Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 2946 / 1597 / 35
Prosze pisać o uzytkowaniu i przezyciach związanych z piciem kavy a nie sklepach z kava.
Temat Kava Kava watek ogolny a nie Kava Kava-sklepy bo bede przenosila posty do śmietnika a maniakalne notoryczny spam czy off top skoczy sie WARNem a nie chce wam sypac WARNow ale jak mnie zmusicie to dostaniecie.Anka.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 7 / 2 / 0
Mój przyjaciel kupił troche kavy kavy (na początku nie wiedziałem w ogóle o co chodzi no ale od czego jest to forum) i brałem 2 razy z nim. Raz jak brałem to było naprawdę fajnie - taki alkohol tylko nie czułem się przymulony, ale odczuwałem jakąś taką fajną radość no i warto powiedzieć, że bardzo siada na równowage. Za drugim razem prawie wcale nie zadziałało a tyle samo brałem (25g). Czy może mieć znaczenie to, że przez poprzednie 2 tygodnie byłem na wycieczce i w sumie co wieczór piliśmy jakieś alko (raczej dużo) ?
  • 2946 / 1597 / 35
Ogromne znaczenie ma to ,ze piłeś alkohol poniewaz Kava Kava to lepsza wersja alkoholu bez agresji i z jasnym umyslem akurat na spotkania czy do medytacji.
Gdzies wrzucalam filmik jak pija z ekipa filmowa na Fidżi to widac siadaja w kółko opowiadaja o wszystkim maja humor ale mimo wszystko nie sa oglupiali jak po alkoholu.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 7 / 2 / 0
No, ale to chodzi Ci o to, że jest jakaś tolerancja między alko i kavą kavą czy wg. Ciebie jakieś tam duchowe sprawy ?
W ogóle kava to jest depresant czy nie ?
  • 2946 / 1597 / 35
Podobnie działają alkohol i kawa na te same neuroprzekazniki a Kava Kava sa i te stymulujące odmiany i euforyczne , takze sa odmiany podobne do depresantow ale chodzi tu o uspokojenie, relaks.
  • 7 / 2 / 0
Czyli, że jakaś tolerancja może być. A jak myślisz po jakim czasie od alkoholu można się napić kavy dla dobrych efektów ? Nie mam już, ale chętnie bym kiedyś zamówił, a troche to za drogie, żeby marnowac kase jak ma nie działać
  • 2946 / 1597 / 35
7 dni jesli malo piłeś
Miesiąc jesli sporo.
  • 211 / 12 / 0
Jeszcze zostało mi odrobinę kavy o chemotypie stymulującym. Troche było po niej nieprzyjemnie gdyż , na codzień mam duże problemy z ciśnieniem i przy tej kavie tez ciśnienie dało o sobie znać.

Czy jak wezme pół tabletki alpry 0.25 to może być to niebezpieczne ? Niby nie można łączyć kavy z benzosami . benzosów nie można łączyć też z alkoholem, ale jak wypiłem jedno piwo i wziałem te pół tabletki to się nic nie działo, a kava to jak takie jedno piwo.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2946 / 1597 / 35
Czy ty łączysz święta roślinę z alkoholem i benzodiazepina?
Sam wiesz ,ze to moze byc niebezpieczne. Szczerze jednak wiem ciekawość i eksperymenty sa ludzką natura.
Bądź ostrożny wiele osób przekonało się,ze polaczenie Oregano ( mowie o lebiodce) z hordenina potrafi zaskoczyć siła.
A tu masz benzo alkohol i zamiennik alkoholu ( poza trawa to Kava Kava )
,ktory może i jest używany zamiast niego.
Stymulujące i euforyczne odmiany kavy z alkoholem to zly pomysl tak samo jak i te odmiany o charakterze depresantów.
Trzeba uważać na miksy.
  • 211 / 12 / 0
Nie myślę aby łaczyć z alkoholem, myślę nad tym aby wziąć te pół tabletki benzo nie w celach lepszego doświadczenia picia kavy, tylko zbicia podwyższonego ciśnienia które jest irytujące. Mi taka Yerba np. mocno podwyższa ciśnienie.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.