilka buhów. Pixy były na pewno dobre bo kumpla który już zarzucał połoiła i to ładnie. Drugi z kumpli, który też zarzucał pierwszy raz nie poczuł kompletnie nic nawet źrenice mu sie nie powiększyły. Czy na MDMA też trzeba wyrobić sobie receptory ? Doświadczeni znajomi mówili że pierwszy raz nie odkrywa całej mocy ale oni coś jednak poczuli :/
Moze poprostu nie widzisz roznicy miedzy faza jedna a druga.... Zauwazylem w moim mlodszym towarzystwie, ze osoby, ktore pala krocej ziolo, nie widza roznica miedzy faza jedna a druga. Dla nich zapalenie ziola juz jest "bomba".
Uwaga! Użytkownik karaluch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: karaluch »
thc pisze:
SSRI dlugo utrzymuje sie w surowicy. Stad tez jak odstawimy lek z tej grupy to jego p. depresyjne dzialanie bedziemy jeszcze odczuwac pewien czas.

BTW:

Zauwazylem, ze po pixach jest mi kurewsko zimno :| Ale to doslownie, kaloryfer odkrecony a ja sie trzese. Czym to moze byc spowodowane?
Hah! Spowodowane jest to apmh. zawarta w pixie. Organizm tak sie podkreca, ze bez problemu go chlodzi(az za bardzo)... gdybys w tym momencie tanczyl to nie czul bys tego problemu bo "to schlodzenie" byloby wykorzystane.
Uwaga! Użytkownik karaluch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 7 / 0
NiViX pisze:
Czy macie zwale/dola po XTC na 2 dzien ja np nie mam tylko nie liczcie jaksi ciagow pigulowo amfowych po po czym stakim napewno jest
zork pisze:
nie mam, a serotonine uzupelniam dieta tryptofanowa
thc pisze:
Po 1 czy 2 dropsach nie mam. Jem raz na miecha, nie jem tryptofanow czy innych 5-htp. Wiec mysle, ze duzo zalezy od organizmu. Jak sie nagina piguly 3 dni pod rzad to czuc zmeczenie i rozdraznienie, ale wole to niz zjazd po amph ]
drag pisze:
Naturalne efekty braku serotoniny przy dobrej pigule - nic szczególnego.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.