Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3216 / 395 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Dotyczy to wszystkich opio, to rzadka sprawa ale jednak znam kogoś kto na skręcie od hery dostał ataku padaki.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
to po ciągu na kodzie i tramadolu w momencie jego przerwania, kilka dni profilaktycznie na klonazepamie uchroni przed atakiem? czy raczej neurotop bo też mam na stanie?
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3216 / 395 / 0
Jak cię dopadnie skręt to klony tak czy siak będą niezastąpione. Ja neurotop to bym sobie darował. I nie przejmuj już się tak tym, z tego co piszesz w kilku innych wątkach mniemam że największym problemem w tej chwili jest uzależnienie od benzo. Polecam w tej kwestii spokojną redukcję dawek aż do 0 - mi takie coś pomogło.
  • 974 / 17 / 0
tak zgadza się największy kłopot sprawiają mi benzo, ale ich nie biorę rekreacyjnie, a po to by lepiej funkcjonować, owszem mam zamiar zrobić przerwę, ale teraz nie mogę za dużo stresu ostatnio. Za schodzenie z benzo wezme się ponownie niebawem pgdy urlop się zakończy i rusze do roboty. Ale nadal chodzi mi po głowie czy ta padaka to był efekt przedawkowania i finito, czy mogłem sobie coś uszkodzić na stałe
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3216 / 395 / 0
dr.Kubeusz pisze:
ale ich nie biorę rekreacyjnie, a po to by lepiej funkcjonować
Heheh, ja też here brałem po to by lepiej funkcjonować, 0 rekreacji powaga, słowo harcerza ;-)
Generalnie to wszyscy ćpają by lepiej funkcjonować, benzo to jak dla mnie najbardziej zdradliwe narkotyki (tak narkotyki a nie leki) oprócz alkoholu.

Padaka była jednorazowa na 99% moim zdaniem a reszta to tylko gdybanie.

pozdro
  • 974 / 17 / 0
jestem trochę najebany, masz na myśli moją padakę??? że w 99 % była jednorazowa i nie mam co się dalej lękać??
szczerze po tym ataku nadal zajadam tramadol w dużych dawkach i nic mi nie jest...dziś 420 + 320+ 200 - w przeciągu godziny. Przed, wziąłem 5 mg lora i 0.5 mg alpra i nic mi złego się nie stało, do tego 900 kody z antka.

EDIT: jedyne czego nie chciałbym się nabawić na stałe to epilepsia.
  • 974 / 17 / 0
Blu pisze:
Jak cię dopadnie skręt to klony tak czy siak będą niezastąpione. Ja neurotop to bym sobie darował. I nie przejmuj już się tak tym, z tego co piszesz w kilku innych wątkach mniemam że największym problemem w tej chwili jest uzależnienie od benzo. Polecam w tej kwestii spokojną redukcję dawek aż do 0 - mi takie coś pomogło.
sory że w tym wątku; a dużo jadłeś? tych mocnych? jak długo schodziłeś? wszystko sam czy z pomocą lekarza?
pozdr.
  • 3216 / 395 / 0
Jadłem klony (głównie), oprócz tego rolki, alpra i signopam, półroczny ciąg dawki pod koniec 4-6 mg klona/dobę. Schodziłem sam, redukując dawki jakieś 2-3 tygodnie , nie pamiętam dokładnie ile to trwało ale pamiętam że na samym końcu dzieliłem ćwiartkę klona 2mg jeszcze żyletką na 3 części i jadłem te małe drobiny.

Objawy odstawienne lekkie były typu, brak apetytu, rozdrażnienie, nerwowość, bezsenność ale do zniesienia nieporównywalnie łagodniejsze niż odstawienie cold turkey.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Napisze ogolnie co do padaczki. Mnie dziwi, ze padaczke lecza glownie takimi lekami jak kwas walproinowy+walproinian sodu (Depakine Chrono), karbamazepina (Amizepin, Tegretol), gabapentyna (Neurontin) itp., natomiast rzadko benzodiazepinami. Poczytajacie sobie chociazby na jakims forum o padaczce jakie ludzie leki biora, to zobaczycie, ze malo kto bierze jakiekolwiek benzodiazepiny (moze 1/3 osob chorych).
  • 3216 / 395 / 0
Dzieje się tak dlatego że benzo pomimo że są bardzo skuteczne w usuwaniu objawów padaczki to maja szereg skutków ubocznych dlatego lekarze przepisują inne leki które tych skutków maja mniej, zwłaszcza te najnowszej generacji typu Neurontin.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.