4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3523 / 51 / 0
ludzie ile można się rozpisywać nad tą głupią rekcją, robiłem n ciepło, zimno, wlewałem w dupe piłem i zawsze robiło tak samo
  • 1520 / 72 / 0
doppelganger pisze:
Odkrycie z ostatniego tygodnia: zamiast 15 minut, 30 minut w lodówce. Jest dużo lepiej.
A jeszcze lepiej cała reakcję przeprowadzić nie wyjmując kociwa z łaźni wodnej i na koniec HCl'em zakwasić.
tekst powyżej =/= prawda
  • 7 / / 0
Co myślicie o takim sposobie otrzymania kotka:

Do 8ml zimnej wody i 2ml octu spirytusowego w kieliszku dodano 720mg pseudoefedryny hcl. (1 paczka Acataru), po rozpuszczeniu się dodano 400mg nadmanganianu potasu. Zamieszano i wstawiono do zamrażalnika na 8-10 min. Po tym czasie wyjęto z zamrażalnika, a następnie pozostawiono w temp. pokojowej przez 10 min aż błotko stanie się rzadsze i wytrącą się fusy. Przefiltrowano.
Produkt końcowy ma lekko słomkowy odcień, lub czasami jest niemalże całkowicie klarowny.

Podałem takiego kotka p.r., wejście po 5 min, czas działania 2h zajebistego efektu kotka :yay:, po kolejnych 2-3h zejście :roll:.

Otwieram się też na krytykę co do syntezy.
  • 4 / / 0
ja go robie wten sposob:
krusze tabletkim i nadmanganian razem,wsypuje wszystko do szklanki wlewam 2.5 centa octu po paru sekundach wlewam 12centow bardzo goracej wody,odczekam ok 2-3min filtruje i juz go mam.....znajomy nawet nie myje sudafedu z otoczek tylko od razu kruszy
Uwaga! Użytkownik mariunioxy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / / 0
mariunioxy pisze:
ja go robie wten sposob:
krusze tabletkim i nadmanganian razem,wsypuje wszystko do szklanki wlewam 2.5 centa octu po paru sekundach wlewam 12centow bardzo goracej wody,odczekam ok 2-3min filtruje i juz go mam.....znajomy nawet nie myje sudafedu z otoczek tylko od razu kruszy
Nie jestem ekspertem, raczej laikiem jeżeli o metkata chodzi, ale według mnie popełniasz karygodny błąd. Reakcja powinna przebiegać w niskiej temperaturze, dlatego przepisy opisują schładzanie roztworów przez zmieszaniem oraz przeprowadzanie całej reakcji trzymając zlewkę w lodówce. Jeżeli temperatura reakcji będzie za wysoka spora cześć pseudoefedryny przereaguje nie do metylokatynonu, lecz do benzaldehydu, którego działanie na układ pokarmowy do przyjemnych nie należy. Pierwszy metkat robiłem w temperaturze pokojowej i... był o wiele słabszy od metkata, który wykonywałem później, zgodnie z zaleceniami odnośnie niskiej temperatury przeprowadzania reakcji. Podsumowując? Wysoka temperatura w czasie reakcji to zło. Tracisz metkat, zyskując niekorzystnie wpływający na organizm benzaldehyd. Zrób dwa roztwory, jeden nadmanganianu w wodzie, drugi niech będzie mieszanką przefiltrowanego roztworu tabletek oraz odpowiedniej ilości octu. Oba roztwory zapakuj do zamrażarki, by jak najmocniej się schłodziły (pilnuj jednak, by nie zamarzły). Gdy roztwory schłodzą się niemal do granicy zamarzania zmieszaj oba, zakręć kilka razy naczyniem z miksturą (nie mieszaj za długo i zbyt gwałtownie - dosłownie 3 razy zakręć zlewką), a następnie zapakuj naczynie do lodówki na pół godziny. Później dokładna filtracja i siup. Niższa temperatura to więcej metkatu, mniej benzaldehydu. Wychodzi ekonomiczniej, mocniej działa, mniej siada na organizm. Pozdro ;)
  • 3523 / 51 / 0
doppelganger pisze:
Ekstrakcja wodna ssie.
sam ssieś a nie wkstrajcja wodna,rozpuszczalość efki w wodzie jest zankomta
  • 141 / 2 / 0
A więc

