Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
zielona mówicie, jednak coś w tym musi być. Muszę też spróbować znaleźć w niej jakieś plusy.
Na yerbe bym się przerzucił, ale sprzętu do parzonka nie mam, a z flo krucho :P
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
  • 425 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: MajkiMajk »
ale sprzętu do parzonka nie mam, a z flo krucho :P
Sprobuj metody ze slomka i wykalaczkami ktora opisalem w temacie o mate.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ja pijam taką jaką matka kupi.
A matka zawsze kupuje:
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cannabizzz776i99 »
Jutro w końcu sobie kupię jakąś dobrą zieloną po paru dniach przymusowej abstynencji ;] Może Jaśminowa (I class), może Cejlońska ;]
  • 88 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: heru »
Eternal to chyba jedyna herbata z torebek, która lubię. Jest dobra.
[i]Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
  • 374 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Ja tam nie lubię żadnej herbaty z torebek. Czasami zdarza się się jednak pić to "ekspresowe" cudo. posłodzona jeszcze ujdzie, ale gorzka... Pfuj Ne ma to jak sypana gorzka herbata...
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Ja ostatnio bardziej zainteresowalem sie herbatami.

Fajna jest zielona, pije "spiral". Ma naprawde silne działanie odprezające, jakbym browara wypił, przy czym jest jasność umysłu i brak zamulenia.

Na pobudkę i ogolnie mobilizację pije czarną z torebek, zawsze jakiejs innej firmy (chińskie i angielskie), obecnie delektuje sie ceylon tea - jest naprawde zajebista. Czarną zawsze słodze i zawsze pije mocną. Mam tez aromatyzowana różą sypaną, sypaną tetley, tylos ekspresowa i najdziwniejsza, taka chinska prasowana - to jest pełen hardkor, mysle ze toto ma wiecej kofeiny niz standardowa kawa. Tą mi starsza albo ja robie do dzbanka, gdybym potrzebował na szybko.

Z nie-herbat pije rooibos, dzika różę, mieszanki owowcowe - tez zajebiste. Właśnie sobie pije dziką różę. Kawy nie pijam prawie wcale, w tym roku jeszcze nie piłem, a jak juz pije to duzo smietanki.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 135 / / 0
Ja piję zieloną liściastą najczęściej.
Lubie też earl greya firmy lipton.

Lubicie herbate z mlekiem? (mniam :-D)
  • 2129 / 31 / 0
Ja właściwie przerzuciłem się w całości na yerbę mate ale wiadomo, że smakowo nigdy nie dorówna herbacie. Zdarza mi się jednak ostatnio coraz częściej wypić herbatę, wtedy jest to earl grey. Za zieloną herbatą nie przepadam, ale jest to kwestia przyzwyczajenia.
Co do herbaty z mlekiem to takowej nie znoszę, w ogóle nie lubię miksować takich rzeczy jak herbata czy kawa.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
heeh mi w domu wyszła czarna i na razie piję tylko zieloną. Wcześniej piłem pół na pół, albo na wieczór jest dobrze się napić, za miast czarnej. Serducho wtedy mi nie napierdziela jak się kładę spać, a po czarnej strasznie ciśnienie leci.
yerba mi wyjszła i nie ma flo :'(
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.