Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
@whitewidow, pisałaś w innym miejscu:
whitewidow pisze:
.... A odnośnie siania maku najlepiej jesienią. Mnie w tym roku wyrosły 1,5 m okazy fakt, że włozyłam w nie dużo serca i nawozów.
Maki żeby dobrze rosły musza być w odpowiedni sposób naświetlane przez słońce więc późne sianie nistety nie ma sensu.
Ja posiałem późno (na początku kwietnia chyba). Wyrosło kilka roślinek. Są jakby skarłowaciałe. Trzy maczki już kwitną, ale makówki są naprawdę bardzo małe.
Uważasz, że nic z nich nie będzie?
mniemanolog pisze:

OT]
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2009 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 1 raz.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 87 / 1 / 0
Witam

Wiele odmian maku wysokomorfinowego ma białe nasina np. Danish Flag, Persian White, maki peoniowe w kolorze pomarańczowym i czarnym i inne

A odnośnie tgo czy cos z nich będzie to trudno powiedzieć moje maki siane w tym roku w kwietniu też sa karłowate i maja wypaczone makówki sądze że ne zawiążą nasion, a jak z mocą tego nie wiem. Nie używam
  • 62 / / 0
Cześć koledzy (i koleżanki), prosiłbym o szybką pomoc i odpowiedzi na parę pytań.

Jakiś czas temu zasiałem mak na działce, opiekowała się nim moja babcia - dawała mi info przez telefon ;-) Mam trzy duże krzaki maku lekarskiego - na 99 % wysokomorfinowiec, fioletowe kwiaty.

Babcia dzwoniła do mnie wczoraj i powiedziała że około 5-6 dni temu opadły płatki, mówiła że krzaki naprawdę zajebiście się rozrosły. Wiem że zbiory opium trzeba zacząć około dwa tygodnie po opadnięciu płatków:

1.) Jak różnica w czasie (np. 3 tygodnie po opadnięciu płatków) wpłynie na jakość opium. Czy będzie się ono do czegokolwiek wtedy nadawać.

2.) Jeżeli nie chcę zbierać opium tylko słomę na zupkę to jak postępować z krzakiem - ściąć go i wysuszyć na słońcu, zostawić do przekwitnięcia czy jak ?

Naprawdę będę bardzo wdzięczny za udzielenie odp.
I saw two shadow men on the Vallance Road
Said they'd pay me for your address
Oh I was so bold

I said you see these two cold fingers
These crooked fingers I show
You a way to mean no
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
nacinaj i zbieraj opium, jak już przestanie lecieć (po kilku dniach zbierania) to zostaw, niech się same ususzą. Jak zaczną w srodku grzechotać nasiona, to ścinasz, rozłupujesz, wysypujesz nasiona i robisz zupę.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 62 / / 0
Zrobiłem opium z około 30 maków lekarskich (Białe kwiaty, fioletowe przy dużej makówce), i około 40 maków peoniowych (czerwone puszyste kwiaty, podobno też dobre, makówki mniejsze).

Najpierw nacinałem i zbierałem towar, ale 2 dni później byłem zmuszony niezwłocznie pościnać maki - zrobiłem tak jak radził Capo, nacięcie w kolanku i kropla soku...

-Ile towaru powinno mi wyjść ? - sok łącznie z wszystkich zapełnił prawie całą łyżkę dość cienką warstwą, najwięcej leciało z maków lekarskiego - towar odsuszałem po zebraniu. Pytanie:

-Czy gotowe opium jebie trochę tym sokiem (charakterystyczny makowy zapach),
-Opium nie przypominało grudek po zdrapaniu - raczej duże okruszki (rozdrobniłem na proszek) - czy to dlatego że łyszka nie była pełna.
Oh I was so bold

You a way to mean no
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Ile towaru? No z 70 maków to w chuj tego nie będzie, jak odparujesz to widzisz ile zostało. Trudno ocenić, ale ze 20 łebków od zapałki? Jakoś tyle.
Z lekarskiego leci więcej niż z peoniowego? Nie zaobserwowałem jakoś.

A czym ma jebać? Korniszonem?

Opium ma postać brązowego proszku jebiącego jak stado świń wietnamskich dzikich. Jak poszukasz na forum to znajdziesz zdjęcia.
Podczas przygotowywania trzeba uważać właściwie tylko, żeby nie przypalić i żeby nie było syfu (umycie maków przed przygotowaniem, uzywanie czystych narzędzi). Nawet jak nie chcesz pukać, to picie czy palenie brudu nie jest szczególnie euforyczne. I to tyle. Nie za bardzo widzę moment, w którym mógłbyś za dużo spierdolić.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
mnie uczono, że dobrze przesuszone (nie przypalone!) do pukania traci większość zapachu - znaczy nie jest już taki intensywny.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
To może inaczej: jak powąchasz opium, to faktycznie nie jebie aż tak jak mak na ćwierć kilometra (chociaż zapach jest dalej wyraźny i raczej nie da się go pomylić). Natomiast jeśli przygotujesz sobie opium do wypicia, ma naprawdę intensywny smak i zapach.
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BabyShambles »
Wszystko okej, dobry towar wyszedł, pozdro.
Oh I was so bold

You a way to mean no
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Mam kilka gramow nasion maku lekarskiego i w zwiazku z tym kilka pytan.

1. Kiedy siac? Znaczy w jakim miesiacu. Na pierwszej stronie w opisie jest napisane marzec-kwiecien, potem cos o pazdzierniku jeszcze. Sam juz nie wiem.

2. Jak siac? Znaczy mozna sypnac tymi nasionami jak chlop zbozem ;-) ?

3. Mozna to sadzic na zwyklym polu gdzie jest trawa czy raczej na suchej ziemi?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.