1 : wyciągniecie tabletek (również kalium jeśli są to tabletki)i zgniecenie ich w pył na kartce papieru poprzez choćby użycie słoika
2 : Zeskrobanie tablet oraz kalium(jeśli takie jest w tabletkach)
3 : Całość wrzucamy do kieliszka bądź innego malego naczynka w którym wygodnie będzie mieszać
4 : Energiczne mieszanie;) nie raz zauważymy dymek, który świadczy o zachodzącej reakcji
5 : Nabierami do pompki(10tki) ocet >około 2 ml< (jednak polecam proporcje 1 tabletka=1kropla octu) dodajemy to do reakcji
6 : Ponownie mieszamy po chwili dodając 12-13 centów wody i znów mieszając
7 : Używamy chusteczek> rozdwajamy ją po czym drzemy ją pionowo na małe kawałeczki i wrzucamy do pompki 20-stki dociskając ją tłokiem pompki
8 : Polecam wlanie tam paru kropel wody aby przepustowość była lepsza
9 : Wlewamy roztwór do 20-stki tak aby 20-stka była połączona z 10-stką(z wyciągniętym tłoczkiem) zatykając od dołu 10-tki palcem wylot
10: Zakładamy tłok na 20-stke i powoli dociskamy ,pamiętając o palcu przy 10-tce.
11: Roztwór się filtruje... po pełnej 10-tce zakładamy tłok ,gdy jest założony dajemy pompke wylotem do góry po czym zakładamy igłę
12: Ten punkt jest niepotrzebny, dalej wiecie co z tym zrobić... wyszukać tą WYBRANĄ i lecimy PANOWIE i PANIE!; )
13*: Myjemy sobie ręce i ten kieliszek bo jest fioletowo!

Opis dla zielonych, tekst ma charakter edukacyjny i autor nie ponosi konsekwencji(moje ulubione zdanie) za wszelkie próby dokonania eksperymentu:D %-D
Uwaga! Użytkownik Alkoloid Papcio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 259 / 4 / 0
Zrobiłem wg przepisu he he hellmans z poprzednich stron tego tematu. To moja trzecia synteza metkata i pierwsza udana! Konsystencja końcowa przed filtracją wyszła jak w opisie, zapach i kolor po przefiltrowaniu był jak w opisie, ciesząc się tym faktem wypiłem jakieś 5-6 ml płynu (chociaż bardzo mało mi się wydawało) z odrobiną sprite'a i po jakichś 15 minutach już odczułem pierwsze efekty i chwilę później wyraźną eforię i stymulacje :) To jest rzeczywiście proste tylko trzeba wyczekać trochę aż wszystko dokładnie się wyreaguje.
  • 655 / 3 / 0
WildMonkey pisze:
doppelganger pisze:
Ekstrakcja wodna ssie.
sam ssieś a nie wkstrajcja wodna,rozpuszczalość efki w wodzie jest zankomta
Sorry jak zaśmiecę i zrobię mały offtop, ale odnośnie tego punktu:
Lepsza do ekstrakcji wodnej będzie aqua pro injectione czy sól fizjologiczna??

A by nie było offtopu, to dodam, że dla tych lubią robić i zapodawać kota w plenerze, ostatnio przetestowałem niby archaiczny sposób, ale na mnie zajebiście podziałał (może po prostu chodziło tylko o zmianę dla organizmu? Nie wiem), ale metodą zapomnianą dawno - Gruszy :-).

Serdecznie do tego typu scenerii polecam! :-P
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 1520 / 72 / 0
Różnica między aquq pro a r-r NaCl będzie niezauważalna, o ile w ogóle wystąpi.
tekst powyżej =/= prawda
Zablokowany
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".