Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 149 / 101 / 0
Od dłuższego czasu zaobserwowalam dziwną dla mnie reakcje organizmu na benzodiazepiny,kiedy wróciłam do systematycznego brania po 8 miesiacach abstynencji.Mianowicie czuje dzialanie clonazepamu co drugi dzien.Niezaleznie od dawki.W tym dniu kiedy ma zadzialac dawka 1mg mnie kladzie i chodze uwalona,ze musze wypic duze ilosci herbaty w celu wyplukania sennosci.Kolejnego dnia nawet jezeli wezme 3mg-4mg jestem bardziej swiadoma,pobudzona i ogolnie wygladam "trzezwiej".To samo bylo juz na lorafenie 2,5mg dzien w dzien,tylko co drugi dzien czulam.Co jest z moimi receptorami?Czyzby umysł płatał mi figle i moja podświadomosc?W ogole nie czaje tego mechanizmu co drugi dzien...Moze ktos z Was tak mial lub ma i potrafi mi to wytlumaczyc?Leki nie są przeterminowane,brane z tego samego blistra tylko do mojego mozgu docieraja co drugi dzien co mnie drazni.
Ja rozumiem,ze dzialanie benzodiazepin jest bardzo subiektywne i z boku ludzie moga ocenic mnie na "uwaloną",ale to wykluczone.Po prostu działają co drugi dzien dopiero...Dzisiaj akurat wypadł ten pechowy i dopiero jutro już 1mg mnie uszczesliwi.
Dodam,że na codzień rano zażywam 20mg fluoksetyny,a na noc 200-300mg kwetiapiny,ale ten neuroleptyk podbija clona i ładnie układa do snu.
Uwaga! Użytkownik trufla1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 547 / 13 / 0
u mnie jest taka sytuacja- popilem 2 dni ma urodzinach kumpla- drugiego dnia w nocy juz nie moglem zasnac i na alko wzialem 2 mg klona- rano majac jeszcze promile w sobie wzialem kolejne 2 mg i zero ,poprawy, dolozylem następne i nawet senny nie bylem- cały czas ból głowy ,mięsni itd -razem poszlo tego z 8 mg gdzie normalnie wystarcza mi 2mg- w dodatku jak probowalem popic energetykiem to zaraz plytki oddech itd- za to dzisiaj 2mg pod jezyk i oczy same się klęją- dlaczego wczoraj klon nie zadzialal ani na zejscie z alko ani nasennie? przez te promile ktore mialem jeszcze w sobie? Aha- najgorsze jest to ze bezno rozluznia miesnie a ja lepiej sie czuje jak ich nie biore - jak wezme to czasami taki ból jakbym maraton przebiegl
  • 172 / 12 / 0
Z klonów to niezła suka jest, ostatnimi czasy cięzko w robocie i nie ma praktycznie jednego dnia w którym bym o nich nie pomyślał jako o uniwersalnym szczęsciu w tabsach. Choć jestem od nich wolny już pół roku to wjebanie psychiczne jest cięzkie. Póki co jeszcze się nie dałem ale ciągle fantazjuje o tabsie pod językiem i odpłynięcu od wszelakich problemów na karku.
  • 134 / 6 / 0
Dostalem kloniki na odstawienie opio, wszystko mnie boli, ale pracuje I jest nawet humor. Najlepsze benzo do absy od opio. Alpre kiedys mi zapisali tez dala rade, ale nie pozwolila zapomniec o maczku, tramczyku I kodzince... chuj Wam w dupe opioidy zjebaliscie mi 3 lata zycia
  • 789 / 47 / 0
Niech klon Ci nie spierdoli parę tygodni na odstawce : ). Ja dziś po 10mg i paru piwach się skusiłem czuję tą moc, oj będzie lajcik jutro już.
  • 149 / 101 / 0
Dzisiaj wyjątkowo zażyłam 4mg clonazepamu.Rzadko sobie moge na te przyjemnosc pozwolic,bo musze odlozyc redukujac dawke codzienna.Nie przecianm tabletek na pół,nie rozgryzam nie śpieszy mi się.To mocno subiektywne odczucie,ale czuje lekkie ledwo odczuwalne wejscie.Och jak tęsknie za poczatkowymi czasami gdy 0,5mg kladlo mnie,niestety w tamtym czasie nie docenialam tej magii clonazepamu.
Wyjatkowo podstepna benzodiazepina,dziala tak jaki ma akurat kaprys.Ale koi nerwy,maskuje lęki,pozwala odprężyć się.
Uwaga! Użytkownik trufla1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / 2 / 0
Ze świeżo zakupionej paczki 2mg zeszło mi już 8 tabetek. Dziś np. sobie spałem do 13 (nontoper, budzika nie pamiętam).
Fajna substancja na pełne zrelaksowanie się dla osoby zdrowej (i bez dojścia typu "easy").
Wczoraj trochę jarańska, 4 mg, trochę akoholu, nawet filmu nie zerwało, ale za to jaki RELAX :heart:
Uwaga! Użytkownik milyloginek91 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / 2 / 0
Dłuuuugo trzyma stąd jest to moja ulubiona benzodiazepina.
Innych wgl nie lubię, np. afobam działa super ale tylko jako LEK.

A tuta ciężkabomba. Wczoraj po zajebaniu się klonem i ako zasnąłem na jakieś 3 h, obudziłem się, odpaliłem szluga (ah jak te pety wchodzą po klonach normalnie nie palę) NADAL MOCNO TRZYMAŁO.

Myślałem że po 3 h snu choć trochę osłabnie a tu dalej pognieciony byłem %-D
Uwaga! Użytkownik milyloginek91 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 444 / 30 / 0
Mam do Was pytanie, szczegolnie osob, ktore odstawiły już Clonazepam. Zszedłem do dawki poł mg na dobę do tego mam 2 opakowania pregabaliny 75 mg , Relanium 5 mg. Czy po 31 dniach redukcji z dawki 6 mg dziennie przez 6 lat, mogę przejść już na samą pregabalinę i diazepam? Proszę o porady.
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
Masz dobrą obstawę, ale nigdzie Ci się przecież nie śpieszy. Nie chcesz skończyć z padaką. Szybko zszedłeś. Radziłbym posiedzieć troszeczkę na tej dawce i dać mózgowi chwilę luzu.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.