Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 120 / 19 / 0
Jesteś ---cut--- jak uważasz, że benzodiazepiny działają tylko na ludzi w stresie, głównie alprazolam. Jest kilku takich debili, którzy uważają podobnie. Każdy, ale to praktycznie każdy (nie liczę 0,1% osób niewrażliwych w ogóle na działanie benzodiazepin lub bardziej ich działanie paradoksalne) kto po podaniu 1-2mg alprazolamu skończy się dla niego mocnym/bardzo mocnym uspokojeniem lub snem.

ale hamujemy się z wymową /Mx

Regulamin punkt IV §1. Posty zawierające pozbawione sensu, niezrozumiale sformułowane, nie rozwijające dyskusji, zawierające spam albo wygenerowane maszynowo werbalizmy; jak również posty naruszające godność innych użytkowników – będą przedmiotem akcji moderatorskich wymienionych w tytule V niniejszego Regulaminu.
  • 63 / 6 / 0
23 grudnia 2025tosieniedzieje pisze:
Trochę sobie ostatnio folguje i biorę od 1 do 2mg alprazolamu od około miesiąca. Spowodowane to było głownie odstawieniem SNRI.
Czy mogę spodziewać się jakiś sensacji przy odstawieniu? Do tego jestem aktualnie wjebany w duże dawki pregabaliny 1200-1800 mg dziennie z której nie mam zamiaru rezygnować.
Szybciutko nabierzesz takiego zamiaru, jak za kilka dni/tygodni 1200-1800 nie da ci już nic, poza zbiciem skręta a dla efektów będziesz już potrzebował 2.5-3 g lub więcej co z kolei zniszczy cie fizycznie (pozdrów nerki, mogą się spakować niebawem).

Dodam, że jestem w podobnej sytuacji. Też odstawiam lek (pregabalinę akurat;)) i dostałem na odstawienie SSRI plus stabilizator. No i alprazolam doraźnie na początek z lekami. A jechałem ostro, miesiąc czasu 600 max 1050 g (1g to może 2 razy).

Z doświadczenia, wieloletniego, nie da się tego brać pod ćpanie codziennie bo obciąża fizycznie a tolerancja SZYBUJE za moment potrzebujesz 2x większej dawki np. 1800 z 900 szybciutko, aby poczuć rekreację.

Prega nadaje się żeby przywalić rekreacyjnie od dzwona większą dawkę, albo leczniczo w dawkach 75 max 150mg (2x doba) - wtedy lek pokazuje faktyczne efekty terapeutyczne, jest neutralny dla organizmu a tolerancja tak nie wariuje.
  • 120 / 19 / 0
Odpowiadając na post, który odpowiedziałeś a nie mogę cię zacytować oczywiście, że możesz się spodziewać zjazdu po miesiącu walenia nawet 1-2mg alpry. Jak wcześniej byłeś wjebany w benzo to na 99% odczujesz dość mocno to odstawienie. Ja bym sobie ogarnął diazepam i brał tydzień po 5-10mg dziennie żeby z tej alpry "zjechać" łagodnie.
Tej pregabaliny w takiej ilościach nawet nie komentuję bo to skrajna głupota, obyś nie przekonał się o tym za późno.
Oczywiście przy odstawce alpry zostałbym na tych wysokich dawkach pregaby jeśli do nich przyzwyczajony, potem zmniejszał stopniowo do max 450-600mg dziennie jeśli nie zamierzasz całkiem z niej rezygnować. Bo z 1800mg zrobi się więcej i więcej. Może tak nie być, ale nie chcę być złym prorokiem i potem mówić "A nie mówiłem?".
Poza tym z tego co wiem pregaba zatrzymuje wodę i jest to stan niebezpieczny dla organizmu przez dłuższy czas, na pewno obciąża mocno wątrobę i nerki, jak wątroba się jeszcze regeneruje tak rozwalenie nerek to koniec.
  • 819 / 471 / 0
wczorajdlaczegojaja pisze:
23 grudnia 2025tosieniedzieje pisze:
Trochę sobie ostatnio folguje i biorę od 1 do 2mg alprazolamu od około miesiąca. Spowodowane to było głownie odstawieniem SNRI.
Czy mogę spodziewać się jakiś sensacji przy odstawieniu? Do tego jestem aktualnie wjebany w duże dawki pregabaliny 1200-1800 mg dziennie z której nie mam zamiaru rezygnować.
Szybciutko nabierzesz takiego zamiaru, jak za kilka dni/tygodni 1200-1800 nie da ci już nic, poza zbiciem skręta a dla efektów będziesz już potrzebował 2.5-3 g lub więcej co z kolei zniszczy cie fizycznie (pozdrów nerki, mogą się spakować niebawem).

Dodam, że jestem w podobnej sytuacji. Też odstawiam lek (pregabalinę akurat;)) i dostałem na odstawienie SSRI plus stabilizator. No i alprazolam doraźnie na początek z lekami. A jechałem ostro, miesiąc czasu 600 max 1050 g (1g to może 2 razy).

Z doświadczenia, wieloletniego, nie da się tego brać pod ćpanie codziennie bo obciąża fizycznie a tolerancja SZYBUJE za moment potrzebujesz 2x większej dawki np. 1800 z 900 szybciutko, aby poczuć rekreację.

Prega nadaje się żeby przywalić rekreacyjnie od dzwona większą dawkę, albo leczniczo w dawkach 75 max 150mg (2x doba) - wtedy lek pokazuje faktyczne efekty terapeutyczne, jest neutralny dla organizmu a tolerancja tak nie wariuje.
Sytuacja sie zmienila i aktualnie zszedlem z 1800 do 900. Ale bynajmniej zdarzaja sie wyskoki, zeby po prostu poczuc ten piekny stan jaki nie daje mi zadne benzo. Pregabalina dziala na mnie o wiele bardziej euforycznie. Cierpie tez na anhedonie i jest to tez jedna z przyczyn, ale nie bede sie tutaj w to zaglebial.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.