Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 41 / 5 / 0
1. To najpenwiej nie ma żadnego związku z antkiem
2a. To tylko efekt THC, kurewski bad trip LUB
2b To nie było THC/czyste THC tylko jakiś syntetyczny kanabinoid. Miewałem bliźniaczo podobne akcje np po AM2201
3. Przeczekaj,nic Ci nie będzie. Chyba, że masz alpra pod ręką - nie zaszkodzi
  • 326 / 54 / 0
Herezjarcha pisze:
1. To najpenwiej nie ma żadnego związku z antkiem
2a. To tylko efekt THC, kurewski bad trip LUB
2b To nie było THC/czyste THC tylko jakiś syntetyczny kanabinoid. Miewałem bliźniaczo podobne akcje np po AM2201
3. Przeczekaj,nic Ci nie będzie. Chyba, że masz alpra pod ręką - nie zaszkodzi

Jezzu dzięki za tak szybki odzew uspokoiles mnie troche. Osoba trzeźwa sprawdzała mi serce mniej wiecej w tym momencie jak usiadłem przy oknie 'no i jak przyłożyła reke to stwierdziła ze wali wchuj mocno..
nie mam nic
a cos tak z domowych sposobow? woda? woda z miodem/cytryna? cos co polepszy troche stan bo caly czas imi dziwnie
Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
  • 41 / 5 / 0
Przestań kontrolować akcję serca częściej niż to absolutnie konieczne (tzn. tylkow momentach, w których pojawią się inne niepokojące objawy,np chwilowe omdlenia albo silny ból w klatce piersiowej. Zamostkowy, bo te zlokalizowane po bokach są na 99% nerwicowe.) Częste sprawdzanie tętna wywoła tylko tzw. efekt białego fartucha, i z każdym pomiarem tętno będzie szybsze.
Dużo ważniejsza od częstotliwości tętna jest jego miarowość, tzn żeby odstępy między kolejnymi skurczami były mniej więcej jednakowe. Jakkolwiek arytmii innych niż tachykardia spodziewałbym się po totalnie innych środkach.
Mocny napar z melisy nie zaszkodzi, jeśli masz gdzieś w domu. Tak samo zimna woda. Żadne remedium, ale Cię uspokoi. Nie pal fajek. I jeśli koda faktycznie zeszła - walnij po prostu kielicha czy tam browara. A najlepiej się czymś zajmij. Jeśli jesteś wstanie skupić uwagę odpal jakiś film. Jeśli nie, a masz pod ręką rozmówcę - zacznij mu coś opowiadać. Np jak Ci minął tydzien, z największą ilością szczegółów. Cokolwiek. Wszystko jest ok. A jutro pomyśl o zweryfikowaniu swojego źródełka. ;)
  • 732 / 57 / 0
07 grudnia 2017Herezjarcha pisze:
Przestań kontrolować akcję serca częściej niż to absolutnie konieczne (tzn. tylkow momentach, w których pojawią się inne niepokojące objawy,np chwilowe omdlenia albo silny ból w klatce piersiowej. Zamostkowy, bo te zlokalizowane po bokach są na 99% nerwicowe.)
nerwicowe to są bóle "kłujące" niezaleznie od lokalizacji, bóle gniotące, piekące, uczucie ucisku na klatkę, lub nawet nie ból, ale zwykły dyskomfort w klatce jest powodem do niepokoju. Bardzo często ból promieniuje, do lewej czesci ciala (żuchwa, bark, żebra), dlatego nie zgodzę się, że zlokalizowane gdzie indziej, niż za mostkiem są nerwicowe. Ciekawostka: Znam przypadek jak gość szedł do dentysty bo go ciągle żuchwa bolała, nic więcej, po kilku wizytach zalecił zrobienie ekg a chłop miał zawał. Czasem też ból w nadbrzuszu, towarzyszący uczuciu dyskomfortu w klatce, może byc niepokojący. Osoby, które są cukrzykami mogą miec zwiększoną tolerancję na ból i go nie czuć, wiec uwaga o kontroli miarowości akcji serca jak najbardziej słuszna.
Umiem wymusić okup, ściągnąć haracz, jebnąć ze łba.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
  • 41 / 5 / 0
Uważasz, że zamostkowy ból kłujący jest mniejszym powodem do niepokoju niż gniotący zlokalizowany po bokach klatki? Cóż, abstrahując od zjawiska promieniowania bólu, moje doświadczenie zawodowe przemawia za czymś dokładnie odwrotnym. Sytuacja z żuchwą natomiast nie nosi znamion ciekawostki, ale przypadku podręcznikowego. Rzadkiego, ale jednak. Oczywiście bez oznaczenia troponin, albo chociaż zwykłego EKG, to wszystko tylko "szacunkowa" diagnostyka wstępna. Jakkolwiek, ten temat nie służy chyba wymianom zawodowych doświadczeń, dlatego zakończymy go prostym przesłaniem, zanim zainterweniuje moderator:
Trzymajcie rękę na pulsie przy każdym dyskomforcie w klatce piersiowej. Lepiej dmuchać na zimne.
Gość
  • / / 0
Przedawkowalem mirtor i lamotrigine niechcący dziełem drugie dawki tj 2x45 mirtor i 2x100 lamo.

Na stanie mam benzo lorazepam i tranxene. Serducha szybko bije wzywackaretke czy zrec benzo?
  • 3699 / 614 / 1
ja bym jadl
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 126 / 5 / 0
Kiedyś wzięłam za dużo lamotryginy i czułam drętwienie w mostku, pojechałam na sor, zrobili ekg, wyszło niedobre, dostałam 100mg hydroxyzyny, benzo mi nie dali. Dostałam kroplówkę, furosemid, po nocy mnie wypuscili.
Z serduchem nie ma żartów. Wrzuć małą dawkę lorazepamu i jeśli to nie pomoże, to jedź do szpitala.
Trzymaj się.
Lamotrygina ma dość długi okres półtrwania, więc objawy mogą Cię trochę pomęczyć. Jednak dawka, którą przyjąłeś, nie jest duża. ;-)
pure madnessex-miosis
AdamZ
  • / / 0
Witam, po małej dawce amfetaminy ~70 mg ciśnienie skurczowe wzrosło mi do 170, a rozkurczowe do 130-135. Warto się położyć? Benzo nie mam.
  • 2990 / 1653 / 35
Spróbuj się uspokoić, wypij mleko podobno może spłycic działanie.
Połóż się na boku wlacz jakąś relaksujaca muzykę.
Ewentualnie dużo melisy kolzka lekarskiego lub mięty ale nie gorącą tylko letnia powoli pij.
Dasz radę.
Jednak jeśli będziesz czuł się gorzej to dzwon po karetkę .
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.