Co do pytania dlaczego jaram mimo iż mam krzywe fazy, lęki ? Odpowiadam : Wracam do palenia ponieważ jestem uzależniony, lęki pojawiają się gdy palę codziennie albo gdy mam iść do pracy następnego dnia po paleniu, wtedy do południa jest ze mną źle. Wiem że to trudne ale chciałbym palić tylko gdy wolne od pracy, na weekendzie, nie codziennie.
Pozdrawiam
Pytanie bardzo poważne- jak udało Wam się odzwyczaić od codziennego palenia ? Albo ograniczyć chociaż do weekendów?
Z dnia na dzień musisz. Jesli ograniczysz to to nic nie zmienia. Nie ma łatwo wiadomo. Trzeba zajęcie, sport i przede wszystkim u mnie to był klucz - ogranicz znajomości z ludzmi którzy pałą
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Ja jeszcze po 11 dniach od rzucenia miewam ataki paniki i bezsenność. Najgorsze w porze wieczorowej bo wieczorem zwykle paliłem. Dzisiaj idę do lekarza jak dotąd nie brałem żadnych leków.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.