Tylko bletka, tytoń, lizną, zawinął i gotowe :).
Ja sam nie pale, czsami do towarzystwa... I wolałbym chyba kupne ;). Przynajmniej na poczatku.
Podwyższyli akcyze na tyton do skrecania o 100 % !
Taki np. Huzar który kosztował 8,35 teraz będzie kosztował 12 zl z hakiem. Rząd pod wpływem KPP i spadku sprzedaży papierosów paczkowanych uznal, ze podwyzka tytoniu do skrecania spowoduje wzrost sprzedazy zwyklych papierosow. Jest tez o tym dzisiaj na gazeta.pl. Jebane chuje! W calej europie tyton do skrecania jest duzo tanszy niz normalne papierosy. Ehh.... poprostu kurwa rece opadaja.... :#: :argue:
Chociaż czasami jak sie kupuje małe paczki to jest czasami wysuszony tytoń i pali sie jak słoma :] Ale te duże paczki są zajebiście wyśmienite :)
Ale mała dygresja, przez jakiś czas mieszkałem w okolicach Berlina, to że ludzie palą fajki skręcane nie jest jedynie wymuszone finansami, chociaż na pewno mniej uszczupla portfel, jednak wiąże się to tam z pewnego rodzaju kulturą i trendem, po skończonym posiłku w restauracji ludzie wyciągają tytoń żeby ukręcić sobie fajke na drogę, na nudnym wykładzie cały tylny rząd roluje :), poza tym w niemczech można dostać nie tylko tytonie kojażone z fajkami (takimi drewnianymi) czy skrętami, ale też takie która napycha się do zwykłych papierosów, ja na przykład kupowałem pomarańczowe lucky strike (cos miedzy silver a red), albo czerwone marlboro.
Aha i dla tych którzy palą fajki dla smaku, taki tytoń smakuje tak, że aż masz ochote go zjeść :)
tak samo w centrach handlowych jak są te kioski, nie wiem jak się one nazywają
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.