Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Tak wygląda kropla, podgrzewasz od spodu a ona spływa z jednej strony na drugą.
Dodaje 1,7ml wody gotuje troche długo i wychodzi płynu 0.7-0.9ml
Ktoś mi mówił , że jak za długo sie gotuje to moc spada?
Czy to prawda czy bzdura?
Jak delikatnie podgrzewam bez bulgotania to wiekszość proszku jest nierozpuszczona i szkoda mi marnować. Jak mam robić poprawnie. Jakieś rady?
Tak, że nie gotuj na siłę, szczególnie jakiś słabszych tematów. Ja też dodaję więcej wody (prawie 2ml) bo czym bardziej rozcieńczone tym mniejsze straty na filtrze ;) I po ugotowaniu mam tak 1.3-1.5ml substancji
Jak myślicie, co to?
Ogólnie strasznie brudny ten materiał, jak schodzi drapię się jak po żadnym innym sorcie i twarz mi obsypało syfem.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.